Peste 600 de elevi de la noi se pot odihni gratuit în taberele din România

Peste 600 de elevi de la noi se pot odihni gratuit în taberele din România

România oferă 650 de locuri în două tabere de odihnă pentru elevii din Republica Moldova. Locurile sunt rezervate elevilor activi, care au performanțe deosebite la învățătură sau sunt activi social, informează realitatea.md.

Potrivit ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, dintre aceste 650 de locuri, 150 sunt rezervate pentru elevii olimpici, care au obținut locurile I și II la olimpiadele școlare republicane și internaționale, iar restul au fost repartizate prin intermediul misiunilor diplomatice românești de pe teritoriul Republicii Moldova.

Criteriile de selecție pentru participanții în programul ARC sunt următoarele: sunt români de pretutindeni și au vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani; participă pentru prima oară la programul ARC; au cunoștințe de bază în limba română; sunt câștigători ale olimpiadelor sau concursurilor naționale și internaționale; au rezultate deosebite în sport, muzică sau arte plastice; au rezultate remarcabile în promovarea identității românești sau sunt membri ori simpatizanți ai mediului asociativ românesc din țările de reședință și se implică în activitățile acestora; se pot constitui în grupuri de cel puțin zece persoane care să fie însoțite de o persoană adultă. 

Cheltuielile vor fi suportate în totalitate de organizatorii din România, participanții urmând să achite doar drumul până la locul întrunirii din Republica Moldova.

Odihna elevilor va fi organizată la Centrul de Agrement „Sulina” și tabăra „Oglinzi” din județele Tulcea și Neamț.

Foto: ziarullumina.ro

Adaugă comentariu