10 rețete de înghețată din fructe pentru copii

10 rețete de înghețată din fructe pentru copii

Înghețata este desertul de vară căutat și adorat de toți copiii, dar dacă vrei să devină parte dintr-o dietă sănătoasă și hrănitoare pentru cel mic, cel mai recomandat este să o prepari acasă. Sortimentele de înghețată pe băț preparate din fructe și alte ingrediente naturale reprezintă cele mai savuroase și hrănitoare deserturi pentru micuțul tău, dar și o metodă grozavă de a strecura fructele, atât de sănătoase, în alimentația lui.  

Iată 10 idei de rețete de înghețată cu fructe, perfecte pentru cei mici și nu numai. Nu trebuie neapărat să le faci în forme speciale pentru înghețată, ci poți folosi păhăruțe din plastic. 

Înghețată din smoothie de căpșune cu ananas

Ingrediente:

  • 60 g felii ananas
  • 80 g felii de căpșune
  • 60 g iaurt
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • îndulcitor natural, la alegere, după gust

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele în blender și mixează-le până se transformă în smoothie, apoi toarnă compoziția obținută în forme de înghețată și introdu în fiecare câte un bețișor. Bagă formele la congelator până când se întăresc.

 

Înghețată din pepene galben și mentă

Ingrediente:

  • 3 căni de cuburi de pepene galben
  • 1 lingură de suc de portocale
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 3-4 frunze de mentă

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele în blender, apoi toarnă compoziția în forme de înghețată, introdu câte un bețișor în fiecare și bagă-le la congelator câteva ore.

 

Înghețată din mix de fructe

Ingrediente:

  • 1/3 cană cubulețe de kiwi
  • 1/3 cană de cubulețe de pepene roșu
  • 1/3 cană de cubulețe de căpșune
  • 1/3 cană de ananas cubulețe
  • 1/4 cană de suc proaspăt de ananas sau portocale

Mod de preparare:

Amestecă toate fructele tăiate cubulețe într-un bol, chiar dacă unele se mai zdrobesc. Împarte fructele în mod egal în formele de înghețată, apoi umple-le cu sucul de ananas sau portocală și introdu câte un bețișor în fiecare. Bagă la congelator și servește-i copilului fructele aromate înghețate pe post de desert.

 

Înghețată cu zmeură și afine

Ingrediente:

  • 2 căni de zmeură
  • 1 cană de afine
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/4 cană de zahăr (sau 2-3 linguri de miere, după gust)
  • 1 1/4 căni de iaurt

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele în blender și apoi toarnă compoziția în formele de înghețată. Baga-le la congelator pentru câteva ore, înainte de a le servi copilului tău.

 

Înghețată cu zmeură și lapte de cocos

Ingrediente:

  • 3/4 cană de lapte de cocos
  • 3/4 cană de apă de cocos
  • 1/2 cană de smântână de cocos
  • 12 bucăți de zmeură

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele într-un blender, cam 1-2 minute. Toarnă smoothie-ul obținut printr-o strecurătoare, pentru a îndepărta semințele fructelor de zmeură. Toarnă compoziția în forme de înghețată, adaugă-le bețișoare și bagă-le la congelator până se întăresc suficient.

 

Înghețată cu portocale și banane

Ingrediente:

  • 200 g iaurt grecesc
  • 2/3 cană de suc proaspăt de portocale
  • 2 banane mari
  • coajă de la o lămâie
  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele în blender, toarnă compoziția în forme de înghețată și bagă-le la congelator câteva ore, până când înghețata se întărește suficient de mult.

 

Înghețată cu piersici

Ingrediente:

  • 2 căni de piersici cubulețe
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 cană de iaurt grecesc
  • 1 cană de lapte

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele în blender și toarnă compoziția obținută în forme de înghețată. Congelează înghețata câteva ore înainte de a o servi copilului.

 

Înghețata în două straturi de căpșune cu banane

Ingrediente:

Pentru stratul de banane:

  • 2 banane
  • 2 pumni de spanac
  • 3 linguri de iaurt de vanilie
  • 1/2 cană de apă

Pentru stratul de căpșune:

  • 3 căni de căpșune
  • 1/2 cană de iaurt de vanilie
  • apă
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele fiecărui strat, separat, în blender și toarnă pastele obținute în două recipiente diferite. Pregătește formele de înghețată. Bagă-le în congelator înainte de a turna înghețata în ele. În acest fel, eviți ca cele două straturi să se amestece după ce le torni în forme. Umple formele pe jumătate cu smoothie-ul de banane, apoi completează-le cu cel de căpșune și bagă-le repede la congelator, pentru a păstra aspectul gradat.

 

Înghețată de zmeură, mango și morcovi

Ingrediente:

  • 3 morcovi de mărime medie
  • 1 mango
  • 1 cană de zmeură proaspătă sau congelată
  • 3/4 cană de zahăr sau îndulcitor natural
  • 1 cană de apă

Mod de preparare:

Fierbe în prealabil morcovii curățați și tăiați bucatele, până când se înmoaie. Între timp, curăță și taie mango cubulețe. După ce morcovii s-au răcit, adaugă-i în blender, alături de zmeură, mango și celelalte ingrediente. Mixează-le până obții un piure. Toarnă amestecul în formele de înghețată și bagă-le la congelator până se întăresc.

 

Înghețată de pepene roșu, lime și ciocolată

Ingrediente:

  • 5 căni de bucăți de pepene roșu (fără semințe)
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/4 cană de fulgi de ciocolată
  • 500 ml serbet de lime

Mod de preparare:

Amestecă zahărul cu pepenele roșu în blender. Toarnă piureul obținut într-un vas și bagă-l la congelator maximum 2 ore (nu trebuie să fie solidificat). Amestecă piureul ușor înghețat cu fulgii de ciocolată, apoi umple trei sferturi formele de înghețată cu acest amestec. Completează formele cu câte 1-2 lingurițe de serbet de lime și bagă-le la congelator câteva ore, până când se întăresc foarte bine.

Sursa:copilul.ro; foto: pinterest.com

Adaugă comentariu