Odoraș.

Odoraș.

Linex

Colicii la nou-născuţi. Cum ar trebui de luptat cu aceştia!

Colicii la nou-născuţi. Cum ar trebui de luptat cu aceştia!

Gazele, balonarea şi colicile adeseori constituie cauza unui plânset puternic şi persistent la bebeluşi. În timpul acestor accese bebeluşul se înroşeşte, ridică picioruşele spre abdomen, plânge şi strânge pumnişorii. Abdomenul în timpul palpaţiei este tare şi emană nişte sunete specifice. Colicile la bebeluşi sunt o manifestare foarte răspândită. Ele pot apărea şi la copiii absolut sănătoşi care au o poftă de mâncare foarte bună şi manifestă o dezvoltare normală. Cel mai des aceste accese încep de la vârsta de trei săptămâni şi pot dura până la a treia - a patra lună din viaţă.

Cum putem să-l ajutăm pe micuţ?

Există următoarele măsuri:

  • Înainte de fiecare alăptare poziţionaţi copilul pe burtică pe o suprafaţă dreaptă şi dură;
  • Ţineţi copilul vertical după alăptare şi aşteptaţi până bebeluşul va eructa aerul înghițit;
  • Faceţi o compresie călduţă, punându-i pe burtică un scutec călcat cu fierul fierbinte. Această metodă este foarte eficientă atunci când bebeluşul trece prin atacuri acute de colice;
  • La fel mămicile pot să-şi pună pe abdomen un scutec călduţ, iar deasupra, cu burtica în jos, să-l culce pe bebe. IMPORTANT! Scutecul categoric nu trebuie să fie prea fierbinte, în caz contrar putem dăuna micuţului;
  • Cu o mişcare uşoară în direcţia acelor de ceasornic masaţi burtica sugarului;
  • Puneţi-l cu burtica pe pieptul dumneavoastră;
  • În timpul colicilor culcaţi-l pe spate şi puneţi-i palma pe burtică.

Dar, din păcate aceste metode nu sunt eficiente pentru toţi.

Cum putem să-l ajutăm pe bebeluş să scape de dureri?

Spre marea noastră bucurie, există un remediu care destul de repede scoate spasmele din tractul gastrointestinal şi reduce balonarea. Majoritatea părinților dau preferinţă în aşa cazuri reţetelor vechi tradiţionale încă folosite de bunica, adică mărarul proaspăt şi chimenul din grădină sau apa de mărar! Acum această reţetă deja gata făcută împotriva colicilor şi a balonării o puteţi găsi în farmacii oricând aveți nevoie sub denumirea de FLATAM-PLUS®!

FLATAM-PLUS® — este unicul medicament natural, de origine vegetală, contra colicilor care este obţinut din extractele din fructe de fenicul şi chimen! Feniculul şi chimenul sunt plantele cele mai eficiente în tratarea colicilor. Aceste plante sunt inofensive pentru bebeluşi şi recomandate de pediatri. Datorită componenţei sale vegetale FLATAM-PLUS® acţionează cu fineţe asupra abdomenului bebeluşului şi eficient înlătură gazele, balonarea şi colicii!

Mod de administrare: câte 5 picături de 3 ori pe zi între alăptări.

FLATAM-PLUS® se administrează pentru înlăturarea colicilor gastro-intestinali şi a balonării  nu doar numai de bebeluşi, dar şi de membrii mai mari ai familiei, incluzând mămicile care alăptează. Pentru ultimele acest medicament este foarte indicat deoarece el îmbunătăţeşte lactaţia: atât calitativ, cât şi cantitativ!

Copiilor mai mari de 2 ani şi maturilor li se prescrie câte 20 de picături de câte 2-3 ori pe zi între mese.

Întrebaţi de FLATAM-PLUS® în farmaciile din R. Moldova şi veţi fi sănătoşi atât Dumneavoastră, cât şi bebeluşii voştri!

Telefoanele „Liniei fierbinţi”: 068 755 667, 069 601 004

 

Foto simbol de copertă: kidizi.ro

Share:

Articole recomandate