Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Apelăm sau nu la lavajul nazal, atunci când copilul este răcit? Ce ne recomandă pediatrul

Apelăm sau nu la lavajul nazal, atunci când copilul este răcit? Ce ne recomandă pediatrul

Sezonul cu virusuri și răceli încă nu a trecut, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta ca cei mici să răcească, mai ales cei care au un sistem imunitar slăbit. Când copilul mic este răcit și are nasul infundat, noi, părinții trebuie să găsim o soluție pentru ca micuțul să respire corect, dar cum facem acest lucru?

Medicul pediatru Mihai Craiu ne răspunde: “Pentru a vă răspunde singuri la dilema "cum scăpăm de mucusul aflat în nasul copilului răcit?" vă rog să faceți un exercițiu de imaginație...

Cum credeți că putem scăpa mai ușor de mizerie când am scăpat pe jos conținutul unei farfurii cu piftie? Folosind aspiratorul sau spălând cu furtunul de apă?! Asta ca să nu mai zic de riscul de a aspira, odată cu piftia, și bucăți din carpetă, dacă folosim un aspirator foarte puternic și apăsăm bine. La fel este și cu mucoasa nazală..."

Este sau nu recomandat lavajul nazal, atunci când copilul este răcit?

Mihai Craiu recomandă lavajul nazal, spunând că este o soluție rezonabilă, cu riscuri minime.

“Nu toți specialiștii sunt mari fani ai lavajului nazal, dar chiar și cei mai sceptici spun că funcționează perfect pentru unii copii și că este practic lipsit de efecte adverse.

Acum știți: la următoarea răceală, dominată de niște muci care nu se elimină ușor, puteți încerca să faceți lavaj nazal.

După o bună hidratare a copilului răcit (cu orice lichid, preferabil cu lapte de mamă, acolo unde e posibil) puteți încerca să "spălați" cu blândețe nasul copilului folosind ser fiziologic călduț, administrat cu o seringă dedicată (are un capăt de silicon care se etanșează perfect la fiecare nară). Astfel de seringi sunt eficace și mult mai ieftine decât un nebulizator de ultimă generație”, a transmis medicul.

Sursa: suntmamica.ro 

Share:

Articole recomandate