Scriitoarea Tatiana Țîbuleac despre circul cu animale arătat copiiilor. Un mesaj emoționant!

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac despre circul cu animale arătat copiiilor. Un mesaj emoționant!

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a scris un mesaj pe pagina sa de facebook, după ce a mers, împreuna cu fiica sa de 3 ani la circ. „A fost ultima dată când mai merg la un circ cu animale și ultima dată când le voi arata animale captive copiilor” a scris ea. 

„Am mers la circ și ceva n-a mers…

…n-au mers elefanții. Poate pentru că am pentru acest animal o dragoste specială, sau poate pur și simplu pentru că știu cum te simți atunci când trebuie să “dai bine” când nu mai poți. Sau poate că am văzut ochii triști ai Sofiicăi și am auzit cum m-a întrebat “de ce nu sunt copii - elefanței”?

Degeaba ne amăgim că sunt mici și nu înțeleg copiii. Poate că nu înțeleg, dar simt. Simt că ceva nu e în regulă cu acele magnifice animale cât o casă, cu pielița crăpată și trompele uscate, care ar putea să ne niveleze pe toți într-o secundă, mergând unele după altele “sfoară” într-un cerc penibil, pentru niște coji de mango uscat.

De ce trebuie să fie circul cu animale? De ce nu putem merge la circ pentru magie, muzică, acrobații și alte chestii pe care le face omul? De ce trebuie să sărbătorim umilința și frica cuiva? Întrebări pe care nu ni le punem la 3 ani, dar pe care trebuie să ni le punem la 30. Dacă pretindem că suntem oameni.

Sau să nu ne plângem când cineva ne dresează și pe noi și ne pune să mergem “sfoară” viață în viață, țară în țară, sărăcie în sărăcie. Pentru niste coji uscate.

A fost ultima dată când mai merg la un circ cu animale (am ajuns azi fără ca să știu) și ultima dată când le voi arata animale captive copiilor. Voi aștepta să moară și să ne ierte toate vietățile de prin circuri și grădini zoologice, delfinarii și alte scene, sau să murim noi - cei care le ducem acolo.”

Voi ce credeți despre circ sau zoo, îi dați dreptate? 

 

Citește și: Tatiana Țîbuleac și-a lansat cartea! Îți taie răsuflarea…

Foto: facebook.com/Tatiana Tibuleac

Adaugă comentariu