Festivalul Gravidelor 30 octombrie 2024 – eveniment dedicat celei mai frumoase perioade din viața unei femei
- 2024-11-06
- 427
Revista pentru părinți Odoraș, a organizat pe data de 30 octombrie, o nouă ediție a Festivalului Graviduțelor. La eveniment au participat peste 60 de mămici și viitoare mămici, care au avut ocazia să asculte sfaturile medicilor și reprezentanților companiilor farmaceutice și cosmetice din țară, iar mai apoi, să le adreseze întrebări.
Cel care a deschis acest eveniment a fost reprezentantul companiei Bayer, Vitalie Leancă, care a vorbit despre Bepanthen și rolul acestuia în îngrijirea pielii maturilor și a bebelușilor. Pielea bebelușilor este mult mai sensibilă decât cea a unui adult, iar funcțiile de protecție nu sunt în totalitate active, este ușor penetrabilă: pentru substanțele chimice (din exterior în interior), pentru apă și grăsimi (din interior în exterior, fiind predispusă deshidratării). Produsele pentru îngrijirea pielii nou-născuților ar trebui: să susțină producția de lipide proprii pielii pentru a ajuta la refacerea acesteia, să nu traumatizeze pielea atunci când sunt applicate sau îndepărtate de pe piele și să nu fie abrasive. Eritemul fesier este una dintre afecțiunile care pot afecta pielea nou-născuților, iar selecția produselor pentru prevenția sau tratamentul acesteia este importantă pentru sănătatea pielii. Bepanthen® Unguent este dovedit clinic a fi potrivit în îngrijirea pielii sugarului împotriva cauzelor apariției eritemului fesier. Acesta conține panthenol (provitamina B5) cu rol în repararea pielii deteriorate. De asemenea, formează un strat transparent care permite pielii “să respire”, formează o barieră protectoare, elastică, care se mișcă odată cu mișcările pielii, este ușor de aplicat, fără să irite pielea suplimentar. Totodată, Bepanthen este recoamndat și mămicilor care alăptează, întrucât protejează pielea împotriva ragadelor mamare datorită conținutullui ridicat de lanolină. Nu conține parfum, coloranți, conservanți sau substanțe antiseptice; înaintea alăptării urmele de unguent trebuie îndepărtat.
În cadrul acestei ediții, le-am avut în vizită pe minunatele mămici dansatoare de la Baby Dance care au organizat un mic spectacol pentru graviduțele noastre. Frumoasele mămici din cadrul acestui studiou, au creat o atmosferă minunată cu dansul pe care l-au făcut, ținându-și copilașii în brațe.
Reprezentanta companiei Optiplaza, Olga Tănase, medic oftalmolog, a vorbit despre sindromul ochiului uscat. Această complicație a ochilor apare din mai multe motive, cum ar fi: lucrul prea mult la calculator, fără pauze; înaintarea în vârstă; artrita reumatoidă; factorii de mediu nocivi; operațiile cu laser; lentilele de contact și administrarea unor medicamente. Ca și simptome principale avem: senzație de corp strain; fotofobie; senzație de arsură; hiperemia ochilor; vedere încețoșată (dispare la clipire); uscăciune; prurit ocular; lăcrimare excesivă. Ca și modalități de tratament, medicul ne propune: Lacrimi artificiale; soluții (picături); geluri; unguente; Vitaminoterapie, complexul B, vitamina A și minerale. Rețeaua de magazine Optiplaza, deține o gamă largă de ochelari accesorii și produse potrivite pentru orice patologie, dar cel mai important este faptul că au medici specialiști la care puteți merge să faceți consultații și care ulterior vă pot sugera ce fel de ochelari trebuie să purtați, în dependență de patologia pe care o aveți.
Reprezentanta Spitalului Internațional Medpark, Ala Babinciuc, medic neonatolog, a vorbit despre neonatologie și terapia intensive neonatală. Neonatologia constă în îngrijirea nou-născuților din prima zi până la 28 zile de viață și în special a celor născuți prematur sau bolnavi cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum și cu îngrijirea și menținerea în viață a nou-născutului prematur. Neonatologii se ocupă de: Evaluarea stării de sănătate a nou-născutului; Diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor acute; Monitorizarea creşterii şi dezvoltării normale a nou-născutului; Consiliere privind alăptarea la sân şi recomandări pentru alimentaţia mixtă şi artificială a nou-născutului; Gestionarea serviciilor de prevenţie (realizarea vaccinării specifice perioadei neonatale etc.); Supravegherea continuă a nou-născutului care necesită terapie intensivă. Atunci când ai o urgență și fiecare minut contează, echipa medicilor neonatologi este disponibilă 24/7 pentru a rezolva cazuri de orice complexitate. Iar atunci când este necesară implicarea și ajutorul colegilor din alte departamente, fără ezitarea sunt implicai medici din peste 50 de domenii din cadrul Medpark, care la fel sunt disponibili 27/7. Terapia intensivă neonatală are în dotare echipamente ultramoderne pentru reanimarea, monitorizarea și menținerea în viață a nou-născuților prematuri. Departamentul neonatologie și terapie intensivă neonatală, singurul de acest fel în domeniul privat, este gata să acționeze prompt în orice moment, fiind dotat cu toate echipamentele necesare recuperării cât mai rapide a nou-născutului.
Reprezentanta companiei Berlin Chemie, Victoria Filipașcu a vorbit despre câteva probleme pe care le poate avea un copilaș și soluțiile acestora. Balonarea este o problemă comună și stresantă pentru toți, iar la bebeluși, balonarea este una din cauzele care provoacă colicile. Pentru ameliorarea acestora reprezentantul recomandă Espumisan® care ajută la ameliorarea balonării și flatulenței. Până în prezent nu au fost observate reacţii adverse. Totuși, printre problemele cu care se poate confrunta un bebeluș, mai sunt și cele de creștere a dințișorilor care sunt mereu însoțite de durere. Pentru ameliorarea acestora se recomandă Anaftin. Sub stratul protector, formula unică a Anaftin® contribuie la o vindecare naturală. Acidul hialuronic acționează prin reținerea apei și creează un mediu care ajută țesutul lezat să se vindece. Aloe vera intensifică efectul hidratant ceia ce sporește epitelizarea și vindecarea leziunii. Nu conține zahăr, alcool etilic, anestezice locale sau alte medicamente.
Fondatoarea școlii de pilates Grape, Lidia Vinogradova, a vorbit despre importanța pilatesului pentru graviduțe, dar și pentru recuperarea post-partum. Pilates-ul este foarte popular printre gravide datorită beneficiilor multiple pe care le oferă. Acesta ajută la îmbunătațirea flexibilității, forței și posturii, reducând în același timp stresul și anxietatea. Exercițiile de pilates sunt concepute pentru a întari mușchii centrali și a îmbunătăți echilibrul. De asemenea, pentru femeile care deja au născut, pilatesul este o alegere potrivită pentru a te recupera, acesta contribuind la întărirea mușchilor abdominali, tratează diastaza și ajută la tonifierea corpului. Pe langă acestea, Lidia a provocat graviduțele să facă o serie de exerciții pentru a le fi mai ușor în momentul când vor fi în travaliu, iar mămicilor fără burtici, aceasta le-a arătat o serie de exerciții pentru a putea avea un corp de invidiat. Mai multe detalii despre Lidia și școala acesteia de pilates, găsiți în ACEST articol.
Iar conform tradiției, la finalul fiecărui eveniment realizat de Odoraș se organizează o tombolă frumoasă cu multe cadouri din partea partenerilor și sponsorilor revistei.
Foto: Sanda Armash