Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Remedii naturiste pentru problemele gingivale la gravide

Remedii naturiste pentru problemele gingivale la gravide

În perioada gravidităţii, viitoarea mamă alege cu grijă produsele alimentare şi tot ce consumă. Femeia este conştientă că ea este unica sursă de alimentaţie şi sănătate pentru fătul din burtica sa. Evităm la maximum administrarea medicamentelor şi a oricăror preparate care ar dăuna sănătăţii micuţului.

Dar cum să procedăm atunci când este inevitabilă solicitarea medicului? Durerile insuportabile de dinţi, gingiile inflamate şi chiar sângerările sunt simptome care nu pot fi evitate. 

Viitoarele mămici, de multe ori, nu dau atenţie sângerării gingivale şi o consideră o reacţie firească în sarcină, care nu necesită îngrijiri speciale. În realitate, sângerările gingivale pot pune sarcina în pericol dacă nu sunt atent monitorizate sau tratate!

Nu neglijaţi igiena orală pentru a nu crea complicaţii stomatologice şi afecţiuni precum gingivita în sarcină sau boli parodontale grave care pot afecta fătul. Sângerările gingivale sunt factori ce pot provoca diverse boli. Riscurile asupra sănătăţii fătului sunt evidente, iar atenţia, monitorizarea şi tratarea acestora este esenţială.

Tratament şi metode de prevenire

Tratamentul complicaţiilor apărute în urma sângerărilor gingivale se stabileste împreună cu medicul stomatolog, însă prevenirea apariţiei lor depinde numai de tine.

  • Spală-te regulat şi corect pe dinţi (chiar dacă observi mici sângerări, nu uita că sunt normale în sarcină);
  • Pentru a preveni disconfortul de la periaj alege o periuţă cu peri moi şi o pastă de dinţi cu fluor;
  • Foloseşte după fiecare periaj aţa dentară;
  • Stabileşte împreună cu dentistul tău un calendar al vizitelor pe parcursul celor 9 luni (vizitele la stomatolog în timpul sarcinii sunt obligatorii);
  • Adoptă o dietă alimentară sănătoasă: bogată în vitamina C, calciu şi evită dulciurile;
  • Folosește guma de mestecat pentru a înlătura resturile alimentare, ea are proprietatea de a evita infecţiile;
  • Fii precaută atunci când foloseşti tacâmurile altei persoane. În acestaă perioadă cavitatea bucală este extrem de sensibilă şi poate fi expusă la diverse surse de infecţie.  Mănâncă numai din tacâmuri curate şi evită să le foloseşti pe ale altcuiva pentru a nu lua bacterii.

 

Remedii naturiste pentru tratarea afecţiunilor gingivale

Apa cu sare de mare este eficientă în ameliorarea afecţiunilor. Timp de jumătate de minut clătiţi-vă gura cu amestecul sărat şi în câteva zile veţi observa schimbări majore.

Apa oxigenată are proprietăţi antiseptice. Amestecaţi un pic de apă călduţă cu aceeaşi cantitate de apă oxigenată şi clătiţi timp de 1 minut cavitatea bucală.

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a omorî germenii. Tamponaţi gingiile cu un pic de bicarbonat şi ţineţi conţinutul pe gingii câteva minute. Nu puneţi mult bicarbonate, acesta poate avea şi un efect advers.

Gelul de dinţi pentru bebeluşi poate fi şi el o soluţie salvatoare pentru problemele gingivale din timpul sarcinii.

Uleiul de cuişoare întăreşte gingiile şi previne apariţia cariilor. Proprietăţile sale contribuie în lupta împotriva microbilor şi la calmarea durerii de dinţi, a ulcerelor bucale şi a inflamaţiilor din gingii. Diluaţi puţin ulei de cuişoare în apă şi faceţi gargară. Totuşi, acest ulei trebuie administrat cu grijă, deoarece este foarte puternic şi poate cauza arsuri bucale.

Ceaiul de muşeţel este și el o metodă excelentă de prevenire şi tratare a problemelor gingivale. Clătiţi gura cu ceai de câteva ori pe zi. Ceaiul conţine acid tanic care opreşte sângerările şi întăreşte gingiile.

Nu amânaţi vizita la medicul stomatolog. Un sfat şi o investigaţie făcută de un specialist calificat vă poate scuti de problemele de sănătate nedorite.

 

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com; mcdn.i24mujer.com

 

Share:

Articole recomandate