Particularitățile de îngrijire a nou-născutului discutate la Festivalul Gravidelor

Particularitățile de îngrijire a nou-născutului discutate la Festivalul Gravidelor

Revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat pe data de 29 octombrie o nouă ediție a Festivalului Gravidelor. Participanții au aflat informații importante despre nașterea naturală și cea prin operația cezariană, cum trebuie de pregătit sânii pentru alăptare și ce reguli trebuie de respectat pentru a preveni iritațiile de scutec la bebeluși.

Medicul obstetrician-ginecolog de la Spitalul Internațional Medpark, Tatiana Sinchin a prezentat tema „Nașterea naturală versus nașterea prin operația cezariană”. În acest sens, medicul a menționat că a naște fără dureri nu este posibil, indiferent de metoda aleasă ori recomandată de medic. Nașterea naturală presupune un anumit grad de durere în timpul travaliului și puțin după aceea, cu o perioadă de recuperare mai ușoară. Cezariana presupune durere după naștere și o recuperare mai dificilă, timp în care este posibil ca proaspăta mămică să nu aibă puterea de a-și alăpta sau îngriji bebelușul. Maternitatea Medpark este complet echipată conform standardelor internaționale și sunt respectate cu strictețe regulile de asepsie și antisepsie (filtre, aer steril, echipamente de unică folosință). De asemenea, fiecare naștere este deservită obligatoriu de cel puțin 6 membri ai personalului medical (medic obstetrician-ginecolog– moașă, medic anestezist – asistentă anestezist, medic neonatolog – asistentă neonatolog).

 

Consultantul în alăptare Natalia Zabudscaia invitată la eveniment de compania Bayer, a informat participanții despre îngrijirea nou-născuților. Conform spuselor consultantului, toate așteptările biologice ale nou-născutului sunt axate pe contactul fizic apropiat. Pentru a preveni iritațiile de scutec, specialista a menționat câteva reguli: schimbați scutecele cât mai frecvent; lăsați fundulețul bebelușului cât mai mult timp liber, fără scutec; încercați să nu strângeți scutecul prea mult; nu folosiți șervețele umede parfumate, cu alcool, pentru că aceste substanțe chimice pot provoca iritația pielii ori reacții alergice; folosiţi un unguent protector, acoperiţi funduleţul bebeluşului în zona scutecului cu un strat subţire la fiecare schimbare a scutecului şi mai ales înainte de culcare.

 

Reprezentantul medical Sergiu Ioncu a prezentat produsul Elevit 3 – formulă concepută special pentru perioada de alăptare și îngrijire postnatală. Elevit 3 conţine vitamine, oligoelemente, DHA și luteină pentru a ajuta la acoperirea necesităţilor nutriţionale crescute a mamei şi pentru a ajuta la dezvoltarea continuă a bebelușului. Nevoile la care răspunde Elevit 3 sunt: dezvoltarea normală a vederii și a creierului nou-născutului, susținerea sistemului imunitar, sănătatea osoasă și energia mamei.

 

Medicul obstetrician-ginecolog Valeriu Pădure a vorbit despre rolul calciului în sarcină, care reprezintă 2% din toată masa corpului și este necesar pentru participarea la următoarele reacții vitale: formarea oaselor, dinților, unghiilor și părului; participarea la reacții neurale; participarea la reglementarea nivelurilor de insulină și glucoză; efect pozitiv asupra coagulării sângelui; ajută sistemul nervos și protejează împotriva situațiilor stresante și a stărilor depresive. În acest sens, medicul a recomandat produsul Davita Bone, care este un supliment de calciu pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care își doresc să rămână însărcinate. Davita Bone are concentrația perfectă de calciu elementar pentru o bună asimilare, fără pierderi și are o combinație perfectă de Calciu cu vitamina D3, magneziu, zinc și cupru pentru o asimilare mai bună, cât și pentru o tolerare mai bună.

 

Despre pregătirea și îngrijirea sânului în timpul alăptării, participanții au aflat informații utile de la reprezentantul medical Zinaida Ungureanu. Aceasta a prezentat produsul Multi-Mam Balm – special conceput pentru pregătirea mamelonului înainte de sarcină ca scop profilactic al ragadelor în timpul alăptării. Multi-Mam Balm protejează mameloanele înainte și după alăptare, previne ragadele mamare, hidratează și păstrează pielea în stare elastică și sănătoasă.

 

Un moment special al serii a fost o prezentare de burtici pictate. Elena Calinovschi este o mămică pasionată de pictură, iar toți participanții au avut ocazia să admire câteva picturi pe burtici realizate de ea. În cadrul prezentării, Elena a specificat că pictatul pe burtici îl practică de 4 ani, iar culorile folosite sunt din marca Snazaroo, testate dermatologic, hipoalergenice, delicate și fără parfum. Special destinate pentru a picta pe față copiii, culorile sunt cu atât mai sigure pentru pictatul pe burtici. Solubile în apă, foarte ușor de aplicat dar și de îndepărtat de pe piele, cu șervețel demachiant sau apă și săpun. Nu necesită aplicarea unei creme protective pe piele înainte de a picta. Multe mămici care au programate sesiuni foto își decorează burtica cu o pictură, care conferă un strop de originalitate fotografiilor sau doar pentru a se răsfăța cu un desen special ales de ele.

 

Luna octombrie este luna Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân, iar medicul obstetrician-ginecolog Tatiana Cebotari a prezentat tema „Luna în roz” – o campanie de informare a femeilor care are scopul de a creşte gradul de conştientizare cu privire la această formă de cancer. Medicul a menționat că cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer depistat la femei, din acest motiv autoexaminarea regulată a sânilor trebuie să devină un obicei constant. De asemenea, medicul a vorbit și despre igiena zilnică și a recomandat produsul Epigen gel intim. Acesta conţine doar componente naturale (fără săpun, coloranţi şi conservanţi); menţine pH natural al zonelor intime; micşorează riscul candidozelor repetate și protejează şi înlătură iritaţiile locale.

 

Reprezentantul medical Veronica Lungu a vorbit despre produsul Galactogil care susține alăptarea naturală recomandată bebelușilor. Efectele acestui produs sunt: declanșează și reinstalează lactația (prin stimularea prolactinei), susține lactația și lactația prelungită, crește cantitatea și menține calitatea laptelui matern, compensează pierderile fosfocalcice datorate alăptatului prelungit.

 

Tradițional, în cadrul fiecărui eveniment marca Odoraș se alege „Regina Serii” și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, mămica desemnată a avut un termen de 41 de săptămâni și 2 zile și a primit o cutie plină cu cadouri din partea partenerilor și sponsorilor evenimentului.

 

Ulterior, participanții au vizionat un filmuleț despre asortimentul produselor Tommee Tippee. De această dată, vom descrie biberonul anticolici marca Tommee Tippee. Biberonul anticolici are senzor de temperatură, sistem de ventilație și este special conceput pentru a reduce înghițirea aerului în timpul hrănirii. Biberonul anticolici are un sistem unic format dintr-un tub de ventilație și un inel de prindere cu orificiu pentru direcționarea aerului. Astfel, când întoarceți biberonul cu tetina în jos pentru a hrăni copilul, aerul din tetină este direcționat prin sistemul de ventilație în zona de deasupra lichidului. Sistemul de ventilație nu permite aerului să se amestece cu laptele matern sau cu formula de lapte, reducând astfel formarea colicilor. Temperatura laptelui din biberon poate fi testată înainte de a hrăni copilul. Astfel, aveți posibilitatea să verificați culoarea senzorului de temperatură înainte de fiecare hrănire: albastru (laptele are o temperatura optimă pentru a hrăni copilul) și roz (laptele are o temperatura mai mare de 37°C).

 

Reprezentantul medical Nicu Panaghiu a prezentat produsul Active Flora baby - probiotic în picături pentru restabilirea și menținerea microflorei la copii de la naștere. Acest produs poate fi administrat bebeluşilor prematuri, cât şi nou-născuţilor cu o greutate redusă. Active Flora baby nu conține substanțe alergice, așa ca: proteine din laptele de vacă, lactoză, zaharoză. Active Flora baby nu conține gluten și nu conține pigmenți artificiali, coloranți și conservanți.

 

În pauză, participanții au avut posibilitatea să servească băuturi calde de la cafeaua Moka și să se îndulcească cu biscuiți de la Besweet. Fotografiile din cadrul evenimentului au fost realizate de Irina Spinei, iar decorul a fost amenajat de Decor Llux.

Adaugă comentariu