Mărturiile interpretei Karizma: Recunosc, e greu să fii părinte - nu cum se obișnuiește!

Mărturiile interpretei Karizma: Recunosc, e greu să fii părinte - nu cum se obișnuiește!

Cântăreața Olga Fesenco, alias Karizma, se bucură din plin de fetița sa Daria. Interpreta este o mamă grijulie și a publicat, recent, o postare unde povestește despre meseria de părinte și hotarul dintre protecție și invazie în viața propriului copil.

„A fi părinte e un lucru serios! După ce am adus pe lume un copil nu mai știm cum să ne căutăm de propria viață. Atât de mult îi privăm pe copiii noștri de propriul curs al vieții încât devenim patetici. Ajungem să trăim cu viața lor și ne asumăm prea multe. Unii dintre noi ajung să aleagă până și ora și data nașterii pentru copil.

Alegerile dictate de părinți, argumentele vociferate precum: “din iubire”, “din protecție”, “din experiență” etc. sunt TOXICE. Anihilează personalitatea. Blochează spiritul sălbatic și energia creativă. Fricile noastre, experiențele neplăcute ne fac să ne protejăm pe NOI doar că prin EI. Și din protectori devenim pericol. Recunosc, e greu să fii părinte - nu cum se obișnuiește! Să educi - nu ca toți. Să știi exact unde este hotarul între protecție și invazie...

Mantra mea, pe care mi-o spun, este că nu am nici un drept să decid pentru Daria cu ce mână va scrie, pe cine să iubescă, ce profesie profitabilă să își aleagă. Datoria mea este să îi fiu alături și din privirea ei să înțeleg când trebuie să mă implic. 

Ideal ar fi copiii noștri să nu fie proiectele noastre eșuate sau de succes... Ideal ar fi să ținem minte că ei și așa ne-au dăruit multă importanță când s-au născut.”

Sursa: instagram.com/ Karisma_one

Adaugă comentariu