6 mituri despre mișcările bebelușului din burtică. Tu le știai?
- 2017-07-26
- 10322
Emoțiile pe care o femeie le are atunci când bebelușul lovește în burtică sunt probabil fericire în forma sa pură. Totodată, aceste mișcări pot oferi anumite indicii despre sănătatea micuțului. Însă există diverse mituri privind aceste mișcări și noi scriem în continuare despre 6 dintre ele.
Mitul 1: Băuturile dulci intensifică mișcările bebelușului
Multe femei sunt sfătuite să bea un pahar cu suc sau o limonadă pentru a stimula bebelușul „somnoros” sau mai leneș. Nu negăm importanța hidratării din timpul sarcinii, însă aceasta nu are nici o relevanță atunci când vine vorba despre mișcările bebelușului din pântec. Specialiștii în obstretica-ginecologică spun că nu există dovezi științifice care să susțină afirmația de mai sus.
Mitul 2: Scăderea numărului de lovituri este normală
Dacă frecvența loviturilor bebelușul a scăzut, cel mai bine este să consulți un specialist. Personalul medical îți va acorda asistență imediat. Toate gravidele ar trebui să meargă la medic în cazul în care remarcă scăderea numărului de mișcări sau chiar absența lor, și să nu aștepte niciodată până a doua zi.
Mitul 3: Bebelușii dorm cu orele în burtica mamei
Bebelușii au nevoie de somn și când sunt în uter. Ei dorm între 20 și 40 de minute, după care se trezesc și se mișcă.
Mitul 4: Bebelușii se mișcă mai puțin spre sfârșitul sarcinii
Mișcările se pot schimba ușor spre finalul sarcinii, pe măsură ce micuțul crește în dimensiuni, însă numărul mișcărilor nu ar trebui să scadă. Mai mult, nu există nici o dovadă științifică precum că bebelușii sănătoși s-ar mișca mai rar sau mai puțin atunci când se apropie termenul nașterii.
Mitul 5: Medicul mi-a zis că-mi fac griji degeaba, totul e în capul meu
Nu te lăsa convinsă cu vorba. Solicită o ecografie în cazul în care îți faci griji în privința sănătății bebelușului.
Mitul 6: Probabil sunt anxioasă pentru că am mai pierdut o sarcină anterior
În cazul în care ai pierdut o sarcină în trecut este normal să ai un sentiment de anxietate atunci când rămâi din nou gravidă. Un avort spontan predispune la sarcini cu probleme. Prin urmare, nu ezita să-ți suni medicul și să te programezi la o ecografie dacă ai și cea mai mică îngrijorare.
Informații: copilul.ro
Foto simbol: mchildren.ru