În ajunul sărbătorilor de iarnă, patru familii cu tripleți au fost ajutate de revista Odoraș

În ajunul sărbătorilor de iarnă, patru familii cu tripleți au fost ajutate de revista Odoraș

În luna decembrie a anului 2020 trebuia să se organizeze cea de-a VIII-a ediție a evenimentului Crăciunul Copiilor! Marele eveniment a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Revista Odoraș a transformat deja în tradiție ca la evenimentul anual – Crăciunul Copiilor, să ajute mai multe familii cu tripleți sau chiar cvadrupleți născuți în anul curent. Chiar dacă evenimentul nu a avut loc, Odoraș a reușit să ajute patru familii din Republica Moldova în care s-au născut tripleți în anul 2020.

În acest sens, cu ajutorul partenerilor și al sponsorilor, am reușit să oferim ajutoare pentru patru familii cu tripleți. Familiile beneficiare au primit cadouri în funcție de necesitățile pe care le au, dar absolut pentru toate au fost pregătite scutece și articole de igienă de la Puffies și Chicco, produse alimentare de la HiPP și hăinuțe de la Maxi Kids.

Fiecare familie are câte o poveste pe care vă invităm să o descoperiți mai jos.

Tatiana și Nicolae Levodeanschii din orașul Soroca, sunt prima familie în care au apărut tripleți în anul curent – Marius, Melissa și Matei.

 

„Ne-am căsătorit în anul 2013 și ne doream foarte mult un copilaș. Din cauza unor probleme de sănătate și după multe tratamente am recurs la inseminarea artificială. În anul 2017 s-a născut Igoraș – îngerașul care ne-a umplut casa cu bucurie și căldură. După un an, ne-am dorit ca Igoraș să aibă o soră sau un frate. Astfel, la data de 9 martie 2020, au apărut pe lume tripleții – Melissa, Marius și Matei. Copiii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu!”

 

Iulia Coroian este o mămică de tripleți din Chișinău. Aceasta a născut trei fetițe pe nume – Albina, Taisia și Dina.

 

„Cu soțul meu ne cunoaștem din adolescență, suntem căsătoriți de 5 ani și ca orice cuplu am visat să devenim părinți îndată după nunta noastră. Însă în urma multor vizite la medici, am înțeles că avem niște probleme de sănătate. După mai multe tratamente am făcut o pauză de un an și ne-am relaxat total. Minunea s-a întâmplat în cel mai neașteptat moment, dar cel mai fantastic a fost când am aflat că suntem în așteptare a trei fetițe!

Albina este cea mai mare din surori și cea mai mică în mărime. Este o luptătoare care a uimit medicii prin răbdarea sa, mereu atentă la tot ce o înconjoară, finuță și gingașă cu un glas subțire.

Taisia este un copil super energic și este mereu prima în tot ce ține de dezvoltare, se revoltă imediat cu glas puternic și nu așteaptă nici o secundă.

Dina este un copil minune. Cel mai mult ea iubește lăpticul și somnul, iar o jucărie o poate distra ore întregi. Fiind cea mai mică soră, s-a născut cu cea mai bună greutate.

 

Acum eu am un alt vis – fiecare copil să reprezinte o individualitate și să-i cresc într-un mod diferit de cum sunt toți obișnuiți să vadă gemenii care trăiesc o viață la 2 sau 3. Scopul meu e să nu le îmbrac în haine identice și dacă va fi posibil să meargă în clase diferite sau să aleagă diferite activități. Despre acest vis vă vorbesc mai multe pe profilul meu de Instagram.”

 

Irina Faramus este din raionul Criuleni, satul Cruglic. Aceasta a adus pe lume tripleți în luna august – Lia, Cezar și Răzvan.

 

„Cu 5 ani în urmă o ființă gingașă și minunată a decis să mă facă mamă. Greu lucru, recunosc! Nu mi-e ușor să fiu părinte. Nimeni nu te vede cum te trezești noaptea iar şi iar....

Nimeni nu te vede suferind la începutul alăptării....

Nimeni nu te vede cât ești de epuizată, când ții copilul plângând ore întregi în brațe... Nimeni nu te-a văzut că ai muncit din greu toată ziua… Nimeni nu te-a văzut cum te uiți toată ziua cu gingășie şi iubire la chipul şi mânuțele cele mici... Nimeni nu te-a văzut când nu ai apucat să mănânci ceva o zi întreagă, dar te saturi cu faptul că puiul tău a mâncat bine etc...

Dar cu toate acestea nimic nu m-a oprit din gândul de a nu-mi mai dori copii. Când am aflat că voi fi din nou mămică am fost cea mai fericită. La primul USG la 7-8 săptămâni  medicul mi-a spus că vor fi 2 gemeni, am întrebat doar dacă sunt ambii bine și sănătoși.

La următorul USG, medicul era foarte concentrat la monitor, credeam că este ceva în neregulă cu bebelușii.

Ulterior, medicul zice:

- Cred că sunt beat!

- Să vin mâine?

- Nu, eu văd trei bebeluși!

Și de atunci bucuria noastră s-a mărit la puterea a treia. Toată sarcina a decurs bine, obositor, dar fără complicații. Am ajuns până la 32 de săptămâni de sarcină și micii noștri Kinderi au hotărât că e timpul să ne întâlnim.

Am avut mare noroc să întâlnesc înainte de naștere un medic minunat dat de la Dumnezeu -  domnul Marcel Bejan, care cu cea mai mare grijă a ajutat bebelușii să vină pe lume. 

Primul s-a născut Răzvan la 10:32 cu greutatea 1.980 și 44 cm, Cezar la 10:33 cu greutatea 1.980 și 44 cm și Lia la 10:34 cu greutatea de 1.950 și 44 cm.

Au fost foarte bravo, am fost internați în secția de prematuri doar 8 zile.

Împreună cu ei descoperim un nou univers. Am învățat că surioara mai mare, indiferent că e mai mare, rămâne la fel un copil. Chiar dacă e foarte obositor, am învățat că timpul le rezolvă pe toate. Dar ştiți ce nu am înțeles şi încă nu pot pricepe? Cum în inima mea mică încap - nu una - ci 4 iubiri atât de mari! Suntem cei mai fericiți părinți!”

Alexandra Gorgan este o mămică de tripleți din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Aceasta a născut în luna septembrie trei copii pe nume – Alexandru, Artiom și Arsenii.

 

„Suntem o familie formată din 7 persoane. Tripleții au doi frățiori mai mari - Anton și Serghei. Ultima sarcină a fost una neplanificată și surprinzătoare, urmată de o naștere la un termen de 32 de săptămâni.

După o perioadă de reabilitare îndelungată am revenit acasă. Iar odorașii noștri ne bucură zilnic privirile. Suntem o familie foarte fericită și ne bucurăm din plin de toți copiii!”

 

Adaugă comentariu