Rețete simple de ÎNGHEŢATĂ homemade

Rețete simple de ÎNGHEŢATĂ homemade

Îngheţata este unul dintre preferatele deserturi ale celor mici, mai ales în perioada caniculară. Ce-i drept, nici cei mari nu se dau în lături, mai ales când e vorba de una gustoasă şi sănătoasă. Am selectat câteva reţete uşor de făcut de care se vor îndrăgosti toţi membrii familiei! 

 

Înghețată din piure de fructe

Toarnă într-o cratiță 155 ml de apă, puțin zahăr și fructe tăiate în bucăți mici. Lasă compoziția la foc mic aproximativ 5 minute, până când fructele se sfărâmă. Lasă compoziția să se răcească, apoi pune-o în blender și amestecă bine. În piureul obținut mai poți adăuga puțin suc de portocale sau apă. Puneţi conținutul în forme şi daţi-l la congelator pentru cel puțin 4 ore.

 

Înghețată din suc

Ai nevoie de 600 ml de suc de fructe (portocale, mere, ananas, căpșuni etc.) Toarnă sucul în formele de înghețată și așează bețișorul de lemn pe mijloc, iar apoi pune la congelator pentru 2-3 ore. Sucul de casă sau cel proaspăt stors este mai potrivit, decât unul din comerţ, cu conservanţi. 

 

Înghețată cu căpșuni

Ai nevoie de 200g de căpșuni, 80g de zahăr, 200g frișcă, 50g smântână și 1 linguriță de suc de lămâie. Taie căpșunile în jumătăți și combină-le cu zahărul, iar apoi lasă-le acoperite pentru o oră. Pune apoi toate ingredientele în blender pentru a forma o compoziție uniformă. Toarnă crema obținută în forme și pune la congelator pentru două ore.

 

Înghețată din fructe congelate

Taie fructul ales, înfige în el un băț pentru înghețată şi dă-l la congelator. Topeşte apoi un pic de ciocolată (eventual cu un pic de ulei), treci fructul prin această compoziţie și pune-l, din nou, la înghețat, până se întăreşte ciocolata. 

 

Înghețată cu ursuleți de jeleu

Ai nevoie de forme pentru înghețată în care trebuie să adaugi câțiva ursuleți de jeleu și Sprite, iar apoi să pui formele în congelator. Poate nu e o reţetă foarte sănătoasă pentru cei mici, dar o poţi încerca din curiozitate, are un gust interesant şi aspect neobişnuit. 

 

Înghețată cu lapte condensat și cocos

Amestecă laptele condensat cu cel de cocos, toarnă-l în forme și pune la înghețat.

 

Înghețată cu iaurt

Alege fructele preferate și pune-le în blender împreună cu un iaurt simplu sau de fructe. Compoziția obținută se toarnă în forme de înghețată și se pune la frigider până este gata.

 

Înghețată delicioasă cu spanac și ciocolată

Ai nevoie de un iaurt degresat, extract de mentă, extract de vanilie, miere, un praf de sare, 20g de spanac și puțină ciocolată. Amestecă toate ingredientele, cu excepția ciocolatei, într-un blender, iar apoi toarnă compoziția în forme. Pune la congelator pentru puțin timp. Topește ciocolata și adaug-o pe înghețată iar apoi pune din nou la frigider.

 

SFAT: Dacă nu aveți FORME de înghețată, puteți turna compoziția în pahare de hârtie sau din plastic subţire. Şi cu BEŢIŞOARELE puteţi improviza, dacă nu le găsiţi în comerţ - fie folosiţi beţe păstrate de la alte îngheţate, fie uniţi câteva beţişoare mici pentru frigărui, fie folosiţi ace mari din lemn pentru frigărui, pe care le tăiaţi în bucăţi mai mici. 

 

Foto: foodbeast.com,ele.ro,desprecopii.com,lifecdn.dailyburn.com, 

savvysavingcouple.net, photobucket.com,transientexpression.com

Adaugă comentariu