Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Codul bunelor maniere pentru cei mici

Codul bunelor maniere pentru cei mici

Codul bunelor maniere va deschide acele uși pe care nici cea mai bună educație nu le poate deschide. Într-o societate normală și sănătoasă nu putem supraviețui fără a cunoaște și a aplica bunele maniere.

„Spune și tu «bună ziua» că doar nu ai crescut în codru!”. Îți sună cunoscut? Eu am auzit replica asta și când eram mică, dar și fiind adultă, din gura părinților care încercau să le insufle copiilor bunele maniere.

Este o replică urâtă și agresivă, dar care m-a făcut să mă gândesc că doar în codru am putea supraviețui fără un minim al regulilor de politețe.

Un copil manierat va crește în mod natural pentru a deveni un adult încrezător și respectuos ce va deține un bagaj puternic de aptitudini sociale și de comunicare. Își va aminti să spună „te rog” și „mulțumesc” și niciodată nu va întrerupe conversația altora.

1.       Cuvintele politicoase

Nu este niciodată prea devreme să introduci cuvintele politicoase precum „te rog”, ”mulțumesc” și „scuze” în vocabularul unui copil. Dar nu le poți introduce ca pe niște fișe. Când copilul aude des aceste cuvinte politicoase, în mod natural va alege să le învețe și să le folosească. Cuvintele politicoase nu ajung niciodată să fie prea folosite, iar cel mic va ajunge un adult manierat.

2.       Un comportament adecvat

Cuvintele frumoase vin cu un comportament adecvat precum a aștepta la rând, a nu întrerupe convorbirea altora, a oferi scaunul pentru cei care au nevoie de el, a ține ușa pentru ceilalți. Acestea de mai sus sunt maniere esențiale pe care trebuie să le inoculăm în conștiința copilului de la o vârstă cât mai fragedă.

3.       Respectul pentru ceilalți

Respectul este felul prin care ne arătăm considerația pentru oameni, animale, locuri sau lucruri. Felul în care îi tratăm pe ceilalți determină adesea felul în care ceilalți ne vor trata pe noi. Când arăți că ești respectuos, îți va fi mai ușor să te înțelegi bine cu alții. Învață-ți copilul regulile de aur ale respectului încă din primii ani de viață și va avea numai de câștigat.

Haideți să urmărim sfaturile fetițelor manierate Melissa și Emanuela!

 

 

Melissa Jdanova este o fetiță veselă și foarte sociabilă. A învățat a vorbi înainte ca să meargă, iar când a prins la picioare - a transformat deplasarea obișnuită într-un dans cochet și armonios.

 

De la bun început a fost clar pentru părinții ei și nu numai - această grație mică are nevoie de scenă, de spectacol, dans, muzică și multe-multe aplauze.

 

La nici 5 ani Melissa a absolvit deja cursurile de modeling IO Models School – Inga Ojog, și a participat la o serie de prezentări și festivaluri de modă, emisiuni TV, concursuri internaționale, cum ar fi Odesa Fashion Week, Constelația talentelor. Colaborează cu succes cu designerii autohtoni Coreli și Lidia Selici.

 

În toate eforturile sale este susținută de către părinți, dar și de către sora mai mare Carina, care este o sursă nesecată de inspirație pentru Melissa.

 

Emanuela Iliev parcă ar fi sora geamănă a Melissei.

 

Da, ele nu seamănă deloc la înfățișare, dar aptitudinile, talentul și iscusința lor – parcă sunt trase la indigo.

 

Emanuela a urcat prima dată pe scenă când avea doar 2 ani și 11 luni. Și de atunci și-a legat timpul liber de modeling, prezentări, emisiuni, concursuri, interviuri, ședințe foto... și îi place foarte mult.

 

A făcut și ea cursurile de modelling de la școala Luxury Model Agency. A absolvit-o cu succes, iar acum reprezintă toate ținutele pe care i le creează designerul personal – Lidia Selici.

 

Share:

Articole recomandate