Festivalul Cucuteni: iată cum a fost la cel mai inedit eveniment al verii!

Festivalul Cucuteni: iată cum a fost la cel mai inedit eveniment al verii!

Pasionații de artă, istorie, dar și de muzică bună și de mâncare gustoasă au avut parte în acest weekend de un eveniment unic, care le-a integrat pe toate. Festivalul Cucuteni 2017 a avut un program deosebit, care a satisfăcut cele mai diverse gusturi. Copiii au fost, probabil, cei mai mulțumiți, căci pentru ei s-au organizat numeroase ateliere și activități.

Iată ce a inclus programul din acest an al Festivalului din satul Ivancea și de ce nu trebuie să-l ratezi la anul.

1. O expoziție cu peste 50 de lucrări unice, inspirate din tradiția culturii Cucuteni-Tripolie, create timp de trei săptămâni de către 23 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din 16 țări.

 

2. Ateliere de ceramică și pictură sub cerul liber, oferite de maeștrii de la Art Studio „Picasso”. Copiii, dar și adulții, au putut testa roata de olărit, au modelat diverse figurine și au pictat pe șevalet.

 

3. Doritorii de a învăța arta instrumentelor antice au luat lecții de mânuire a tobelor, un master-class unic de percuție și improvizație!

 

4. Copiii au participat la săpături arheologice și au putut lua acasă toate „comorile” găsite!

 

5. Multă înghețată, sucuri naturale și limonadă, dar și o zonă cu stropitoare pentru lupta cu soarele fierbinte!

 

6. Meniu autentic cu multe gustoșenii de la cei mai buni bucătari ai Chișinăului: frigărui, berbecuț la proțap, cartofi copți pe jăratic, porumb fiert, cârnăciori vânătorești și bavarezi, plăcinte și altele.

 

7. Șezătoare, unde doritorii au putut învăța câteva meșteșuguri, cum să prelucreze motive vechi basarabene și să confecționeze covorașe mici.

 

8. Grădiniță pentru copii, unde cei mai mici vizitatori ai festivalului au desenat, colorat și realizat aplicații creative.

 

9. Un concert susținut de Alex Calancea Band & Guz & RUPT, cu muzică stilizată din folclorul național, dar și hituri internaționale.

 

10. Un fire show spectaculos și arderea unei sculpturi imense de ceramică!

 

Festivalul Cucuteni este la a treia ediție și a fost precedat de o tabără de creație la care au participat 23 de maeștri ai picturii și ceramicii din 16 țări. Evenimentul a fost organizat de Art Studio Picasso și Agenția de Comunicare și Relații cu publicul PRofile Events, cu susținerea Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Foto: Odoras.md; www.facebook.com/CucuteniInternationalArtCamp

Adaugă comentariu