Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în educația copiilor. Trebuie să le eviți!

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în educația copiilor. Trebuie să le eviți!

Conștient sau inconștient, părinții fac greșeli în procesul de educație al copiilor. Atunci când copiii au un comportament isteric și plâng fără motiv, de cele mai multe ori părinții agravează starea acestora și încurajează comportamentul inadecvat. Mai jos, îți prezentăm cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții și care ar trebui să le corecteze imediat, dacă își doresc să aibă copii educați și respectați.

1. Părinților le este frică de comportamentul copiilor

De exemplu: În cazul în care copilul face mofturi și spune că vrea să mănânce dintr-o altă farfurie, și nu din cea în care tu deja i-ai pus mâncarea. În asemenea situații, părinții sunt predispuși să facă orice doar ca micuțul să nu refuze să mănânce sau să nu facă isterie.

Acestea obișnuințe sunt mari greșeli ale părinților. Astfel, trebuie să îl lăsați să plângă cât dorește, iar dacă nu doriți să-l auziți cum plânge, atunci părăsiți camera. Nu creșteți copiii satisfăcându-le toate capriciile, căci așa aceștia vor deveni dependenți de voi și de acțiunile voastre.

2. Părinții inventează diferite scuze: Este copil și el!

Deseori copiii au abateri disciplinare și izbucnesc în plâns chiar în public. O altă mare greșeală care o fac părinții, este să le justifice aceste mofturi utilizând sintagma: Este copil și el! Astfel, nu faceți nimic altceva decât să vă motivați copilul să continue cu astfel de comportament, sau chiar să devină iresponsabil pe viitor.

Copiii sunt capabili să facă lucruri mult mai mărețe decât se așteaptă părinții lor. De aceea, copilul trebuie învățat să aibă respect față de alții, maniere adecvate, generozitate, auto-control și un comportament decent în viața cotidiană.

3. Părinții se implică prea mult în educația pe care cadrele didactice o dau copiilor

Pe vremuri, copiii erau pedepsiți fizic atunci când luau o notă rea sau aveau un comportament inadecvat la școală. Din fericire, în prezent aceste practici nu se mai obișnuiesc. În schimb, părinții tot mai des sunt nemulțumiți de faptul că profesorii sau educatorii încearcă să le educe copiii.

De foarte multe ori, fără a analiza situația sau cauza care a dus la un asemenea comportament, părinții automat transformă copiii în victime, le iau apărarea și vin cu pretenții la cadrele didactice. Este foarte greșit și dăunător, pentru că dacă copilul a greșit sau nu s-a conformat unor reguli, el trebuie pedepsit ca să nu mai repete așa ceva. Însă, în cazul când părinții încurajează astfel de comportamente ei dau dovadă că abaterea de la reguli și indisciplina este permisă, iar copiii vor contina în așa fel, fără anumite schimbări.

4. O altă greșeală este – copiii sunt pe primul loc!

Părinții au tendința de a se ocupa prea mult de copiii lor. Dacă ar fi să analizăm, pe de o parte este un lucru bun pentru evoluția copilului, iar de cealaltă parte acest comportament îi va determina pe copii să dețină controlul, știind că ei sunt o prioritate. Este absolul normal ca cei mici să aibă parte uneori și de refuzuri, atunci când cer prea mult sau se comportă inadecvat. Cel mai bine este să lăsăm copiii să facă tot ceea ce socot de cuviință, iar noi fără a ne implica, doar să supraveghem și să intervenim atunci când va fi cazul.

Nu se va întâmpla nimic grav dacă veți încerca să faceți alte activități, în timp de copiii se ocupă de ale lor și nimic nu se va întâmpla dacă veți spune NU atunci când copilul exagerează.

5. Părinții au obiceiul de a alege calea scurtă atunci când vor să evadeze din rutina zilnică

Atunci când părinții au ceva de făcut, iar copiii îi încurcă, aceștia preferă să le dea ceva de făcut pentru a-i ține ocupați. Iar cel mai des folosită practică, dar și cea mai dăunătoare este atunci când părinții dau copiilor telefonul mobil, tableta, calculatorul sau orice alt dispozitiv pentru a-l ține preocupat pe cel mic.

În loc să-i dăm copilului aceste dispozitive dăunătoare, ar fi bine să implicăm copiii în activitățile pe care le facem, sau să îi convingem să aibă răbdare până ce terminăm treaba.

Rețineți! Copiii trebuie să învețe că nu pot să obțină absolut orice și că în viață este nevoie de reguli și de răbdare.

Foto:medaboutme.ru; Informații: dailybreak.ro

Share:

Articole recomandate