Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Cum consumăm în siguranță alimentele pe timp de vară

Cum consumăm în siguranță alimentele pe timp de vară

Toxiinfecțiile alimentare sunt diagnosticate frecvent în timpul sezonului estival din cauza perisabilității crescute a alimentelor pe fondul temperaturilor crescute. Câteva reguli și măsuri de precauție vă pot însă ajuta să consumați în siguranță alimentele în timp de vară.

-De regulă bacteriile din hrană se înmulțesc atunci când sunt expuse la temperaturi cuprinse între 5 – 60 grade Celsius, motiv pentru care reglați temperatura din frigider sub 5 grade, iar cea din congelator -15 -18 grade Celsius.

- Carnea și legumele trebuie păstrate la temperaturi cât mai scăzute, iar atunci când sunt păstrate o perioadă îndelungată la temperatura camerei, trebuie consumate imediat.

- Nu lăsa carnea să se decongeleze mai mult de o oră și jumătate ( nu o lăsați pe noapte), pentru că riscați să o consumați alterată.

- Nu recongela carnea!

- Dacă vrei să refrigerezi preparate proaspăt gătite, răcește-le rapid punând oala în apă rece, apoi introdu mâncarea în recipiente mai puțin înalte, astfel încât să se poată refrigera mai ușor.

-  Separați carnea crudă și fructele de mare de mâncarea gătită pentru că toxiinfecțiile alimentare apar deseori după consumul de mâncare gătită contaminată cu agenți patogeni proveniți din carnea crudă sau fructele de mare.

- Nu umple excesiv frigiderul! Spațiul suficient pentru o bună circulație a aerului este o condiție esențială pentru capacitatea de răcire optimă a aparatului electrocasnic.

- Resturile de mâncare trebuie să fie introduse prompt la frigider și consumate în maximum 3-5 zile.

- Acordați o atenție deosebită igienei. 

Sursa: sfatulmedicului.ro

Foto: riverbankoftruth.com

Share:

Articole recomandate