Proiect foto original: Visele copilului în viziunea unei mămici din Moldova

Proiect foto original: Visele copilului în viziunea unei mămici din Moldova

Xenia Mereacre este o tânără mămică din Chișinău, care vine să ne inspire cu ceea ce face. În perioada când activa în calitate de bibliotecară la o instituție de învățământ universitar din Chișinău a făcut cunoștință cu Radu, care ulterior i-a devenit soț. Lucrau împreună, deci se vedeau zilnic, și din colegi au devenit prieteni, iar cu timpul această prietenie a crescut și a metamorfozat în iubire. A urmat căsătoria în vara anului 2015, și de atunci, ne mărturisește Xenia, au același ritm al bătăilor inimilor. Imediat după căsătorie au strâns visele în valize și au plecat după un viitor mai bun. Azi Italia le este casă, iar familia lor a crescut. La sfârșitul lunii octombrie 2017 a venit pe lume David, prințul mamei și mândria tatălui, un copil atât de dorit și așteptat de către aceștia, încât nu trece o zi fără să-i facă fotografii. Așa le-a venit și ideea proiectului foto „Visele lui David”!

Așteptarea lui David i-a oferit timpul și spațiul ideal pentru a crea. Încă din timpul sarcinii făcea foarte des fotografii și video cu burtica.

„Nu voiam să pierd nici un moment prețios din dezvoltare lui”, menționează mămica.

 

 

„După nașterea lui David, exact ca orice alt părinte din era digitală, care are un smartphone, îi făceam zeci de fotografii în zi, din același motiv: să nu pierd nimic! Pot spune acum cu certitudine că timpul în sarcină și timpul după nașterea copilului au valori diferite, acum timpul zboară, și frica de a pierde ceva e și mai mare. Astfel David a devenit modelul meu. Până acum, în fiecare lună am făcut poze tematice specifice lunii în care eram, și anul viitor vom face pentru noi și familie un calendar personalizat, iar în ziua de 29 a fiecărei luni îi fac poza cu un urs de pluș pentru a vedea cât de mult a crescut și vom face fotografia finală în octombrie, iar apoi un colaj din aceste fotografii”, povestește Xenia.

Cu toții știm că în timp ce copilul e treaz are nevoie la maximum de atenția părinților, iar atunci când acesta doarme, părinții se pot ocupa și ei de treburile personale, nu și în cazul mămicii Xenia. „Eu iubesc foarte mult să îl privesc pe David când doarme, în pacea de pe fața lui liniștită îmi găsesc oaza mea de inspirație. Astfel am început să creez altfel de poze, altfel de amintiri, pe care noi le numim „Visele lui David”.

„Aceste scene când el doarme nu au fost niciodată pregătite în prealabil, toate vin spontan. După ce David adoarme, eu strâng tot de ce am nevoie și aranjez. Fotografiatul e partea cea mai ușoară și ia cel mai puțin timp: 5-10 minute. Redactarea și retușarea pentru moment nu iau mult timp. Deci, în total, crearea unui astfel de vis ia în medie, 30-40 de minute, echivalentul unui somn al micuțului”.

„Desigur ca au fost si momente în care David se trezea și mă privea cu ochii mari de parcă m-ar întreba: Mami!? Ce se întâmplă?!.... Hazlii aceste momente”.

Din start toate aceste fotografii erau doar ale lor, ale familiei. Aveau o oarecare frică de a le publica pe rețele de socializare. Dar după ce mai mulți i-au sugerat și au încurajat-o, chiar și soțul, să creeze un blog foto ori un profil tematic de instagram, a fost făcut și acest pas, iar azi se bucură enorm că pozele ei sunt apreciate, dar și mai mult de cadoul ieții - David.

„Și dacă eram foarte mândră de multe lucruri pe care le-am făcut în viața mea, niciunul nu se compară cu mândria de a fi mama lui David”, adaugă mămica.

Mai multe fotografii vedeți AICI!

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu