Festivalul Mamelor 22 ianuarie 2025 – prima ediție din an
- 2025-02-04
- 120
Pe data de 22 ianuarie revista pentru părinți „Odoraș”, a organizat prima ediție a festivalului mamelor din 2025. Aceasta s-a desfășurat la o nouă locație și a adunat peste 60 de mămici dornice să afle informație nouă și utilă pentru perioada maternității. Desigur că i-am avut pe cei mai buni specialiști, dar și multe cadouri pentru mamele noastre.
Cea care a deschis acest eveniment a fost reprezentanta companiei Nestle, Ala Holban, medic pediatru, care a vorbit despre lupta cu răceala și îngrijirea copilului bolnav. Copiii de vârstă fragedă suportă IRA cel mai frecvent, iar evoluţia şi conduita clinică este diferită de adulți. Factori determinanţi: imaturitatea fiziologică a sistemului imun la copiii mici; copilul se naște fără „experiență” imună, care urmează să o dobândească; imunizare pasivă deficientă (pondere joasă a alimentaţiei la sân); sensibilitatea crescută față de factorii de mediu nocivi (fumatul, frigul, alţi poluanţi); condiţiile de îngrijire şi alimentare neadecvate; maladiile cronice, care fac organismul copilului deosebit de vulnerabil. De obicei se îmbolnăvesc cel mai des, copiii care frecventează colectivitățile, copiii din zonele urbane și copiii cu maladii alergice. Ce ar trebui să facem? Temperatură mediu – 20-22 gr. Celsius; Umiditate aer – peste 60%; Acces aer curat (asigurare oxigen); Hidratare adecvată; Alimentare conform vârstei, fără restricții, se recomanda volumul total 24h de administrat în prize mai mici; Facilitare respirație nazală; Abordarea corectă a febrei. Alimentația joacă un rol esențial în dezvoltarea imunității. Astfel, trebuie să fie alimentat adecvat la sân, de la naștere și până la 2 ani, dacă este posibil. Diversificare adecvată ca termeni și spectru de produse. În caz de imposibilitate alimentare la sân/insuficiență de lapte matern, dar și după înțărcare: formule de lapte praf cu grad înalt de adaptare, care să asigure aport de proteină calitativă, setul optim de acizi grași polinesaturați, oligoelemente esențiale, precum și pre-probiotice sănătoase.
Reprezentanta companiei Biessen Pharma, Ana Dragancea, a vorbit despre tratamentul afecțiunilor ORL. Nasul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru și fără îndoială, orice modificare, obstrucție sau disconfort în nas, este ceva care ne deranjează imediat și produce iritabilitate. În acest sens, nasul nu numai că ne permite să captăm mirosurile mediului, ci are grija și de primirea, filtrarea, umezirea și reglarea temperaturii aerului care intră în corpul nostru. De aceea, îngrijirea nasului devine un aspect foarte important. La copii, nasul se dezvoltă treptat, respectiv atunci când se nasc, lipsesc mai multe formațiuni pe care un om adult deja le are. De aceea, nasul copiilor este mult mai sensibil și trebuie să avem o îngrijire corespunzătoare. Igiena nazală este esențiala pentru buna funcționare a năsucului la copii, pentru umidificarea mucoasei nazale și pentru prevenirea complicațiilor respiratoria. Astfel, reprezentanta recomandă gama Marimer ajutorul perfect pentru îngrijirea foselor nazale, curăţarea și decongestionarea nasului înfundat, este un adjuvant în tratamentul afecţiunilor ORL și se poate folosi și post-chirurgical după rinoplastii.
Product managerul companiei Vita Pharm, Rodica Corlat, farmacistă, a vorbit despre imunitatea de fier a copilașillor. Carențele de vitamine în organism, pot fi o problmeă majoră mai ales pentru copii, în procesul lor de creștere, dezvoltare și mai ales în menținerea imunității, de asta compania VitaPharm recomandă, ZINCIMMUN pentru a se lupta eficient cu deficiturile imunitare. Datorită combinației de Zinc, vitamina C, D3, ZINCIMMUN crește eficiența sistemului imunitar și îl ajută să lupte împotriva virusurilor și bactetriilor. De asemenea, un alt produs recomandat este TUSALIN, care datorită extractului de cimbru, anason, rădăcinii de nalbă și a florilor de tei, ajută la stimularea secreției glandelor bronșice și salivare (activizează formarea mucusului); Îmbunătățește proprietățile reologice (elasticitatea, adezivitatea, reduce viscozitatea secreției bronșice, fluidifică sputa); Intensifică mișcarea peristaltică a bronhiolelor și funcția motorie a epiteliului ciliar al bronhiilor (stimulează și ușurează procesul de expectorare a sputei). Iar cel care suplinește aproape toate carențele din organism este BEBEVIT – alfabetul vitaminelor pentru copii. Se recomandă pentru prevenirea hipovitaminozelor; suplinirea deficitului de vitamin; întărirea imunității și creșterea poftei de mâncare.
Reprezentanta companiei Alpen Pharma, Vera Galațanu, a vorbit despre problemele părului și protecția acestuia. Rata normală de cădere a părului este de 1%. Oamenii de știință au descoperit că numărul de foliculi și, în consecință, cantitatea de păr care cade zilnic depinde de culoarea lor. Adică, în fiecare zi o persoană sănătoasă pierde de la 80 la 150 de fire de păr. Aceste cifre sunt considerate normale, dar în practică, cât de mult păr o persoană pierde în mod normal pe zi este foarte adesea individual. Totuși, ne ciocnim deseori și cu căderi de păr anormale, iar acestea sunt provocate de: expunerea la detergenți agresivi; uscarea excesivă a părului din cauza spălării frecvente; utilizarea frecventă a uscătorului de păr, în special în modul de uscare la cald; folosind ondulatoare sau plăci de îndreptat părul; colorarea părului; permanentă chimică a părului;schimbările climatice; deteriorarea situației mediului; expunerea excesivă la radiații ultraviolete; alimentație proastă; tulburări nervoase,stres; modificări în organism legate de vârstă.ereditate; dezechilibre hormonale (atât la femei, cât și la bărbați); terapie medicamentoasă și chimioterapie pentru cancer. Astfel, reprezentanta vine cu o soluție pentru a proteja podoaba capilară și anume Alpenta. Acest produs conține drojdii medicinale, extract de mei, L-Cisteină, Keratină, Biotină și acid para-aminobenzoic. Acesta stimulează creșterea părului; redă elasticitatea, fermitatea, strălucirea și structura părului; protejează împotriva substanțelor chimice toxice; are efect fotoprotector.; îmbunătățește microcirculația și reface pielea din jurul foliculului de păr și regenerează părul.
Am avut și o tombolă frumoasă și generoasă, la care au contribuit cu cadouri partenerii și sponsorii revistei.