Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ce riști dacă dormi cu părul ud

Ce riști dacă dormi cu părul ud

Seara, după o zi lungă, un duș fierbinte poate fi o metodă excelentă de relaxare. Dar ce se întâmplă când te culci cu părul ud? Poate fi această practică dăunătoare pentru sănătatea părului tău?

Când părul este ud, acesta devine mai elastic și mai întins. Dermatologul Ife J. Rodney explică faptul că, de obicei, descurcăm părul atunci când este ud pentru că este mai ușor. Cu toate acestea, părul ud este mai fragil. Dr. Cindy Wassef, profesor asistent în departamentul de dermatologie la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School, adaugă că combinația dintre fragilitatea părului ud și fricțiunea de pe pernă poate duce la ruperea acestuia.

Posibile probleme dermatologice

Pe lângă riscul de rupere a părului, culcatul cu părul ud poate crea un mediu umed și cald pe scalp, favorizând infecțiile bacteriene și fungice. Joshua Zeichner, director de cercetare cosmetică și clinică în departamentul de dermatologie la Spitalul Mount Sinai, explică faptul că acestea se pot manifesta ca mici umflături sau pustule pe scalp. Se poate ajunge, de exemplu, la dermatită seboreică, o erupție cutanată cu mâncărime și erupție solzoasă, sau la mâncărimi și bășici pe scalp.

De asemenea, culcatul cu părul ud poate agrava mătreața și poate duce la probleme respiratorii din cauza pernelor și a așternuturilor umede, care pot favoriza creșterea mucegaiurilor și fungilor. Totuși, contrar unor mituri, nu vei răci doar pentru că te culci cu părul ud.

Cel mai bine este să-ți usuci părul înainte de culcare. Totuși, dacă ocazional te culci cu părul ud, nu va cauza daune ireversibile.

Pentru a reduce fricțiunea și ruperea părului, poți folosi o o husă de pernă din mătase, care poate reduce fricțiunea pe timpul nopții. De asemenea, o bonetă de cap din satin poate proteja părul.

Așa menții părul sănătos

Pentru a menține părul sănătos, pune șamponulul pe scalp și balsamul pe vârfuri, folosește produse speciale fpentru tipul tău de păr și protejează-ți părul în timpul înotului. În concluzie, chiar dacă este tentant să te culci cu părul ud, ar fi mai bine să-ți faci timp să-l usuci înainte. Astfel, îți protejezi părul de rupere și scalpul de infecții, menținându-ți părul sănătos și frumos.

Share:

Articole recomandate