3 rețete ușoare de clătite sănătoase pentru copii
- 2019-10-01
- 4257
Clătitele sunt un desert pe care copiii îl adoră indiferent de vârstă. Sunt prezente în meniul tuturor restaurantelor de pe glob. Fiind atât de versatile, cofetarii au reușit să îmbine ingrediente astfel încât să poată crea clătite sănătoase pentru copii. Dincolo de aluat, este bine să știți că și umplutura trebuie adaptată nevoilor nutriționale ale celor mici ;i cu cât folosiți mai puțin zahăr, cu atât sunt mai sănătoase.
Vă propunem în continuare 3 rețete ușor de pus în aplicare pentru a le găti picilor clătite sănătoase:
1. Clătite cu făină de cocos
Ingrediente
100 g de iaurt grecesc 2% grăsime
30 g de sirop de arțar
3 ouă mari
30 g de unt topit
70 g de făină de cocos
2 g de praf de copt
1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un bol mare se amestecă iaurtul grecesc, gălbenușurile, siropul de arțar și untul topit. Când s-au omogenizat se adaugă făina de cocos, praful de copt și sare. Se amestecă ușor până se încorporează.
Într-un alt vas se bat albușurile până devin o spumă tare. Se pun în compoziția de mai sus și se amestecă de jos în sus până se omogenizează.
Se unge cu ulei o tigaie non-adezivă și se pune la foc mediu. Se pun 2 linguri de aluat de clătite care se întinde pe toată suprafața tigăii. Se lasă 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Se servesc, de preferat, cu sirop de arțar.
2. Clătite cu iaurt grecesc
Ingrediente
150 g de făină
4 g de praf de copt
2 ouă
400 g de iaurt grecesc
Mod de preparare
Se amestecă făina cu praful de copt. În alt vas se pun ouăle și iaurtul grecesc, se amestecă bine și apoi se încorporează în făină.
Într-o tigaie non-adezivă se pun câte 2-3 linguri de aluat și se coc la foc mediu timp de 2 minute pe fiecare parte. Marginile trebuie să fie aurii. Vor rezulta clătite de aproximativ 7 mm grosime.
Se servesc fierbinți cu sirop de fructe sau dulceață fără zahăr.
3. Clătite cu făină integrală
Ingrediente
120 g de făină integrală de grâu
40 g de fulgi de ovăz
1 g de sare
4 g de praf de copt
4 g de scorțișoară
1 ou
240 ml de lapte
30 g de zahăr brun
60 g de iaurt grecesc
5 ml de extract de vanilie
50 g de fructe tăiate mărunt sau fulgi de ciocolată (opțional)
Mod de preparare
Se amestecă făina, fulgi de ovăz, praf de copt și scorțișoara. Se lasă deoparte. În alt vas se bat ouăle și laptele. Separat se amestecă zahărul cu iaurtul. Ingredientele lichide se varsă peste cele solide și se amestecă ușor până se omogenizează.
Se pune pe foc mediu o tigaie care se unge cu ulei sau unt. Când s-a încins se pun 25 g de aluat și se lasă să se coacă 1 minut pe fiecare parte. Se servesc calde cu umplutură după gust.
Clătitele cu făină integrală se pot congela și consuma în decurs de două luni.
Sursa: totuldespremame.ro/retete; ketodietblog.ru