Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Epilarea în graviditate: ce se permite și ce este interzis

Epilarea în graviditate: ce se permite și ce este interzis

În ultimii ani se promovează intens epilarea definitivă, iar femeile nu ezită să o pună în practică. Pentru a scăpa definitiv de firele de păr nedorite de pe corp este nevoie de mai mult timp – până la 2 ani în funcție de metoda aleasă. Însă în perioada sarcinii mai multe metode sunt periculoase, iar medicii atenționează viitoarele mămici.

Medicul ginecolog rus, Alexandr Moșkov, într-un interviu pentru portalul parents.ru a spus că gravidelor le sunt contraindicate metodele de epilare definitivă: electro-epilare, foto-epilare și epilarea cu laser. Acestea sunt dureroase, dar și poartă un caracter mai deosebit și pot afecta fătul în formare.

De asemenea, graviduțelor li se recomandă să nu recurgă la epilarea cu ceară. Pe lângă durerea care o resimt, s-a demonstrat că acest tip de epilare are un pericol ridicat de transmitere a bolilor venerice de la meșter la clientă, mai ales în cazul epilării zonei bikini.

Viitoarelor mămici li se permite să se epileze cu ajutorul aparatului de ras, dar foarte atent, ca să nu se provoace tăieturi ce pot duce la infecții. Crema depilatoare la fel poate fi utilizată, dar după ce se face un test de alergie cu o zi înainte de procedura propriu-zisă.

Medicul Alexandr Moșkov a precizat că e mai bine ca femeia să se abțină de la epilarea zonei pubiene în primul trimestru de sarcină, aceasta fiind perioada când la făt se creează organele interne. În primul trimestru e mai bine să se evite orice manipulări care pot provoca dureri viitoarei mame. 

 

Informații: parents.ru

Foto: leilasskincare.com

Share:

Articole recomandate