Argumente contra utilizării anesteziei epidurale
- 2017-05-26
- 11645
În mare parte cercetătorii nu s-au expus până acum privind efectele anesteziei epidurale asupra instalării alăptării spre exemplu, ci s-a examinat doar efectele asupra mamei și copilului.
Portalul românesc specializat, desprecopii.com, scrie într-un articol că potrivit mai multor studii, există schimbări nu prea evidente, dar certe, în comportamentul nou-născuților după anestezia epidurală. Un studiu susține chiar că acest comportament anormal a persistat pentru cel puțin 6 săptămâni. Alte studii au demonstrat ca după o epidurală mamele au petrecut mai puțin timp cu copilul și că s-au atașat mai greu de micuț.
Anestezia epidurală este cea mai eficace în diminuarea durerilor la naștere, însă specialiștii consideră că o satisfacție de la proces poate să apară anume datorită durerii. De fapt, un studiu efectuat în Marea Britanie care investiga satisfacția la un an după naștere, a arătat ca în pofida faptului că au avut cele mai puține dureri în timpul travaliului (29 din 100 de cazuri), femeile care născuseră cu anestezie epidurală erau nesatisfăcute de aceasta experiență. O parte din aceasta insatisfacție a fost legată de travaliile lungi și nașterile cu forceps, ambele fiind, cel mai probabil, consecințe ale anesteziei epidurale.
Femeile care nu au recurs la anestezie și au reclamat cea mai intensă durere (70 din 100 de cazuri) au declarat totodată nivele ridicate de satisfacere.
Doar voi sunteți în drept să decideți cum vreți să nașteți, însă documentarea înainte de a lua o deciie poate prinde bine.
Citește și: Anestezia epidurală: argumente pentru utilizarea acesteia
Foto simbol: miromed72.ru