9 reguli foarte simple ale lui Evghenii Komarovskii cum să te comporți cu o gravidă

9 reguli foarte simple ale lui Evghenii Komarovskii cum să te comporți cu o gravidă

Femeia gravidă se deosebește de restul nu doar prin faptul că îi crește burta, aceasta este influențată mai mult de hormone, are necesități mai mari, respective și comportamentul celor din jur, mai ales al partenerului de viață, trebuie să fie deosebit. În articol vă oferim 10 reguli ale pediatrului Evghenii Komarovskii pe care le-a descris în cartea sa „Sănătatea copilului”.

1. Nu vă prea expuneți ce sex vă doriți să aibă copilul. Rețineți, sexul bebelușului este decis de spermatozoidul tatălui, așa că mama nu poartă nicio vină dacă copilul are alt sex decât și-a dorit bărbatul.

2. Bărbate, nu te întrista că femeia ta a început să-ți acorde mai puțină atenție, încă nu știi ce te așteaptă după naștere.

3. Acordați mai multă atenție lucrului din gospodărie. Dacă vei merge tu la cumpărături sau vei pune la spălat haine și apoi le vei întinde, demnitatea ta de bărbat nu va avea de suferit deloc.

4. Găsiți-vă timp ca să discutați în doi astfel de lucruri precum unde va sta pătucul sau unde va dormi copilașul, ce mai trebuie de cumpărat, ce urmează să mai facă soțul cât timp soția va fi la maternitate etc.

5. Nu-i cumpărați femeii gravide tot felul de mâncăruri care nu sunt sănătoase mai ales în această perioadă. Desigur că nici voi nu ar trebui să mâncați față de ea ceea ce ei nu i se poate, dar îi face poftă.

6. Nu vă susțineți soția dacă ea nu vrea să facă nimic în această perioadă, adică dacă își dorește doar să stea în pat sau să privească televizorul. Mai bine îndemnați-o să vă plimbați împreună.

7. Controlați-vă apetitul sexual. Analizați dacă soția este la fel de dispusă să facă sex și nu vă supărați dacă ea nu dorește, în această perioadă nici ea nu-și poate înțelege organismul.

8. Dacă ați fumat în apartament până acum, e cazul să încetați. Și în general în preajma femeii gravide fumatul este strict interzis.

9. Dacă în timpul somnului aveți tendința să vă mișcați mult, să dați din mâini și picioare, să loviți brusc, atunci în ultimele săptămâni de sarcină ar fi mai bine să dormiți separat.

 

Totodată, renumitul medic vine cu câteva sfaturi și pentru femeia gravidă referitor la comportamentul ei față de soț:

1. Nu uitați că și el este om.

2. Arătați-i că-l înțelegeți.

3. Stimulați-l spunându-i cât mai des „mulțumesc”.

4. Nu vă plângeți foarte des bărbatului, nu-l tachinați, căci nu veți avea nimic de câștigat din aceasta niciunul, iar relațiile între voi vor deveni tensionate.

5. Oricât de neplăcut ar suna, dar sarcina (care decurge normal) nu este motiv ca soțul să plece la muncă flămând și cu hainele boțite. Nicio soție nu are nevoie ca soțul ei să fie hrănit și îngrijit în altă parte, nu e așa?

 

Sursa: fathersclub.com.ua; mama.ua

Adaugă comentariu