Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O tânără a fost supranumită „Sirena de gheață” după ce a înotat 2,5 kilometri în Oceanul Antarctic

O tânără a fost supranumită „Sirena de gheață” după ce a înotat 2,5 kilometri în Oceanul Antarctic

Chiliana Bárbara Hernández a devenit prima persoană care a înotat 2,5 kilometri în Oceanul Antarctic. Pentru a înscrie acest record, tânăra a avut nevoie de 45 de minute și 30 de secunde. Aceasta a purtat un costum de baie obișnuit, fără căptușeală suplimentară, niște ochelari de protecție, o cască de înot și dopuri pentru urechi. Temperatura apei în timpul înotului a fost în jur de două grade Celsius, scrie diez.md.

„Cel mai mare rival al meu este frica… nu alți oameni”, a declarat Hernández pentru AFP după finalizarea efortului glaciar recunoscut ca fiind o premieră de către Asociația Internațională de Înot de Iarnă. Ea speră că va fi înscrisă și în Cartea Recordurilor Guinness.

După rezultatul obținut, Bárbara Hernández a fost numită „Sirena de gheață”. La scurt timp după jumătatea drumului, ea a spus: „Am simțit ceva rece trecând prin inimă”, un semn cunoscut de hipotermie, cu risc de atac de cord și deces. A făcut singurul lucru pe care îl știa: a continuat să bată cu piciorul și să înoate până când a ajuns la final: o geamandură în mijlocul oceanului.

Hernández a spus că visase la acest moment timp de un deceniu. Dar nu este vorba doar de record, ea își folosește profilul public pentru a susține protecția marinei.

„Ceea ce mă sperie este că Antarctica continuă să se topească. Când înotam, acesta era unul dintre lucrurile la care mă gândeam. Mă dureau picioarele, dar mă simțeam puternică. M-am gândit: acesta nu este doar pentru mine, este cauza pe care am vrut să o facem vizibilă. Asta îți dă un impuls”, a spus Hernández.

Săptămâna trecută, Centrul Național de Date despre Zăpadă și Gheață din Statele Unite a raportat că zona Oceanului Antarctic acoperită de gheață a scăzut la un nivel record.

Următoarea ei provocare va fi maratonul Oceans Seven care constă în înotul prin șapte canale sau strâmtori din întreaga lume.

 

Sursa foto: diez.md 

Share:

Articole recomandate