Vezi unde oamenii nu achită facturile pentru servicii și primesc apartamente gratuit

Vezi unde oamenii nu achită facturile pentru servicii și primesc apartamente gratuit

Achitarea facturilor pentru serviciile comunale este o povară pentru mulți dintre noi. Dar cum ar fi oare să nu ai aceste griji și să-ți trăiești viața pe „gratis”? Ei bine, află că Turkmenistanul este țara în care oamenii nu plătesc pentru gaz natural, electricitate, apă etc.

Turkmenistanul este o țară din Asia Centrală, unde oamenii sunt favorizați din anumite puncte de vedere. Pe lângă faptul că oamenii nu plătesc pentru serviciile comunale, aceștia au dreptul ca o dată pe lună să beneficieze de 120 de litri de benzină gratuit. Asta în condițiile în care, acolo benzina costă doar 20 de euro cenți per litru, iar salariu mediu pe economie este de aproximativ 300 de dolari pe lună.

Turkmenistanul produce circa 75 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, dintre care 50 de miliarde le vinde către compania rusească Gazprom. Este a 4-a țară din lume după volumul rezervelor de gaze naturale. Principalele exporturi ale Turkmenistanului sunt gazele naturale și produsele petroliere. Ramuri precum industria, agricultura, sistemul energetic și infrastructura rutieră, aparțin exclusiv statului.

Mai mult ca atât, oamenii primesc apartamente gratuite de la stat, iar pentru asta trebuie să aștepte la rând. Pentru cei care nu vor să aștepte, pot beneficia de credite pe o perioadă de 30 de ani, cu dobânda de doar 1% achitând numai 10% din valoarea imobilului.

Toate acestea se datorează faptului că țara este bogată în resurse naturale, iată de ce costurile pentru trai sunt atât de mici. Altfel zis, oamenii achită puțin nu pentru economia prosperă sau că ar fi una de piață, ci pentru că țara își permite să cheltuiască din ceea ce le-a oferit natura.

Chiar și așa, părerile despre traiul în această țară sunt împărțite. Unii oameni sunt de părere că e una să fii liber și bogat într-un stat dezvoltat, și alta e să fii supus dictaturii mulțumindu-te cu faptul că poți trăi „bine” fără să meriți cu adevărat.

Foto: kalpak-travel.com; obk.kz Informații: eustiu.com

Adaugă comentariu