Cum spălăm bebelușul iarna ca să nu răcească?
- 2022-12-07
- 15881
Să-i faci iarna baie bebelușului, astfel încât să nu răcească, este una dintre cele mai mari provocări pentru părinți. Băița bebelușului reprezintă mai mult decât îngrijirea și igiena lui, deoarece îi oferă o serie de stimuli senzoriali care sunt cheia dezvoltării sale fizice și emoționale. Băița ajută bebelușul să se relaxeze și să se bucure de momente plăcute alături de părinții lui, scrie suntmamica.ro.
Asigură-te că temperatura în baie este potrivită
Temperatura din baie trebuie verificată înainte de a-i face baie bebelușului, în special în timpul iernii. În plus, ferestrele și ușile ar trebui să fie ținute închise.
Verifică temperatura apei înainte de a-i face baie bebelușului
Un alt lucru de luat în considerare atunci când îi faci baie bebelușului este reglarea temperaturii apei din cadă. Poți verifica temperatura apei cu mâna, cu cotul sau cu un termometru.
Alege cel mai cald moment al zilei
Există momente în timpul zilei când temperatura mediului este mai favorabilă pentru a spăla bebelușul. Evită să îi faci baie bebelușului dimineața.
Alege băițele de scurtă durată
Băile ar trebui să fie scurte și rapide, deoarece statul prelungit al bebelușului în apă nu este benefic pentru pielea lui. În plus, pielea umedă pierde caldura mai repede și acest lucru îl poate face pe bebeluș să se simtă inconfortabil.
Încălzește-ți mâinile înainte de a spăla bebelușul
Poți să-ți scalzi mâinile în apă și, odată ce acestea sunt calde, poți începe să speli bebelușul. În plus, este chiar indicat să te speli pe mâini înainte de a-i atinge pielea bebelușului.
Pregătește hainele bebelușului înainte de băiță
Se întâmplă adesea ca la sfârșitul băiței bebelușului părinții să realizeze că nu au la îndemână prosoape, scutece sau haine pentru bebeluș. Pentru a evita această situație și pentru a-ți împiedica copilul să se răcească, încearcă să organizezi totul înainte de a-i face baie puiului tău.
Hidratează pielea bebelușului după băiță
Fără îndoială, hidratarea bebelușuui după băiță, în special iarna, este un obicei esențial. Această practică întărește legăturile parentale și ameliorează tensiunile copilului.
Sursa foto: suntmamica.ro