Ea e mica vedetă, laureată a multor concursuri naționale și internaționale

Ea e mica vedetă, laureată a multor concursuri naționale și internaționale

Îi spune Evelina Rusu, are doar cinci ani și un CV atât de bogat încât ar putea-o invidia orice interpretă de la noi. Și nu în zadar. A obținut atâtea diplome, merite și trofee de la diverse concursuri muzicale pe parcursul a doar doi ani de activitate, încât nu îți vine decât să te minunezi. Cum a fost posibil? Am aflat după ce i-am studiat CV-ul.

A pășit cu dreptul atunci când a devenit membră a studioului muzical – coregrafic “Picături Muzicale”. Se întâmpla în decembrie 2015, pe când Evelina avea doar trei ani și jumătate. Dar pentru că s-a dovedit a fi un copil nu doar talentat, ci și foarte ambițios, părinții au decis să o înscrie următoarea lună la un studiou de dans. Și nu au dat greș nici de data aceasta, pentru că ambele i-au modelat vocea și i-au dezvoltat o ținută scenică extraordinară pentru un copil de vârsta ei. Astfel, în decembrie 2016 înregistrează prima ei piesă solo, „Felicita”,  care a avut un succes extraordinar pentru o interpetă atât de mică precum este Evelina. Prestația scenică și interpretarea impecabilă i-au adus Evelinei diploma pentru talent, grație şi dorință de a deveni o „Stea”, dar și trofeul pentru cea mai talentată fetiță (din categoria de vârstă de patru ani) a Studioului „Picături muzicale”, și diploma pentru talent deosebit la „Festivalul  Creației”.

 

 

La scurt timp după aceste prime succese a început să frecventeze Școala de modeling și actorie I. O Models School, din cadrul centrului republican “Artico”. Toate aceste activități și repetiții permanente au pregătit-o suficient de bine ca în aprilie anul curent Evelina să participe în cadrul proiectului, „Stele în oglindă”, unde a avut loc o prezentare spectaculoasă, ea fiind cea mai mică participantă a proiectului. Dar acest fapt nu a împiedicat-o să devină laureată a festivalului pentru cea mai bună reflecție stelară. Tot în aprilie Evelina a participat la Festivalul Internațional „Micul Prinț”, unde iarăşi a făcut senzație cu prezentarea ei, obținând un premiu special pentru curaj, Evelina fiind din nou una dintre cele mai mici participante.

Cu două premii la activ, multe aplauze și cuvinte de încurajare, Evelina s-a avântat într-un nou proiect muzical, dar de această dată în afara țării. Astfel, în iunie, a participat la Festivalul Internațional de muzică şi dans „Trixie”, cu piesa ei solo, „Felicita”, unde a înregistrat încă un succes răsunător în palmaresul ei, dar și o diplomă de locul II. Tot la acest festival, Evelina a evoluat în trio cu colegele ei, interpretând piesa „Hey mickey”, toate fiind premiate cu locul I.

Festivalul internațioanl „Volare” la care a participat Evelina în luna august a acestei veri i-a adus premiul mult râvnit și așteptat de toți copiii – Trofeul junior. Este cel mai important premiu de până acum din biografia acestei mici vedete de doar cinci ani, dar nu și unicul pentru că Evelina s-a mai învrednicit și cu alte trofee, unul dintre ele fiind Diploma-Invitație din partea președintelui International Singer’s Festival – Euro Stars din Malta, și care a invitat-o oficial la ediția din luna aprilie 2018.

Toate aceste succese au venit nu într-o zi, și nu în două, spune mama fetiței, Natalia. Pentru fiecare merit, dimplomă sau trofeu Evelina a muncit ca un adult, fără lacrimi sau reproșuri, iar cea mai mare răsplată a ei au fost momentele când era aplaudată minute în șir. Or, cum spune și profesoara ei de canto „Evelina e ca un aluat, din care deja crește ceva minunat”. Cum să nu o susținem? Echipa Odoraș îi urează micii vedete mari succese în continuare și o așteptăm cu noi lauri și trofee.       

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu