La ultimul Festival al Graviduțelor s-a discutat despre epidurală și îngrijirea copilului în primele luni de viață

La ultimul Festival al Graviduțelor s-a discutat despre epidurală și îngrijirea copilului în primele luni de viață

Revista Odoraș a organizat, pe 4 decembrie ultima ediție a Festivalului Graviduțelor din 2018. Evenimentul a fost unul informativ şi relaxant, iar graviduțele și-au asigurat bagajul de cunoștințe cu toată informația necesară unei viitoare mame și au primit sfaturi utile de la medici și specialiști, care au discutat, de această dată, despre maternitate, sarcină, îngrijirea copiilor, sănătate și frumusețe.

Svetlana Plămădeală, medic anestezist-reanimatolog la Medpark, a vorbit despre cea mai populară metodă de ameliorare a durerii din timpul travaliului -  anestezia epidurală. Medicul a enumerat câteva beneficii în favoarea utilizării acestui tip de anestezie și anume: anestezia epidurală permite mamei să se odihnească în timpul unui travaliu prelungit prin reducerea disconfortului nașterii, mama va resimți procesul de naștere în mod mai pozitiv, și nu în ultimul rând - îi permite mamei să rămână vigilentă și activă în timpul nașterii.

 

Participanții, mulți dintre ei viitori părinți, au mai aflat și despre importanța calciului în sarcină, care este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru această perioadă. Valeriu Pădure, medic obstetrician- ginecolog la Institutul Mamei și Copilului a comunicat că în timpul sarcinii, administrarea calciului crește necesarul nutrițional pentru menținerea sănătății atât a mamei, cât și a nou-născutului, și contribuie la dezvoltarea oaselor, danturii și musculaturii. În acest sens, medicul a recomandat suplimentul de calciu - Davita Bone, care are o concentrație perfectă de calciu elementar pentru o bună asimilare, fără pierderi, și conține o combinație perfectă de calciu cu vitamina D3, magneziu, zinc și cupru.

 

Cu informații foarte utile despre sănătatea intimă feminină a fost prezent și medicul obstetrician- ginecolog, Tatiana Cebotari, care le-a oferit femeilor câteva sfaturi prețioase pentru o igienă zilnică corectă și a prezentat un produs special adaptat zonei intime - Epigen gel. Acest gel natural este recomandat pentru toate categoriile de vârstă și poate fi folosit inclusiv în perioada de sarcină, alăptare și menopauză.

 

Consultanta superioară în alăptare, Olga Gutium, a discutat  cu participanții despre prima lună de viață a copilului și diversificarea alimentară, menționând că laptele matern este primul dar pe care mama îl poate face copilului său, fiind singurul aliment care satisface toate nevoile unui nou-născut. Mai mult, specialista a vorbit și despre miturile care circulă în legătură cu ținerea în brațe a bebelușului, asigurând mamele că copilul nu se „strică” dacă îl ținem prea mult în brațe, iar contactul apropiat dintre copil și părinți este foarte important în dezvoltarea emoțională a bebelușului.

 

Fondatoarele brandului Mi-e dor și Primul Sens, Ecaterina Papanaga și Tatiana Marandiuc, au vorbit despre cum alegem corect primele hăinuțe pentru nou-născuți. Aceste produse sunt create din stofă naturală în colaborare cu neonatologi și medici pediatri.

 

Ulterior a urmat un defileu al mămicilor cu bebelușii lor, care au prezentat o colecție de slinguri de la compania By Bagy, vezi beneficiile sling-urilor AICI.


După aceasta, reprezentantul companiei Bayer, Adriana Palii a prezentat produsul Bepanthen Unguent, care are o eficiență mare la protejarea pielii bebelușului împotriva iritațiilor de scutec și factorilor externi.

 

Tradiția evenimentului este alegerea „Reginei serii“ și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 41 de săptămâni. Partenerii evenimentului Odoraș i-au oferit graviduței produse de primă necesitate pentru creșterea nou-născutului.

 

Și așa cum unele dintre cele mai frecvente probleme apărute la bebeluși în prima perioadă a vieții sunt colicile, reprezentanta companiei Eubiotic, Elena Lavreniuc, a prezentat un produs eficient și pe larg recomandat de medici – Eubiotic Baby picături, care poate fi administrat din primele zile de la naștere și reduce riscul apariției și severității colicilor.

 

Apoi, festivalul a continuat cu reprezentantul companiei Heel, Corneliu Bîlici, care a prezentat produsul Gastricumeel, indicat pentru gastrite acute și cronice cu sau fără hiperaciditate, dereglări funcționale ale tractului gastro-intestinal.

 

Reprezentantul medical Lilia Lazari a prezentat produsul Nurofen, un medicament eficient în eliminarea durerilor de diversă proveniență ce are un triplu efect - analgezic, antipiretic și antiinflamator.

 

Pe lângă partea informativă, cei prezenți au participat la o tombolă unde au primit cadouri generoase,  au gustat bunătăți la pauza de cafea de la Foxy Sweets, Moka Café și apa OM, dar și au putut procura diverse produse pentru copii și părinți de la târgușorul improvizat.

 

Parteneri: Nurofen, Medpark, Davita Bone, Epigen gel, Heel, Bayer, Eubiotic, Impact TV

Sponsori: Pufies, MAXIKIDS, Chicco, Baumall, SpecialBaby, Ushastii Neani, By Bagy, Beatrice- Com, Sanosan, Molped, Ciornii Jemciug, NumisMed, Ivatherm, Mam & Me, Welfar Pharmaceutical, Tribestar etc.

Fourshet: Foxy Sweets; Caffe Moka, apa OM.

Decor: Decor LLux

Fotograf: Irina Spinei Photograpy

 

Adaugă comentariu