Delicii din pâine! 3 rețete rapide, pe placul copiilor
- 2019-12-03
- 3343
De multe ori, părinții rămân fără idei când vine vorba despre gustările pe care le prepară copiilor. Cu siguranță, și tu ai fost de multe ori într-o astfel de situație! Prin urmare, îți venim în ajutor cu 3 propuneri delicioase prin care poți transforma pâinea într-o mâncare sățioasă sau în deserturi savuroase.
Consumată în cantități moderate, pâinea este necesară în alimentația unui copil, mai ales dacă este preparată în casă. Și, de asemenea, se poate transforma ușor în ingredientul „principal” când prepari o gustare sau chiar un desert pe placul celor mici.
Iată 3 rețete inedite, rapide și delicioase pe care le poți pregăti cu pâine:
Frigănele
Ingrediente:
- 6 felii de pâine
- Unt
- 3 ouă
- 6 linguri de lapte
- un praf de scorțișoară
- 3 ml extract de vanilie
pentru topping: căpșune, zahăr pudră, unt.
Mod de preparare:
Într-un bol, se bat ouăle cu lapte, vanilie și scorțișoară. Se îmbibă pâinea în acest amestec, apoi se prăjește la foc mediu, cam 45 de secunde pe fiecare parte, în puțin unt. După ce se scoate pe farfurie, se pudrează cu zahăr și e servește cu puțin unt și câteva căpșune proaspete.
Pâine cu usturoi și brânzeturi
Ingrediente:
- o pâine (ciabatta)
- o jumătate de pachet de unt sau un pachet întreg (în funcție de dimensiunea pâinii)
- 4 felii de brânză Cheddar (sau cașcaval)
- 4 felii de brânză cu ardei iute
- 6 căței de usturoi
- oregano
- busuioc și/sau pătrunjel
Mod de preparare:
Pâinea se crestează sub formă de grill (pe ambele diagonale) și se introduc în crestături felii de brânză. Untul se topește la bain-marie, apoi se pun în el usturoiul pisat și verdețurile tocate (sau mărunțite, dacă sunt uscate). Se amestecă bine și, cu ajutorul unei pensule, se unge pâinea. Se așază apoi pâinea într-o tavă, pe hârtie de copt, și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru maximum 20 de minute. Se lasă puțin la răcit înainte de a se consuma.
Budincă de mere
Ingrediente:
- 1/2 kg mere
- 5 felii de pâine mai veche
- 300 ml de lapte
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g miez de nucă
Pentru sos: două gălbenușuri, 200 ml frișcă lichidă, 3 linguri de zahăr pudră, o lingură de amidon, o lingură de esență de vanilie.
Mod de preparare:
Merele se curăță și se taie cubulețe, se pun într-o cratiță, pe foc, cu o lingură de zahăr și se lasă până se înmoaie. Se taie pâinea cubulețe și se toarnă peste ea laptele. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se toarnă în ea pâinea îmbibată și merele, și se amestecă ușor. Se bat ouăle cu zahărul și se toarnă deasupra, apoi se adaugă nucile pisate. Se dă tava la cuptor până se rumenește budinca. În timp ce se răcește, se pregătește sosul de vanilie, astfel: se pun într-un vas gălbenușurile, frișca, zahărul și amidonul. Se așază vasul la bain-marie și se lasă până se îngroașă ușor, după care se adaugă vanilia și se omogenizează. Se taie budinca felii și se servește cu sosul de vanilie.
Surse: cutiutacuretete.ro; gustoase.net; anishoara.blogspot.com