Donează hainele ce nu le mai porți copiilor și bătrânilor din familii sărace!

Donează hainele ce nu le mai porți copiilor și bătrânilor din familii sărace!

De mai bine de 4 ani, în localitatea Telița, din raionul Anenii Noi, a fost deschis un Centru de Ajutor Reciproc, care se ocupă de colectarea lucrurilor pentru copii și bătrâni din familii social vulnerabile.  Respectiv, cei care au lucruri în plus le donează, iar cei care au nevoie de ele le preiau. Și așa cum ajunul sărbătorilor de iarnă constituie un bun prilej pentru ne sensibiliza, revista Odoraș împreună cu cititorii săi, își propune să ajute copilașii și bătrânii din mai multe familii și să le facem sărbătorile mai frumoase.

Astfel, îndemnăm persoanele care își propun să participe la evenimentul organizat de Odoraș „Șezătoarea Mamelor” din 20 noiembrie, dar și toți cei care pur și simplu își doresc să facă un bine, să adune lucrurile care poate se prăfuiesc undeva prin casă sau pur și simplu nu mai aveți nevoie de ele și să le oferiți în dar oamenilor cărora le vor fi cu adevărat de mare folos.

Ce lucruri sunt binevenite?

1. Haine pentru copii și adulți (pantaloni, bluzițe, geci de toamnă/iarnă, căciuli, fulare etc.);

2. Încălțăminte pentru copii și adulți (primarul localității ne-a sugerat că încălțămintea, mai ales în această perioadă a anului, este la mare căutare de familiile cu posibilități limitate);

3. Jucării (acestea vor fi donate toate la grădinița din sat, pentru că acolo se adună toți copilașii din  localitate);

4. Rechizite școlare;

5. PLAPUME de iarnă. De aceste plapume au mare nevoie 13 bătrâni singuratici din localitate pentru a trece mai ușor peste perioada rece a anului.

NOTĂ! Lucrurile vor fi adunate la evenimentul Odoraș „Șezătoarea Mamelor”, la data de 20 noiembrie, apoi preluate de Rodica Rusu, primarul localității Telița din raionul Anenii Noi și administratoarea Centrului de Ajutor Reciproc. Lucrurile sunt ulterior duse la Centru, de unde fiecare persoană vine și își ia ceea de ce are nevoie, sau sunt împărțite personal familiilor social vulnerabile, totul sub supravegherea asistentului social din localitate.

 

Mai multe detalii despre evenimentul Odoraș află AICI.

Foto simbol de copertă: radiocluj.ro

Adaugă comentariu