Activități și evenimente pentru zilele libere: 30 aprilie și 1 mai

Activități și evenimente pentru zilele libere: 30 aprilie și 1 mai

Tradițional ziua de 1 mai este declarată zi de odihnă, iar cum în acest an este într-o zi de marți, guvernanții au decis să le organizeze angajaților o mini-vacanță la final de aprilie – început de mai și ziua de luni, 30 aprilie, este la fel liberă. Această zi a fost recuperată într-o sâmbătă anterioară.

Ne-am gândit că veți dori să petreceți interesant aceste zile astfel încât am făcut o selecție de evenimente care au loc în această perioadă și la care ați putea fi interesați să mergeți cu întreaga familie chiar.

 

Luni, 30 aprilie

1. La Cinematograful Patria rulează desenul animat „Rață, rață și gâscă”. După ce s-a rănit într-un accident, un gânsac aventuros este responsabilizat de doi orfani cu ochii mari, în timp ce se confruntă cu pericolele și frumusețea lumii din afară. Eroul nostru, Peng, respinge comunitatea de gâște din care face parte în încercarea de a-și trăi viața în proprii săi termeni. Peng este un gâscoi independent, care ar face mai degrabă orice, decât să se pregătească pentru viitoarea migrare.

Rulează începând cu ora 10.00. Prețul biletelor depinde de locul ales în sală.

Detalii AICI.

 

2. În perioada 28 aprilie – 1 mai, la Complexul Etno - Cultural Vatra se va desfășura cea de a II–a ediție a Festivalului Mai Retro, o ediție specială atât prin conținut, cât și prin ideea conceptuală, care pornește de la denumirea festivalului „Retro” – O RETR-ăire a farmecului timpurilor de demult. Copiii cu vârsta de până la 8 ani au acces gratuit.

Respectiv pe 30 aprilie și pe 1 mai au loc ultimele 2 zile ale Festivalului. Iar AICI puteți vedea detalii și programul.

 

3. Teatrul Laborator „Arta și Gândul” invită la premiera spectacolului „Floare de cais”. Un spectacol despre nenumăratele probleme cu care se confruntă tinerii atunci când vine vorba despre dragoste, trădare și înșelare. Ora 18.00. Biletul costă 50 de lei.

Detalii AICI.

 

4. Are loc FESTIVALUL „J.S.BACH”, ediția a VIII-a. Orchestra Națională de Cameră, Corul Național de Cameră condus de ILONA STEPAN; soliști vocali: Ana CERNICOVA (soprană), Ghiulnara RAILEANU (soprană), Lilia ISTRATII (mezzo-soprană), Victor NOVIȚCHI (tenor), ALEXEI DIGORE (bariton), dirijor CRISTIAN FLOREA. În program: SUITA orchestrală nr. 3, BWV1086; CANTATA ”Ich habe genung” pentru bariton și orchestră, BWV 82 - În premieră la Chișinău! La Sala cu Orgă. Costul biletelor 100-200 de lei. Ora 18.00.


Detalii AICI.

 

5. Are loc un master-class de desen pe corp. Organizatorii descriu aceasta ca fiind o taină a magiei feminine. Restaurantul Petr I, cu începere de la ora 18.30. Participarea costă 150 de lei.

Detalii AICI.

 

6. Academia de Teatru şi Film Athanor din Passau, Germania, prezintă spectacolul InsulaLava, work in progress (own story), regie & scenografie – Florin Vidamski, la Teatrul Național Satiricus „I. L. Caragiale”. Are loc la ora 19.00. Intrarea este liberă. Spectacolul are loc în limba germană. Astfel, dacă voi sau copiii voștri învață germana este o bună oportunitate să vă testați cunoștințele.

Detalii AICI.

 

7. Începe Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru ClassFest, 2018, care se desfășoară în perioada 30 aprilie – 5 mai. Este organizat de Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia. Începe la ora 19.00, iar accesul este liber.

Detalii AICI.

 

 

Marți, 1 mai

1. Vizită a orașului Ismail și cetății cu același nume. Costul călătoriei este de 200 de lei, include transportul, asigurarea medicală și ghidajul prin orașul istoric de pe Dunăre. Pornirea din Chișinău este la ora 5.45. Aveți nevoie de pașaport valabil!

Detalii AICI.

 

2. Compania X-Style vă propune să simțiți gustul primăverii făcând o plimbare prin Rezervația Peisajistică Rudi-Arionești. Vă așteaptă: faimoasa mănăstire Rudi, peștera „Răposaților”, satul Rudi și Codrii. Este o excursie, deci puteți merge cu copiii mai mari, cei mici nu vor rezista. Pornirea este la 6.00 dimineața. Costurile de transport, organizaționale și de ghidaj sunt de 349 de lei.

Detalii AICI.

 

3. Compania turistică Piligrim vă invită la o excursie în raionul Soroca, la o mică fabrică producătoare de cereale pentru micul dejun, tot acolo veți lua micul dejun. Apoi urmează o vizită la compania Gura Căinarului unde veți vedea cum se produce apa OM, iar spre final veți afla istoria raionului Soroca, despre cetate etc. Costul este de 285 de lei, include transportul, biletele de intrare la punctele turistice, vizitele și degustările. Pornirea din Chișinău la ora 8.00.

Detalii AICI.

 

4. Tekwill Academy Kids invită la evenimentul Antreprenoriatul pe înțelesul copiilor. Începe la ora 15.30.

Detalii eveniment AICI.

 

5. Teatrul Geneza-Art invită la spectacolul „4 MAMA”. Este un spectacol despre viață și sensul ei, despre femei, bărbați, dragoste, relații și încercările prin care trece un om conștient și înțelept. Spectacolul reflectă viziunea despre responsabilitatea pe care o are fiecare dintre noi față de sine însuși în raport cu lumea în care trăim.

Evenimentul începe la ora 19.00. Biletele costă 120 de lei.

Detalii AICI.

 

6. Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău invită la spectacolul „Mede/Ea sau despre fericirea conjugală” de Roxana Marian. Spectacolul are loc la Teatrul Luceafărul cu începere de la ora 20.30.

Detalii AICI.

 

 

Foto simbol de copertă: calatoruldigital.ro

Adaugă comentariu