6 idei de activităţi originale cu copilul afară

6 idei de activităţi originale cu copilul afară

Vara este cea mai bună perioadă pentru activităţi în aer liber. Așa că în articol vedeți câteva idei originale de activități pe placul celor mici și care sunt numai bune de organizat afară.

Bătaie cu baloanele cu apă

Aveţi nevoie de : spaţiu în aer liber, copii dornici să se răcorească, baloane şi apă! După ce v-aţi asigurat că baloanele sunt pregătite şi fiecare tabără de copii are găletuşa ei, daţi startul unei bătăi extraordinare. E o activitate distractivă, dar și foarte utilă acum – când ne topim de căldură.

Frigăruie cu fructe

Alegeţi fructele preferate ale celui mic, tăiaţi-le în forme cât mai variate şi pregătiţi împreună cele mai delicioase frigărui. Pune-le în frigider pentru câteva ore, pentru a te asigura că sunt răcoritoare şi savuraţi împreună când ieșiți la plimbare!

Priveşte cerul!

E o activitate de seară mai mult. Alegeţi o noapte senină şi priviţi stelele. Sunt anumite zone care vă permit vizualizarea constelaţiilor, ceea ce s-ar putea să-l încânte pe copil. Astronomia este o știință foarte interesantă. Asigurați-vă că aveți internet la telefon ca să puteți găsi răspunsuri la multitudinea de întrebări despre cosmos care pot apărea.

Camping

Ce-ai spune de o zi de camping în curtea casei? Un cort mare, multe perne, laptopul cu filme sau desene animate, mâncarea preferată a picilor şi multă voie bună! Iar dacă nu te numeri printre norocoşii care locuiesc la casă, poţi oricând să amenajezi o zi de camping în spaţiile în care ţi se permite acest lucru  - de dimineaţa până seara. O zi relaxantă, cărţi, grătar şi foc de tabără spre finalul de zi.

Plantaţi împreună!

Fie că vorbim despre grădina de la bunici, grădina noastră sau pur şi simplu florile de la balcon, această activitate este minunată. Lasă-ţi micuţul să aleagă planta pe care doreşte să o planteze şi responsabilizează-l: „Uite, de acum înainte tu vei avea grijă ca ea să crească – să aibă suficientă lumină şi apă”. Cu același succes puteți alege o porțiune din oraș unde să plantați niște flori pe care să le vedeți zilnic.

Faceţi o carte împreună

Adună toate desenele copilului şi pregătiţi împreună o poveste, cu ajutorul ilustraţiilor pe care deja le-a realizat cel mic. Puse una lângă alta, vor forma conţinutul cărţii voastre. Alegeţi un titlu şi bucuraţi-vă de realizarea coperţilor, decorarea lor şi mai presus de toate – inscripţionarea numelor. Faceți asta fiind în parc sau în grădină dacă o aveți. Așa petreceți timpul respirând aer curat și luându-vă doza de Vitamina D. Va fi o activitate foarte interesantă, dar și o amintire plăcută peste ani.

 

Sursa: csid.ro; bestcadouri.ro; sanatate.acasa.ro

Adaugă comentariu