Protejează-ți copilul de pericolele ascunse în propria casă. 7 idei testate
- 2016-11-08
- 7188
Odată cu răcirea vremii am început să petrecem tot mai mult timp în casă – locul unde e cald și bine, dar și unde se întâmplă cele mai multe accidente la copiii cu vârsta de până la cinci ani. Chiar dacă se considera că unele accidentări sunt inevitabile și imprevizibile, tot mai bine e să te păzești!
De rând cu intoxicațiile, arsurile, opăriturile etc., și traumele fac parte din lista pericolelor care îl pasc pe un copil în incinta casei sale. O noptieră prost fixată, niște scări prea înalte, o ușă ușor de deschis, colțuri ascuțite ale mobilierului, prize la vedere, dar și multe alte pericole ar putea fi evitate, dacă adulții ar lua atitudine.
Sfaturi pentru părinți. Strânge din toată casa, obiectele care pot cădea peste copil, se pot sparge la cădere sau cu care copilul se poate tăia sau înțepa (cuțite, lame, ace, pixuri, foarfece, etc.) E mai eficient să le strângi, decât să-i tot repetați micuțului: ”Nu pune mâna! Nu duce la gură! Nu te urca!”.
Idei ușor de realizat pentru securizarea casei. Propunem câteva idei ușor de realizat de orice părinte, în scopul minimizării riscului pericolelor, care îl pasc pe copil în propria casă. Desigur nu uita de colțare, sau apărătoare pentru prize, obiecte care pot fi găsite în orice magazin de profil din țară.
Ține minte. Măsurile de prevenire a accidentelor la copii sunt simple și puțin costisitoare. În afară de securizarea casei (adică identificarea și înlăturarea pericolelor din locuință și curte), este nevoie de supravegherea constantă a copilului și adoptarea unui comportament care exclude orice risc de accidente.
Foto: smartwoman.hotnews.ro ru.aliexpress.com, womewnsleaguecdc.org