Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Festivalul Mamelor desfășurat în premieră la Cahul

Festivalul Mamelor desfășurat în premieră la Cahul

Pe data de 20 iunie, Revista pentru părinți Odoraș, a organizat pentru prima dată Festivalul Mamelor în orașul Cahul. La eveniment au participat peste 40 de mămici și viitoare mămici din sudul țării care au avut ocazia să asculte sfaturile medicilor și reprezentanților companiilor farmaceutice și cosmetice din țară.

Cea care a deschis acest eveniment a fost reprezentanta companiei Nestle, Natalia Șindirinschii, medic neonatolog, care a vorbit despre importanța alăptării naturale la copii. Laptele matern asigură dezvoltarea ideală a copilului – substanțe nutritive cu compoziție și concentrație adecvată momentului - cantitatea modificându-se la cererea copilului. Este gratis, nu conține germeni patogeni, este la temperatură potrivită, are osmolaritate corespunzătoare, nu necesită echipamente și nu există riscul de contaminare bacteriană. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, laptele matern conține toți nutrienții de care un copil are nevoie în primele 6 luni de viață, incluzând grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine, minerale și apă. Ușor de digerat, laptele matern conține apă în proporție de 88,1%, 3,8% grăsimi, 0,9% proteine, 7% lactoză și un procent de 0,2% din alte minerale și vitamine. Este de preferat ca mama să-și protejeze sănătatea astfel încăt să nu ajungă să ia medicamente în alăptare. Acest aspect presupune ca mama să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă, să se odihnească suficient și să facă mișcare fizică ușoară. Ce ar trebui să evite mama? Nucile, alunele și susanul, deoarece pot fi un potențial alergen. De asemenea, usturoiul, ceapa, varza, fasolea, conopida, broccoli, țelina și citricele, pot schimba gustul laptelui și pot fi cauza colicilor. Conservele, mezelurile, fructele de mare, peștele afumat și icrele trebuie evitate, deoarece pot fi contaminate cu listeria. De asemenea, trebuie evitate ouăle crude și carnea crudă, deoarece acestea pot fi sursă de salmonella, trichinella sau toxoplasmoză. Semne care indică alimentația insuficientă a copilului: curba ponderală plată (mai puțin de 500g/lună, lipsa adaosului ponderal sau greutatea la vârsta de 2 săptămâni este mai mică comparativ cu cea de la naștere), micțiuni rare și mama nu reușește să stoarcă nici o picătură de lapte.

Reprezentanta companiei Heel, Olga Burinschi, a vorbit despre produsele Heel pentru întreaga familie. Pentru menținerea echilibrului imunitar reprezentanta a recomandat Engystol - un imunocorector, un antiviral indirect, un antiinflamator și dezintoxificant. Se folosește pentru tratamentul complex al gripei și răcelii, pentru infecții acute și cronice virale cum ar fi hepatita și herpesul. Are o acțiune și compoziție complexă. Un alt preparat recomandat de reprezentantă este Viburcol. Acesta este un preparat sedativ, antidolor, spasmolitic și cu proprietăți de dezintoxificare. Se administrează în cazul bolilor inflamatorii însoțite de febră, spasme intestinale (crampe), nervozitate și dentiție. În cazul în care stresul se face simțit, reprezentanta companiei recomadă Nervoheel, folosit în caz de anxietate, tulburări de somn și labilitate psihică. Acesta ajustează activitatea Sistemului Nervos Central și reduce excitabilitatea neuro-reflectorie.  O gamă de produse antiinflamatoare, analgezice și cu efect de reînoire recomandată de Olga Burinschi este Traumeel. Acesta se folosește în cazul proceselor inflamatorii cronice și acute a căilor respiratorii și a tractului urinar și în tratamentul complex al traumelor și leziunilor.

Reprezentanta companiei Optiplaza, Olga Tănase, medic oftalmolog, a vorbit despre vizita copiilor la oftalmolog. Prima examinare a ochiului se face de medicul neonatolog pentru a vedea dacă copilul nu are strabism, cataractă, anomalii de dezvoltare sau retinopatia prematurului. În cazul în care este necesar, se poate cere examinarea medicului oftalmolog. În general, prima vizită la medical oftalmolog se efectuează la vârsta de 6 luni și se examinează mișcările globului ocular și dacă există anumite semne de patologii refractive. Următoarele vizite se fac la 1 an, 1,5 ani, 3 ani, 5 ani, 7 ani. Printre patologiile des întâlnite la copii se numără: Ocluzia canalului lacrimo-nazal, myopia, hipermetropia, astigmatismul, strabismul și ambliopia. Printre semnele care ar trebui să ne îngrijoreze se numără: dureri de cap/ nu văd bine/  văd în ceață; nu îi place să citească; pierde rândurile textului; inversează literele; ține cartea prea aproape; întoarce capul pentru a citi cu un ochi; ochi iritați, înlăcrimați. Rețeaua de magazine Optiplaza, deține o gamă largă de ochelari și accesorii potrivite pentru orice patologie, dar cel mai important este faptul că au medici specialiști la care puteți merge să faceți consultații și care ulterior vă pot sugera ce fel de ochelari trebuie să purtați, în dependență de patologia pe care o aveți.

Reprezentanta companiei Vinamex, Lilia Malcova, medic pediatru, a vorbit despre colicile la bebeluși. Colicile sunt un fenomen destul de caracteristic, de regulă, unul din cinci copii are crize de plâns care încep după-amiaza și durează până târziu în noapte. Colicile apar de obicei în a treia sau a patra săptămână de viață (mai târziu la copiii prematuri) și până la șase săptămâni se intensifică, până la douăsprezece săptămâni problema începe de obicei să scadă și până la trei-patru luni colicile încetează. Simptomele colicilor: bebelușul plânge neconsolat, se încuntă și face grimase, strânge genunchii la piept, plânsul e strident și ascuțit, se înroșește la față, burtica e balonată și pumnișorii sunt încleștați. Metodele de prvenire a colicilor: Mișcări ale părinților - legănarea copilului. Exerciții - mișcări ale picioarelor, imitând o bicicletă. Alimentația corectă cu hrană artificială - biberon „anticolici”. Igienizarea ustensilelor copilului - suzetă, biberoane, linguri, (sterilizare timp de cel puțin șase luni, de preferință până la un an, apoi spălare imediată imediat după utilizare). Zgomotul alb, masajul și băile calde pot de asemenea să ajute pentru ameliorarea colicilor. Pentru eliminarea gazelor, medicul recomandă Flatam Plus, care prin intermediul plantelor ce le conține, posedă efect antispasmodic și antiflatulent. Acesta se folosește în cazul dispepsiilor, colicilor și flatulenței. De asemenea nu conține alcool, este pentru toate vârstele, începând cu primele zile de viață, are un gust plăcut, nu necesită dizolvat și este foarte bine tolerat!

Brand Managerul companiei Synevo, Valentina Gherman, medic pediatru, a vorbit despre importanța analizelor medicale. Analizele de laborator sunt un instrument esențial pentru monitorizarea și menținerea sănătății copiilor. Aceste teste oferă informații valoroase despre starea de sănătate a micuților și pot ajuta la detectarea timpurie a unor afecțiuni sau anomalii, permițând intervenția medicală promptă. Nu există o regulă strictă privind vârsta exactă la care copiii ar trebui să facă primele analize de laborator. Recomandările variază în funcție de diferite aspecte, cum ar fi istoricul familial, simptomele sau factorii de risc specifici. În general, se recomandă efectuarea primelor analize de laborator în primul an de viață al copilului și continuarea monitorizării periodice în funcție de nevoile individuale. În general este nevoie de sfatul medicului pediatru sau a celui de familie pentru efectuarea anumitor analize de rutină sau individuale în dependență de caz. Laboratoarele Synevo oferă o gamă foarte variată de analize pe care le puteți efectua rapid, comod și fără programare. Aveți grijă de sănătatea copiilor voștri, împreună cu Synevo.

Despre trusa medicală pe care trebuie să o avem în vacanță a vorbit reprezentanta companiei Alpen Pharma, Vera Galațanu. În cazul problemelor cu burta, te ajută Active Flora Baby, care este un probiotic în picături pentru restabilirea și menținerea microflorei la copii încă de la naștere. Eficacitatea și inofensivitatea administrării este demonstrată în numeroase studii clinice, inclusiv la prematuri și copii mici.  Posedă acțiune complexă în caz de dereglări funcționale ale tractului digestiv la copii mici (colici, diaree sau constipații). În caz de răni și arsuri, se recomandă Tyrosur. Тirotricina este o substanță care împiedică și oprește dezvoltarea bacteriilor și a infecției.  Dezinfectează rana și stimulează cicatrizarea. Tyrosur se folosește în cazul infecțiilor de la nivelul pielii și țesuturilor moi, la răni superficiale cu eliminări de exudat și prezența suprainfecțiilor, la eroziuni, defecte ulceroase, ulcere trofice, la arsuri, în cazul infecțiilor stafilococice, acnee, copii cu streptodermii, omfalită, dermatita scutecului și a erupțiilor herpetice. În caz de tuse, reprezentanta recoamndă Prospan - produs original german pe bază de extract uscat standardizat, patentat de iederă, conceput pentru a trata orice tip de tuse din bolile infecțioase și inflamatorii ale căilor respiratorii superioare și inferioare, cu efect bronhodilatator, mucolitic, antitusiv și antiinflamator pentru întreaga familie din prima zi de viață! Eficiența produsului Prospan, este demonstrată în practica doctorilor pediatri din Germania, astfel este cel mai recomandat produs natural în tratamentul tusei la copii.

Reprezentanta companiei Labormed Zentiva, Adela Cernei, a vorbit despre Gama Eubiotic și beneficiile multiple pe care le are aceasta în sănătatea noastră. 70% din totalul celulelor imune se afla la nivel intestinal, acolo unde se gasește microbiota intestinala. Ea este formata din peste 1000 de tulpini bacteriene rezidente sau tranzitorii, aflate în relație simbiotică cu organismul uman. Aceste bacterii benefice activează prima linie de aparare împotriva agenților patogeni și a toxinelor prin producerea de acizi organici și modificarea ph-ului local, mențin integritatea mucoasei intestinale, contribuie la sinteza unor vitamine și combat procesele inflamatorii intestinale, facilitează absorbtia și biodisponibilitatea mineralelor. Astfel, este foarte important să avem grijă de microbiota noastră. Tocmai de aceea reprezentanta recomandă preparatul Eubiotic, care se folosește în situaţiile în care este necesară regenerarea florei intestinale, cum ar fi cazurile de diaree cauzată de folosirea de antibiotice, virusuri, bacterii sau paraziţi. Pentru o doză mai mare de vitamine, se recomandă Eubiotic IMUNOFLU, care pe lângă bacteriile bune, mai conține și vitamina C, D și Zinc, oferind astfel o schemă mai amplă de tratament.

Fondatoarea Brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, le-a vorbit mămicilor din Cahul despre importanța purtării lenjeriei potrivite și trucuri de îngrijire a acesteia. Ca să alegem corect mărimea la sutien, este nevoie să fie probat, atunci când banda inferioară se ridică, înseamnă că mărimea pe care o porți este prea mare. Mărimea ideală trebuie să aibă banda inferioară fixă, dar confortabilă. Dacă sutienul lasă urme la subraț sau sânul este bombat peste cupă, mărimea este prea mica. Mărimea ideală este atunci când sânii sunt încadrați perfect pe banda metalică. Un alt sfat ar fi ca atunci când purtăm haine albe, nu trebuie să purtăm lenjerie albă, ci un abej, întrucât cea albă se vede și arată inestetic. Chiloțeii zi de zi se iau cu o mărime mai mare decît mărimea la haine iar lenjeria modelatoare se ia cu o mărime mai mică ca mărimea la haine. Lenjeria se spală cu detergenți ecologici, în caz contrar trebuie schimbată la fiecare 6 luni. Rețeaua de magazine Beauty Mama deține o gamă largă de lenjerie și hăinuțe pentru mame, cât și cele necesare pentru naștere și pentru nou-născuți.

Nelipsită a fost și tombola de la sfârșit, unde mămicile au avut ocazia să câștige cadouri frumoase și generoase de la partenerii și sponsorii revistei Odoraș. 

 

Share:

Articole recomandate