Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

7 forme de îmbrăţişări, semnificaţiile şi efectele lor benefice

7 forme de îmbrăţişări, semnificaţiile şi efectele lor benefice

Îmbrățișările, această formă de afecțiune fizică pe care o oferim pentru a transmite diferite emoții, are semnificații diferite. Diferite tipuri de îmbrățișări pot comunica mesaje distincte, de la îmbrățișări reconfortante și de susținere până la gesturi pasionale și romantice.

Pare banal să îmbrăţişezi pe cineva, dar este un gest foarte puternic. Printr-o simplă îmbrăţişare, se eliberează hormoni ai senzaţiei de bine, serotonina și oxitocina, care ajută la ameliorarea stresului și la menţinerea sănătății inimii. Îmbrăţişările mai au ţi alte efecte: îmbunătăţesc bunăstarea psihologică, normalizează ritmul cardiac, cresc stima de sine.

Cea mai frecventă îmbrăţişarea, cea prietenească, este caldă și semnifică apreciere sau bucurie la momentul revederii. Este uşoară şi scurtă, cu ambele braţe cuprinzând pe celălalt. Îmbrățișarea scurtă, cu bătăi ușoare pe spate este un gest prietenesc și reconfortant care transmite adesea încurajare sau sprijin. Bătăile sau mângâierile pe spate pot semnifica dorința de a consola sau de a înveseli cealaltă persoană. Acest tip de îmbrățișare este împărtășit între prieteni sau colegi foarte apropiaţi.

Îmbrăţişarea politicoasă

O îmbrățișare rezervată și formală este folosită în general în medii de serviciu sau în afara familiei. Implică o îmbrățișare rapidă și ușoară, păstrând o distanță respectuoasă între corpuri. Este adesea urmat de o strângere de mână sau de un salut politicos, obișnuit în întâlnirile sociale formale sau în mediile profesionale.

Îmbrăţişarea de alinare

Această îmbrățișare este menită să ofere alinare și sprijin în momentele dificile. Implică o îmbrățișare strânsă, cu brațele în jurul celeilalte persoane. Aduce un sentiment de siguranță și liniște. De asemenea, comunică empatie, grijă și dorința de a fi alături de cineva care are nevoie.

Îmbrăţişarea romantică

Este un gest intim care exprimă iubirea şi dorinţa. Este o îmbrățișare strânsă, prelungită, adesea cu ambele corpuri apăsate strâns unul pe celălalt. Îmbrățișarea romantică semnifică afecțiune profundă, dorință și o conexiune emoțională puternică.

Îmbrățișarea puternică

Aceasta este o îmbrățișare entuziastă care implică strângerea cu braţele a celeilalte persoane. Această îmbrățișare demonstrează entuziasm și bucurie într-un mod mai intens. În general, este împărtășit între prieteni foarte apropiați sau membri ai familiei care nu s-au văzut de mult timp.

Îmbrățișarea laterală

Îmbrățișarea din lateral, cu un singur braț este mai puțin intimă și în mare parte împărtășită între prieteni. Este un gest mai relaxat și adesea arată că ești într-o dispoziție bună. Se petrece între colegi sau atunci când prietenii vor să li se facă o fotografie. Cei ce se cunosc de mai mult timp aleg o îmbrățișare laterală în anumite ocazii sau la petreceri pentru a oferi energie pozitivă.

Îmbrăţişarea spatelui

Aceasta este o îmbrățișare surpriză care semnifică sentimente profunde sau este adesea împărtășită în momente fericite. Îmbrățișarea din spatel exprimă conexiunea fizică puternică în relațiile intime şi de încredere. O astfel de îmbrățișare indică faptul că cele două persoane se iubesc.

Îmbrățișarea prelungă

Este tipică relațiilor de lungă durată sau împărtășită între prieteni, reconfortantă și puternică. Ai putea spune că ese medicamentul perfect când te simţi dezamăgire. Oferă căldura și sprijinul emoțional atât de necesare în momentele dificile, dar şi în cuplu.

Share:

Articole recomandate