Informați și pregătiți corect de sezonul rece - așa au plecat părinții de la Șezătoarea Mamelor marca Odoraș

Informați și pregătiți corect de sezonul rece - așa au plecat părinții de la Șezătoarea Mamelor marca Odoraș

Toți cei care își doresc un copil sau deja practică „meseria” de părinte și-au dat întâlnire la cea de-a 15-a ediție a Șezătorii mămicilor. În cadrul evenimentului, organizat de echipa Odoraș, participanții au avut ocazia să primească sfaturi de la medici și specialiști în domeniu, să le adreseze întrebări și să împărtăşească impresii din experiența proprie.

De la bun început, participanții, în special femeile însărcinate, au aflat ce medicamente trebuie să folosească pentru a combate umflarea și greutatea în picioare. Reprezentantul medical de la Polpharma, Cristina Cernei, a vorbit despre Venolife, un medicament recomandat inclusiv femeilor gravide și folosit pentru a elimina simptomele de insuficiență venoasă cronică, edemele, senzația de greutate în picioare și eliminarea hematoamelor.

 

În premieră medicul dermatolog, tricolog, cosmetolog, de la spitalul Medpark, Irina Batîr, le-a vorbit participanților despre procedurile cosmetologice pe timp de iarnă: epilarea definitivă, mezoterapia pentru tratamentul unor afecțiuni dermatologice și estetice, peelingurile, injecţiile cu acid hialuronic, mezoterapia pentru căderea părului și mezoterapie corporală. Pentru epilarea definitivă, medicul a recomandat aparatul laser de ultimă generație Candela Max Pro Alexandrite de la Centrul de Cosmetologie Medpark. Părul nedorit este îndepărtat definitiv prin energia luminii transformată în energie termică. Drept rezultat, rădăcina părului se distruge și părul încetează să crească. Aceasta ne asigură că tratamentele de epilare laser sunt non-invazive și pot fi efectuate pe întreg corpul și pentru toate tipurile de piele.

 

Despre conjunctivita la copii, o afecțiune a membranei interne a pleoapei ochiului, a vorbit medicul oftalmolog, Tănase Olga. Ea a menționat simptomele conjunctivitei, cum ar fi: senzație de corp străin, lacrimare abundentă, ochi înroșiți și secreție alb-gălbuie. Reprezentantul opticii „Optiplaza” a ținut să atenționeze părinții că tratarea conjunctivitei la copii se face de cele mai multe ori fără intervenție medicamentoasă, ci prin respectarea unor reguli de igienă generală: curățarea ochilor cu comprese sterile și ser fiziologic, spălarea regulată pe mâini cu apă și săpun și evitarea împărțirii obiectelor de uz personal care intră în contact cu ochii.

 

Despre ce trebuie neapărat să conțină trusa medicală a familiei, mai ales după apariția bebelușului, a vorbit reprezentanta Dr. Frei Moldova, Victoria Cociug. Compania pune la dispoziție o gamă largă de produse elvețiene de diferite tipuri și forme, printre care – tonometru automat, inhalatoare cu compresor, termometre cu infraroșu, paste de dinți pur organice, destinate special pentru femeile însărcinate și mămici, bandaje pre și post natale, bandaje pentru copii și corectori de postură, vitamine pentru copii și mămici. Cumpărăturile se pot efectua în farmaciile din țară sau de pe magazinul online - dr-house.md (livrarea este gratuită pe întreg teritoriul Republicii Moldova).

 

Mai mult decât atât, mămicile și viitoarele mămici prezente la eveniment au fost provocate să participe la mai multe concursuri în care și-au testat abilitățile de îngrijire a copilului. Câștigătoarele au fost premiate cu produse din partea companiei NUK. Produsele NUK sunt create având la temelie cercetările ştiinţifice, cunoştinţele şi experienţa mamelor, în combinație cu baza științifică. Fiecare produs NUK este creat pentru a transforma perioada de maternitate în cel mai frumos timp din viaţa unei femei.

 

Cu informații foarte utile despre cea mai cunoscută boală de piele a copilăriei, și anume dermatita atopică, a venit iarăși în fața participanților, medicul dermatolog, tricolog, Irina Batîr. Aceasta a comunicat că afecțiunea respectivă se instalează preponderent (60%) în timpul fragedei copilării (1-9 luni), dar în anumite cazuri are debut și la maturitate. Dermatita atopică la copii se clasifică în două tipuri: dermatită infantilă (manifestată între 2 luni şi 2 ani) și al doilea tip este dermatita copilăriei (apare între 4 şi 10 ani). Pentru tratarea, îngrijirea și prevenirea acestei afecțiuni a pielii, medicul recomandă produsele de îngrijire de calitate și special create pentru această afecțiune, cum ar fi produsele de la Klorane Bebe.

 

Reprezentantul Thai Power Moldova, Vasile Dubencu, a vorbit despre durerile musculare și cum aceste pot fi ușor combătute cu ajutorul cremei RELIEF Siang Pure. Unguentul are un miros plăcut, se absoarbe ușor în piele și acționează rapid pentru: ameliorarea durerilor musculare și articulare, entorselor și durerilor de spate, recuperarea după traumele aparatului locomotor, utilizarea la masaj medicamentos și utilizarea intensă în medicina sportivă (lovituri, entorse, crampe musculare).

 

În contextul răcelei și a virozelor de sezon, reprezentantul Anaferon, a venit cu informații utile despre infecțiile respiratorii virale acute la copii și a prezentat celor din sală, produsele Anaferon și Ergoferon. Medicul pediatru, Silvia Șevcenco a menționat că acestea sunt preparate antivirale, care conțin anticorpi deja sintetizați în condiții de laborator. Indicațiile terapeutice sunt - profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii virale acute, inclusiv enterovirus, rotavirus, virușii herpetici, tratamentul complex al infecțiilor bacteriene, tratamentul stărilor imunodeficitare secundare, profilaxia și tratamentul complicațiilor infecțiilor virale și bacteriene.

 

Un alt medicament recomandat pentru combaterea febrei în cazul infecțiilor virale respiratorii acute este Nurofen. Acesta are tratament simptomatic cu triplu efect: analgezic, antipiretic, antiinflamator. Reprezentantul medical, Lilia Lazări, le-a recomandat părinților să folosească pentru copilașii lor acest preparat, care are un gust plăcut, este comod de administrat și cel mai important - este eficient.

 

Nu am trecut cu vederea una dintre cele mai frecvente probleme din această perioadă, durerile în gât. Ce facem când avem durerile de gât? Cu această întrebare și-a început discursul reprezentantul companiei Vinamex, Ivan Babaraica. Acesta a prezentat preparatul Oralsept – produsul care calmează rapid simptomele în caz de inflamare a gâtului și poate fi administrat atât de către adulți, cât și de către copiii de la 6 ani. La maturi se recomandă câte 4-8 doze de spray, iar la copii nu mai mult de 4 doze de spray la fiecare 1,5 – 3 ore.

 

Tradiţional, în cadrul evenimentului a fost aleasă „regina serii” și anume mama cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut peste 40 de săptămâni de gestație. Odoraș împreună cu Fundația Edelweiss și cu alți parteneri ai evenimentului i-au oferit gravidei o cutie întreagă cu produse de primă necesitate îngrijirii bebeluşilor în primele luni de viaţă.

 

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor LLux.

Toți cei prezenți în sală au primit daruri de la partenerii evenimentului: Tedi și Pufies. Iar cei mai norocoși participanți au câștigat premii la tombolă. La eveniment a avut loc și un târg special, iar la pauză, mamele au savurat delicii de la Foxy Sweets, cafea Moka și apa OM.

Următorul eveniment marca Odoraș, cu tematica „Răceala la copii” va avea loc pe 20 noiembrie. Nu rata această ediție, înregistrează-te și participă GRATUIT!

Parteneri: Medpark, NUK, Optiplaza, ThaiPower, Klorane Bebe, Anaferon, Dr. Frei, Oralsept, Polpharma, Nurofen, Busuioc TV, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Sponsori: Pufies, MAXIKIDS, Dracoșa, Molped, Sanosan, Mi-e Dor, PrimulSens, Chicco, Ivatherm, NumisMed, Equilibra, Baumall, Tedi, SpecialBaby etc.

Fourshet: Foxy Sweets; Caffe Moka, apa OM.

Decor: Decor LLux

Fotograf: Irina Spinei Photograpy

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu