Un părinte luptă pentru a-și înregistra copilul cu gen necunoscut

Un părinte luptă pentru a-și înregistra copilul cu gen necunoscut

Trăim într-o lume foarte dezvoltată, iar oamenii au libertatea de a-și decide propria soartă. În Canada, un părinte transgender se luptă pentru a obține dreptul de a omite sexul copilului din certificatul de naștere. Părintele vrea ca atunci când va crește mare, copilul său să aibă oportunitatea de a-și alege singur sexul pe care și-l dorește, masculin sau feminin.

Este primul caz din lume de acest gen, iar copilul ar putea să fie prima persoană în actele căreia va fi înscrisă litera U în loc de F sau M, așa cum se întâmplă de obicei. Mai mult ca atât, părintele, Kori Doty, a ales și un nume neutru pentru copilul său, care s-ar potrivi atât femeilor cât și bărbaților – Searyl Atli. De altfel, Doty este transgender non-binar care nu se identifică nici de sex masculin, nici feminin.

 

De cealaltă parte, autoritățile canadiene le-au interzis medicilor de a introduce în actele copilului litera U. Chiar și așa bărbatul nu renunță la ideea sa și spune că va ataca decizia autorităților în judecată. 

Foto: ihappymama.ru; libertatea.ro

Informații: cbc.ca

Adaugă comentariu