Nici ploaia nu a oprit părinții să ajungă la Șezătoarea Odoraș

Nici ploaia nu a oprit părinții să ajungă la Șezătoarea Odoraș

După o săptămână plină cu activități, revista Odoraș a dat întâlnire, vineri seara, la circa 150 de părinți la o nouă Șezătoare, pentru a le o oferi acestora o nouă doză de relaxare. Evenimentul s-a dovedit a fi unul de succes, fapt care a fost confirmat de zecile de mulțumiri venite din partea participanților la sfârșitul Șezătorii.

Primul invitat a fost medicul de familie de la Spitalul Internaţional Medpark, Elena Rotari, care și-a deschis sufletul în fața publicului, mărturisind că din cauza faptului că de mica a fost un copil bolnăvicios și „colinda” foarte des medicii din țară, a determinat-o și pe ea să se facă doctor de profesie. Acum Elena Rotari se consideră a fi unul dintre cei mai buni medici de familie din țară și a ținut să atenționeze părinții despre controalele medicale anuale necesare la copii și adulți, fapt care poate preveni unele probleme grave de sănătate.

 

Reprezentanții companiei Vinamex au prezentat trei produse extrem de eficiente și testate în timp. Primul dintre acestea a fost preparatul Oralsept – primul ajutor în durerile de gât. Oralsept este produsul care calmează rapid simptomele în caz de inflamare a gâtului și poate fi administrat atât de către adulți, cât și de către copii de la 6 ani. La maturi se recomandă câte 4-8 doze de spray, iar la copii nu mai mult de 4 doze de spray la fiecare 1,5 – 3 ore.

 

Cel de-al doilea produs a fost HO sirop – spune oricărei tuse STOP. Preparatul dat nu suprimă tusea, care de fapt este un mecanism de apărare al organismului și ajută la eliminarea mucusului care se acumulează, ci atenuează accesele de tuse. Siropul creat pe bază de extract uscat de iederă este eficient în toate tipurile de tuse, are un gust plăcut, poate fi administrat de adulți și copii, și nu conține alcool.

 

Reprezentantul medical al Vinamex, Pavel Taban, le-a vorbit părinților despre igiena intimă corectă, atenționând mămicile că potrivit datelor statistice, circa 90% dintre femei se adresează la medicul ginecolog cu disconfort în zona intimă, deseori cauza fiind remediile igienice necalitative, cu compuși sintetici, conservanți, coloranți. În acest sens, le-a recomandat părinților Epigen gel intim, care este creat pe bază de lemn dulce. Gelul conține componente naturale, fără săpun, menține PH-ul și protejează microflora vaginală normală.

 

Reprezentanții companiei Sodimed au testat cunoștințele participanților despre produsul Marimer prin intermediul unui joc. Aceștia au invitat în fața publicului 3 mămici și 3 graviduțe. Mămicile au fost îndemnate să le învețe pe graviduțe despre eficacitatea produselor Marimer, iar cunoștințele lor în acest sens s-au dovedit a fi demne de nota maximă. Drept recompensă participantele curajoase au fost răsplătite cu pelerine pentru ploaie și cu unidoze pentru năsuc marca Marimer.

 

Despre protejarea copiilor de infecțiile respiratorii virale cu ajutorul produselor naturale a vorbit  reprezentantul medical al companiei Alpen Pharma, Olga Grițco. Aceasta a îndemnat părinții să se informeze corect înainte de a administra un tratament copiilor și să opteze mai mult pentru produsele naturale. Reprezentanta recomandă părinților produsul Influcid – preparat natural pentru tratamentul și profilaxia  gripei și infecțiilor ORV. Preparatul fiind util și în cazul răcelilor însoțite de febră, de exemplu - gripa. Aceasta mai recomandă preparatul german Immunokind, care, datorită compoziției sale atent selectate, ajută sistemul imunitar al sugarilor și copiilor mici să treacă la timp toate etapele necesare de maturizare, întărește forțele de apărare a organismului contra infecțiilor care cauzează răceli frecvente. Immunokind este aprobat pentru utilizare la copii începând de la naștere.

 

La fel despre profilaxia și tratamentul gripei și infecțiilor virale respiratorii acute a vorbit directorul executiv al companiei Heel, Corneliu Bîlici. Acesta a prezentat o serie de produse homeopatice, acum ar fi: Traumeel, Lymphomyosot, Engystol, Zeel, Vibrucol, Echinacea compositum și Discus compositum. Corneliu Bîlici recomadă ca aceste produse să se regăsească în farmacia de acasă a fiecărei familii pentru a preveni multe probleme de sănătate și pentru a le depăși pe cele existente deja.

 

Cu un subiect foarte interesant au venit și reprezentanții companiei Dr. Frei, care au vorbit despre echipamentul necesar pentru graviditate, ca orice femeie să aibă grijă de sănătatea sa în această perioadă, dar și după sarcină. Echipamentul necesar unei gravide și unei proaspete mămici este: tonometru, pompă de stoarcere a laptelui, termometru, nebulizator, lenjerie intimă de compresie (pentru a îmbunătăți circulația sângelui), brâu pentru gravide etc…

 

Ca de fiecare dată, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Tedi, Savex ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, s-a dovedit a fi chiar colega noastră, Ludmila Sârghi, care avea 40 de săptămâni de sarcină, aceasta a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului.

 

S-a organizat și un târg cu produse hand made, produse de îngrijire, cărți pentru copii, produse de sănătate ș.a. La pauză, mamele au savurat ciocolată caldă, cafea și ceai, alături de delicioasele prăjituri pregătite de mămica Irina Civga Iatenco.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 14 noiembrie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu