Obiceiuri alimentare pe care să le adopți dacă vrei să rămâi cât mai repede însărcinată

Obiceiuri alimentare pe care să le adopți dacă vrei să rămâi cât mai repede însărcinată

Alimentația are un rol important la concepere. S-a demonstrat că unele obiceiuri alimentare pot ajuta sau, invers, împiedica conceperea. Dacă îți dorești un copil cât de curând și încă nu reușești să concepi, atunci e cazul să-ți revezi conduita alimentară și să adopți câteva obiceiuri sănătoase.

Mănâncă mai multe fructe și legume, cereale integrale și alimente bogate în calciu așa cum sunt iaurtul, brânza și laptele. Dacă nu beneficiezi de suficienți nutrienți, acest lucru va avea impact asupra menstruației.

Partenerul ar trebui și el să acorde atenție obiceiurilor alimentare zilnice deoarece anumite vitamine și anumiți nutrienți – așa cum este vitamina C și E, zincul și acidul folic sunt importante în producerea unei sperme sănătoase.

Peștele este unul dintre acele alimente cu puteri supranaturale atunci când vine vorba de creșterea unui copil, pentru că oferă proteine cu conținut scăzut de grăsime și omega-3, dar trebuie să eviți speciile care au un conținut crescut de mercur, ce poate pune în pericol fătul. Pentru că mercurul se poate acumula în corp. Mănâncă somon și ton de doua ori pe săptămână.

Carnea procesata poate fi și ea periculoasă pentru femeile însărcinate, de aceea este recomandat să o consumi în cantități mici; cât privește carnea afumată sau cea crudă, acestea trebuie evitate pe perioada întregii sarcini.

Un pahar de bere sau vin nu îți va afecta prea mult șansele de a rămâne însărcinată, însă pot afecta dezvoltarea fătului atunci când ești deja gravidă și pentru că s-ar putea să nu știi exact când ovulezi sau când rămâi însărcinată, ar fi mai indicat să eviți alcoolul de tot. Dacă fumezi, lasă-te acum și dacă tot faci asta, renunță sau redu considerabil doza de cafeină zilnică.

Poți faci față cerințelor nutriționale cu o dietă sănătoasă și echilibrată, dar nu strică să-ți ajuți organismul prin suplimente, cum sunt vitaminele prenatale, care vor asigura asimilarea de suficient acid folic și alți nutrienți esențiali pentru a crește șansele de a rămâne gravidă.

Alege vitamine cu formulă special concepută pentru femeile deja însărcinate și dacă ești vegetariană, în afară de suplimentele de proteine vei avea nevoie și de cele de vitamina D și B12.

 

Sursa: copilul.ro; 7sisters.ru

Adaugă comentariu