Lista evenimentelor din 31 august

Lista evenimentelor din 31 august

Ziua Limbii Române

Când? : 10:00

Unde? : PMAN

În Gradina Publica „Ştefan cel Mare” vor avea loc recitaluri de poezie, muzică, expoziţie de ceramică, artizanat etc. Vor evolua Ansamblul coral, dirijat de Oleg Constantinov, Ansamblul de dansuri populare „Hora-Horiţa”, Ansamblul folcloric „Vatră de dor” al Şcolii de Arte din Cluj-Napoca, România.

În seara zilei de 31 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Limbii Române. Între Orchestra fraţilor Advahov, Orchestra simfonică condusă de Dumitru Cârciumaru şi Alex Calancea band va avea loc o „confruntare” inedită, de la replici din muzica celebră a lui Antonio Vivaldi, Carl Orff, Niccolo Paganini, pînă la „Ciocîrlia” românească şi minunatele creaţii ale compozitorilor noştri Mihai Dolgan, Valentin Dînga, Anatol Dumitraş, fraţii Teodorovici etc. În scenă vor urca maeştrii Eugen Doga, Ştefan Petrache, Anatol Chiriac, Constantin Rusnac, Iurie Sadovnic, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan.

 

Bookfest Chișinău 2016

Când? : 10:00 - 20:00

Unde? : CIE Moldexpo

Pe vizitatorii Bookfest îi așteaptă o ofertă de peste 50.000 de volume pe cele mai variate domenii, dar și întâlniri cu unii dintre cei mai îndrăgiți autori ai literaturii române contemporane. Astfel, timp de cinci zile, editorii vor transforma pavilionul central al CIE Moldexpo, într-un spațiu comun al limbii române iar cartea va fi un liant și suport al identității culturale românești. Totodată, în cadrul Salonului vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România și Republica Moldova, ca urmare a colaborării fructuoase dintre Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația editorilor din România. Detalii AICI.

 

Campionatul Republican la Show-Ring de cai

Când? : 10:00 - 13:30

Unde? : Școala Republicană de Hipism și Pentatlon Modern

În program:

Concurs de frumusețe ecvestră;

Concurs de frumusețe pentru harmăsari de rasă;

Concurs de hulubi de rasă;

Prezentarea Cailor de rase exclusive.

Toți doritorii vor putea să se plimbe cu caiii sau să-i hrănească. Intrarea este liberă. Detalii AICI.

 

Amintiri din Iași - premieră în Moldova

Când? : 19:00 - 20:00

Unde? : Zpațiu - str. Șciusev 103


Proiecție de film și discuție cu regizorul
filmul va fi în franceză cu subtitrări în română. intrarea este liberă

Acest film face parte din expoziția “Fragmente dintr-o Viață” care a avut loc la Iași între 27 iunie și 30 August 2016, și ca introducere la proiectul “Viitorul Memoriei” care se lansează la București în ianuarie 2017, ambele proiecte fiind curatoriate de Olga Stefan în colaborare cu partenerii locali. Detalii AICI.

 

Campaniile "Lecturi en plein air" și "Schimbă lumea donând o carte"

Când? : 10:00 - 18:00

Unde? : Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Evenimentele se vor desfășura în scuarul Bibliotecii Naționale pe perioada 31 august - 4 septembrie 2016, unde va fi improvizată o grădină amenajată special pentru pasionații de lectură. Vă așteaptă cărți interesante și surprize plăcute. Doritorii să-și manifeste dragostea de carte, dar și cei care vor să profite de ultimele zile însorite ale verii în compania unei cărți bune, sunt așteptați la Biblioteca Națională pe str. 31 August 1989, 78 A. Detalii AICI.

 

Chisinau Live Music Performances (Concert Live)

Când? : 21:00 - 23:00

Unde? : Cielo Lounge & Restaurant

The Electro-Acustic Banc NIKORASONg va oferi un concert live, iar organizatorii promit să satisfacă orice fantezie fastronomică a participanților. Intrarea este Liberă. Detalii AICI.

 

Singuri acasă 3D

Unde? : Patria

Illumination Entertainment și Universal Pictures prezintă cel de-al cincilea lor proiect comun, animația SINGURI ACASĂ, o comedie despre ce fac animăluțele noastre de companie după ce noi plecăm la serviciu sau la școală zi de zi.

 

Epoca de gheață: Ploaie de meteoriți 3D 

Unde? : Patria

Acțiunea este declanșată de nimeni altul decât Scrat, care ajunge în Spațiu și declanșează o succesiune de evenimente care nu sunt neapărat de bun augur pentru îndrăgiții eroi Ice Age.

 

Foto: facebook, guim.co.uk

Adaugă comentariu