Cum scapi de răul de mișcare/transport la copii

Cum scapi de răul de mișcare/transport la copii

Indiferent de ce mijloc de transport merge vorba, unii copii pur și simplu suportă cu greu orice călătorie, manifestând stări de greață și dureri de cap, amețeală și oboseală. Cum putem preveni răul de transport?

- Sucul natural de zmeură este remediul ideal pentru copiii care suferă de rău de călătorie. Această băutură poate înlocui cu succes apa plată, la fel şi lămâia, consumată proaspătă sub formă de suc natural.

- Îi mai poţi da copilului ceai de busuioc preparat dintr-o linguriţă de plantă la două căni de apă. Acest remediu va înlătura senzaţia neplăcută de vomă şi stările de ameţeală care îl chinuie pe cel mic în timpul călătoriilor.

- Menta proaspătă poate, de asemenea, să îndepărteze sau să aline senzaţia de greaţă. Oferiți-i o bomboană de mentă sau de lămâie în gură. Această metodă funcţionează chiar şi după ce a început să se instaleze senzaţia de greaţă.

- Dacă este posibil, așează-l pe locul din față din dreapta sau în spatele șoferului.

- Coboară un pic geamul mașinii și permite aerului curat să intre.

- Starea de rău poate fi provocată și de unele deodorante sau parfumuri pentru mașină care de cele mai multe ori sunt foarte puternice. Este de recomandat să scapi de ele dacă copilul tău are rău de mașină.

- Încearcă-l să adormi, așa la sigur nu va întâmpina nici o stare de rău.

- Dacă urmează să faceți un drum lung, evită să îl hrănești cu alimente grase care îi pot cădea rău la stomac.

- Nu îi permite să citească, să se joace în telefon sau tabletă. 

Foto: www.youbabyandi.com

Adaugă comentariu