Odoraș.

Odoraș.

Akadika 1+1 cadou

Provocare virală pe TikTok. Îți tonifică picioarele și-ți îmbunătățește postura

Provocare virală pe TikTok. Îți tonifică picioarele și-ți îmbunătățește postura

Te-ai obişnuit cu ideea că provocările TikTok sunt nebunești, dar o parte dintre ele sunt utile. Unul dintre acestea are avantajele de a-ți tonifica picioarele și îmbunătăți postura.

Scopul de a strânge milioane de vizualizări pe TikTok cu ajutorul unor provocări este o nouă tendință de fitness. De multe ori apar practici nebunești, dar uneori apare o tendință care ar trebui luată în considerare, cum ar fi mersul cu spatele.

Mersul în sine este un exercițiu care are multe beneficii pentru sănătate și te poate ajuta să slăbești. Circa 2 400 de pași zilnic ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare. Recent, au devenit virale pe TikTok videoclipurile care susţin mersul cu spatele sau retrowalking pe banda de alergare, dar se poate face și în aer liber.

Efectele benefice ale mersului cu spatele

Mersul cu spatele are multiple efecte benefice, deoarece sunt activaţi muşchi suplimentari pentru a efectua mişcarea. De aceea, îţi îmbunătățeşte forţa fizică, sănătatea, postura, echilibrul, coordonarea, mobilitatea, bunăstarea mentală, concentrarea. Mai mult, ameliorează durerile de spate și genunchi. Întărirea și tonifierea musculaturii poate duce la obţinerea unei forţe generale mai bună a picioarelor și poate fi utilă în special pentru persoanele care se recuperează după leziuni la genunchi.

Prin acest tip de mers, musculatura gambelor și gleznelor se antrenează mai bine, deoarece lucrează mai mult pentru a-ți stabiliza pașii. În plus, mușchii abdominali și cei din partea inferioară a spatelui sunt implicați mai activ în menținerea echilibrului și a posturii verticale.

Echilibrul este un alt efect benefic. Mersul cu spatele necesită mai mult echilibru și coordonare. De asemenea, menținerea echilibrului favorizează corectarea posturii în timp.

La ce să fii atent când pui în practică mişcarea?

În timp ce mersul cu spatele este în general sigur, unele persoane ar trebui să fie precaute. Este vorba despre cele care suferă de vertij, dificultăţi de mobilitate ori de echilibru.

Este important să știi să alegi spațiul potrivit în care să practici acest tip de exerciţiu. O bandă de alergare permite unei persoane să controleze viteza benzii de alergare și reduce riscul de a se ciocni cu ceva sau cu cineva.

Începe cu paşi mici. Mergi pe jos timp de cinci sau zece minute pe sesiune şi repetă de trei ori pe săptămână. Apoi, crește durata reprizelor la 15 - 20 de minute de cel puțin cinci ori pe săptămână. Mergi încet, la cea mai joasă setare de viteză pe banda de alergare, fără înclinare.

Reţine!

Ai grijă să menţii o postură bună şi evită să te apleci prea mult înapoi sau înainte. Capul trebuie să fie drept și privirea ușor înainte.

Share:

Articole recomandate