Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Bolile ascunse ale copiilor – simptome și tratament

Bolile ascunse ale copiilor – simptome și tratament

La ce-a de-a VII-a ediție a Șezătorii Mamelor s-a discutat despre bolile ascunse la vârste fragede și cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la copii. Specialiștii invitați la eveniment au relatat despre evoluția bolilor, analizele necesare și tipurile de tratament caracteristice fiecărei afecțiuni în parte. De asemenea, participanții au adresat mai multe întrebări suplimentare, ceea ce denotă că subiectele prezentate de medici au trezit mult interes în rândul părinților.

Medicul pediatru, Oxana Turcu, de la Institutul Mamei și Copilului, a prezentat tema „Maladii rare la copii”. Aceasta a menționat care sunt strategiile în cazul bolilor rare și anume: cercetarea; diagnostic precoce și prevenție; asistență medicală și socială de calitate; accesul la metodele contemporane de tratament și integrarea socială. Pentru că diversificarea alimentației are un rol crucial asupra stării de sănătate a copilului, medicul a recomandat părinților să înceapă diversificarea cu terciuri Nestle, care nu conțin lapte, zahăr și gluten. Nestle utilizează doar materie primă de cea mai bună calitate și nu include în conținutul produselor ingrediente modificate genetic, conservați artificiali, coloranți și aromatizatori.

 

Un alt subiect discutat în cadrul evenimentului a fost „Dermatita atopică la copii”, această temă a fost abordată de medicul pediatru, Tatiana Vazian. Fazele dermatitei atopice sunt: Infantilă – între 2 luni și 2 ani de viață, leziunile au un caracter acut și sunt situate mai ales la nivelul capului, gâtului și trunchiului; a copilăriei – între 4 și 10 ani de viață, în care leziunile sunt mai puțin acute și mai puțin umede, situate mai ales în zonele flexoare (pliurile gâtului, cotului, genunchiului și încheietura mâinii); adolescentului și adultului – în care leziunile sunt în principal plăci uscate, lichenificate, hiperpigmentate situate în ariile de flexie și în jurul ochilor. În acest sens, medicul a prezentat produsul Skin-Cap, care este indicat pentru psoriazis, dermatită atopică, dermatită seboreică, mătreață, seboree grasă și uscată. Skin-Cap are acțiune antibacteriană, antimicotică și antiinflamatoare.

 

Medicul neonatolog, Liuba Rusu, a vorbit despre colicile la bebeluși. Acestea apar în jurul celei de-a doua săptămâni de viață a copilului născut la termen (sau mai târziu la un copil născut prematur). Colicile apar din diverse motive, printre care se numără: imaturitatea sistemului nervos, supraalimentarea, balonarea, sensibilitatea la proteinele din laptele animal, imaturitatea musculaturii netede, deficitul de lactază. Pentru înlăturarea colicilor gastro-intestinali şi a balonării la bebeluşi, medicul a recomandat produsul Flatam Plus. Acesta este unicul medicament natural, de origine vegetală contra colicilor, care este obţinut din extractele din fructe de fenicul şi chimen - plantele cele mai eficiente în tratarea colicilor.

 

Cele mai frecvente probleme dermatologice în timpul verii sunt: înțepăturile de insecte, alergii, arsuri, insolații și boli ale pielii cu suprainfecție bacteriană. Pentru a scoate rapid inflamația și pentru a preveni complicațiile, reprezentantul medical, Tatiana Ghemu, a prezentat produsul Kremgen. Datorită compoziției combinate, Kremgen se folosește pentru a reduce inflamația pielii, indiferent de cauză. Acesta se administrează de la 2 ani de viață și este potrivit pentru toți membrii familiei.  

 

Ulterior, participanții au vizionat un filmuleț despre asortimentul produselor Tommee Tippee. De această dată, vom descrie biberonul anticolici marca Tommee Tippee. Biberonul anticolici are senzor de temperatură, sistem de ventilație și este special conceput pentru a reduce înghițirea aerului în timpul hrănirii. Biberonul anticolici are un sistem unic format dintr-un tub de ventilație și un inel de prindere cu orificiu pentru direcționarea aerului. Astfel, când întoarceți biberonul cu tetina în jos pentru a hrăni copilul, aerul din tetină este direcționat prin sistemul de ventilație în zona de deasupra lichidului. Sistemul de ventilație nu permite aerului să se amestece cu laptele matern sau cu formula de lapte, reducând astfel formarea colicilor. Temperatura laptelui din biberon poate fi testată înainte de a hrăni copilul. Astfel, aveți posibilitatea să verificați culoarea senzorului de temperatură înainte de fiecare hrănire: albastru (laptele are o temperatura optimă pentru a hrăni copilul) și roz (laptele are o temperatura mai mare de 37°C).

 

Reprezentantul medical, Silvia Chitoroga, a prezentat produsul PoxClin contra varicelei. Acest produs are un efect imediat de calmare a mâncărimilor și hidratează pielea. De asemenea, PoxClin accelerează procesul natural de vindecare, reduce riscul infecțiilor provocate de bacterii și microbi. PoxClin este recomandat pentru tratare în caz de varicelă, de herpes Zoster, infecții herpetice cutanate generalizate, dermatită alergică, enteroviruși cu erupții cutanate, mușcături de insecte și arsuri solare.

 

Medicul chirurg urolog, Vasile Botnari, de la Spitalul Internațional Medpark, a relatat despre urolitiaza în timpul sarcinii. Urolitiaza este cauza cea mai des întâlnită pentru durerea abdominală nonobstetricală, care necesită spitalizare, printre femeile însărcinate. Factorii care predispun femeia însărcinată la urolitiază sunt: vârsta între 30-40 de ani; scăderea aportului de apă, climat cald; dieta cu exces de calciu, sodiu și consum de carne roșie; greutatea excesivă; anomalii de dezvoltare a aparatului urinar și infecția urinară cronică.

 

Despre displazia de șold la nou-născuți a povestit kinetoterapeutul Tamara Belicci. Displazia de șold este o boală congenitală ce afectează dezvoltarea organismului copilului și constă în evoluția anormală a articulației șoldului. Fiind o boală dificilă, displazia de șold se tratează prin câteva metode, iar acestea sunt stabilite doar de specialiști. Indiferent ce metodă va fi aleasă, aceasta presupune amplasarea femurului în poziția sa normală și păstrarea lui în articulație odată cu creșterea copilului.

 

Un moment deosebit al serii este alegerea „Reginei serii” și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, graviduța care a câștigat acest titlu a avut 41 de săptămâni și a primit un set de daruri de la partenerii evenimentului.

 

Reprezentantul medical, Olga Gritic, a prezentat produsul Kindinorm – un preparat natural complex pentru corecția dereglărilor de comportament și atenție la copii și adolescenți. De asemenea, Kindinorm îmbunătățește capacitatea de învățare, scade hiperactivitatea și impulsivitatea, crește concentrația atenției, ușurează adaptarea copilului la mediul nou și nu provoacă somnolență.

 

Reprezentantul medical, Cristina Ivanova, a vorbit despre glucometrul marca Dr.Frei - un dispozitiv de auto-monitorizare a nivelului glucozei în sânge. Acest dispozitiv este un asistent indispensabil nu numai pentru fiecare diabetic, ci și pentru cei care preferă să „țină zahărul” sub control. Glucometrul este un aparat portabil care permite monitorizarea mai detaliată a glicemiei persoanelor cu tulburări ale metabolismului glucozei.

 Fotograful evenimentului a fost Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor LLux.

 

 

Share:

Articole recomandate