Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

7 jocuri pentru toată familia care nu necesită a fi cumpărate

7 jocuri pentru toată familia care nu necesită a fi cumpărate

Vă mai amintiți de acele vremuri frumoase când împreună cu părinții jucați șah, cărți sau diferite jocuri pe hârtie? Acele timpuri când nu existau gadgeturi, dar găseam cu ce să ne ocupăm timpul, descopeream diferite activități utile și, în același timp, interesante?

În acest articol, am încercat să adunăm câteva jocuri educative și distractive, în care puteți juca împreună cu toată familia și, cel mai important — care nu necesită a fi cumpărate. Inspirați-vă!

1. Telefonul fără fir

Regulele jocului: Stăm în șir unul lângă celălalt, prima persoană șoptește REPEDE la ureche următorului participant un cuvânt. Acesta șoptește celuilalt din șir același cuvânt (sau ce a înțeles) și tot așa mai departe. Ultimul jucător trebuie să spună cu voce tare ce cuvânt a înțeles. Uneori cuvântul de la final seamănă atât de puțin cu cel rostit inițial, încât toată lumea se amuză.

Vârsta: de la 5 ani.
Numărul de participanți: minim 4. Cu cât mai multe persoane, cu atât e mai amuzant.

2. Ghicește animalul

Regulele jocului: Unul dintre jucători se gândește la un animal, iar ceilalți îi adresează un anumit număr de întrebări (5 - 10- 15 — se convine din prealabil). Întrebări care să-i ajute să ghicească animalul. Răspunsul la aceste întrebări poate fi doar: DA sau NU.

Vârsta: de la 6 ani.
Numărul de participanți: minim 2.

3. Fazanul

Regulele jocului: După ce se stabilește ordina jucătorilor, unul dintre participanții jocului rostește în gând alfabetul și se oprește atunci când următorul spune: Stop! Cel care a spus Stop, spune un cuvânt cu litera la care s-a oprit primul. Cuvântul nu poate fi un nume propriu și trebuie să fie format din cel puțin trei litere. Următorul jucător spune alt cuvânt care începe cu ultimele două litere din cuvântul precedent. Jucătorul care nu poate spune un cuvânt cu acel grup de litere, primește un F și jocul reîncepe de la jucătorul care a greșit. Apoi, dacă greșește, este taxat cu un A, apoi Z și așa cu toate literele din cuvântul FAZAN. Cel ce ia toate literele — este exclus din joc.

Vârsta: de la 5 ani.
Numărul de participanți: de la 3 persoane.

4. Compune o propoziție

Regulile jocului: Jucătorilor li se numesc 5 litere la întâmplare. Cel ce reușește să compună primul o propoziție din 5 cuvinte, care încep cu literele respective, în ordinea exactă — este câștigătorul. Important propoziția să aibă sens și să fie construită corect.

Vârsta: de la 7 -8 ani.
Numărul de participanți: minim 2 + persoana care numește literele.

5. X și O

Regulile jocului: Se desenează un tabel cu trei rânduri și trei coloane. Fiecare jucător, pe rând, completează o căsuță liberă — cu X sau O, în funcție de simbolul cu care joacă. Câștigă cel care reușește să realizeze o linie — pe rând, coloană sau diagonală. Poate fi și situație de remiză — atunci când nici unul dintre jucători nu reușește să formeze o linie cu simbolul cu care joacă.

Vârsta: de la 7 ani.
Numărul de jucători: 2 persoane.

6. Tomapan

Regulile jocului: Fiecare desenează pe o foaie de hârtie un tabel cu șapte categorii de cuvinte — Țări, Orașe, Munți, Ape, Plante, Animale, Nume. Se alege o literă, iar fiecare jucător trebuie să scrie pe foaia lui câte un cuvânt pentru fiecare categorie. Câștigă cel care reușește primul să scrie toate cuvintele din Tomapan.

Vârsta: de la 9 ani.
Numărul de jucători: de la 2 și mai mulți.

7. Ghici numărul

Regulile jocului: Se alege un jucător care va începe jocul. Acesta va scrie un număr de la 1 până la 100, astfel încât ceilalți să nu vadă ce a scris. Apoi va spune: ”Mă gândesc la un număr între 1 și 100”. Ceilalți pe rând vor încerca să ghicească numărul scris, vor propune câte un număr, iar primul va răspunde — mai mare sau mai mic. Așa pe rând, până cieneva nu va ghici numărul.

Vârsta: de la 6 ani.
Numărul de participanți: minim 4 persoane.

Voi ce activități mai desfășurați împreună cu copiii atunci când stați în casă?

Share:

Articole recomandate