5 secrete pe care nu le știu soții femeilor aflate în concediu de maternitate

5 secrete pe care nu le știu soții femeilor aflate în concediu de maternitate

Apariția unui copil în familie schimbă radical viața părinților. Și cum în Moldova încă în mare parte femeile sunt cele care au concediu de maternitate, ne-am gândit prin acest articol să le reamintim bărbaților că mămicile, „stând” cu copilul acasă, de departe nu fac o muncă mai ușoară.

În continuare găsiți în imagini, dar și în text, ce înseamnă să „stai” casă cu copilul.

 

Rutina mamei care se află cu copilul mic acasă înseamnă: hrănește copilul, schimbă scutecul, fă masaj, gângurește, schimbă din nou scutecul și hăinuțele (căci da, copiii vomită), plimbare, gătește, pune haine la spălat, ordine prin casă, iarăși schimbă scutecul, băiește bebelușul și așa mai departe… Sărmanele mame ajung să considere că au ieșit în lume atunci când merg la policlinică pentru verificările ordinare la pediatru.

 

S-ar părea că nu e deloc greu ca mama să stabilească programul zilnic al copilului și să-l respecte. Dar nimic nu e așa cum pare. Copilul trebuie să adoarmă? Dar nu o face, plânge încontinuu, nu acceptă mâncare, iar dacă sunteți afară el nu vrea să stea în cărucior și țipă încât toți se întorc să vadă ce s-a întâmplat. Acesta nu mai este programul stabilit de mamă, ci de copil, și ei nu-i rămâne decât să se conformeze. Această situație duce la surmenarea excesivă a femeii, care la un moment dat nu mai face față provocărilor.

 

Femeia care e în concediu de maternitate practic nu vede vreun rezultat al muncii sale. Face ordine ori de câte ori poate, dar copiii aruncă iarăși totul pe jos. Iată parcă a pus totul la spălat chiar aseară, iar a doua zi iarăși e plină casa de haine murdare. Și așa zi de zi, timp de câțiva ani.

 

Sarcina și nașterea își spun cuvântul asupra intereselor, stării fizice și psihologice a femeii. Aceasta are frici că nu va mai putea reveni la muncă sau că nu-și va recăpăta silueta de mai înainte. Femeia care e în concediu de maternitate se mai îngrijorează că nu va putea comunica cu prietenele sale, deoarece acum știe mai multe despre colice și alăptare decât despre viața celor din jur.

 

Dar secretul cel mai mare este FERICIREA pe care o mamă o simte atunci când copilul îi zâmbește sau când pentru prima dată îi zice că o iubește. Atunci parcă dispar toate greutățile, iar femeia se simte împlinită și realizată.

 

Foto și informații: adme.ru

Adaugă comentariu