Perioada de lăuzie - o temă de mare interes pentru mămici discutată la Șezătoarea Mamelor
- 2019-03-26
- 3553
Odoras.md a organizat pe 22 martie un nou eveniment pentru părinți – Șezătoarea Mamelor. De această dată, specialiștii și medicii invitați la eveniment au vorbit despre perioada de lăuzie, numită și perioada post-partum. Aceasta reprezintă primele săptămâni după naștere, în care organismul femeii se reface. Participanții la eveniment au aflat informații utile despre cât durează această perioadă, ce trebuie de evitat și ce este benefic pentru organismul femeii care a născut de curând.
Medicul neonatolog de la spitalul Medpark, Larisa Moldovan, invitată la eveniment de compania Nestle a vorbit despre igiena intimă la nou-născuți și beneficiile laptelui matern. În acest sens, igiena intimă la bebeluși trebuie să se desfășoare în felul următor: toaleta zonei genitale se face obligatoriu în fiecare dimineață și seară, se spală zona genitală, apoi anală; zona intimă se spală doar cu săpun pentru copii, care se va folosi doar pentru părțile murdare; după spălare trebuie să ștergeți atent zona intimă, uscați prin tamponare cu un șervețel. De asemenea, medicul a vorbit despre laptele matern, care conferă beneficii pentru copil (apără de infecții gastro - intestinale, bebelușii au o dezvoltare motorie mai bună) și pentru mamă (topește grăsimile acumulate în sarcină). În cazul în care copilul nu se ține sătul consumând laptele matern, medicul a recomandat laptele praf Nestle, care este un produs înalt adaptat pentru copii.
Kinoterapeutul Tamara Belicci a vorbit despre ce efecte are kinetoterapia asupra corpului nou-născutului și cât de importantă și necesară este mișcarea pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului. Pentru a face kinetoterapie, nou-născutul nu trebuie să aibă neapărat probleme de sănătate deoarece anume prin mișcare se formează o serie de calități fizice și psihice, esențiale pentru dezvoltarea normală a bebelușului.
Medicul ginecolog, Livia Pavelescu a discutat despre igiena intimă corectă și rolul ei în prevenirea infecțiilor. Aceasta a menționat cauzele ce duc la dezechilibru în ecosistemul vaginal: igiena incorectă, administrarea unor medicamente (antibiotice), imunitatea precară, relații sexuale cu mai mulți parteneri, dispozitive intrauterine și stresul cronic. Pentru igiena intimă, medicul a recomandat produsul Saforelle, care posedă capacitatea de curățare adecvată și este potrivit îngrijirii mucoasei și pielii sensibile.
Un moment special al serii a fost alegerea „Reginei serii“ și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 41 de săptămâni. Partenerii evenimentului Odoraș i-au oferit graviduței un set de produse pentru îngrijirea nou-născutului.
Reprezentantul medical, Lucia Sîrbu a prezentat produsul Recreol unguent, care conţine substanţa activă – dexpantenol, ce aparţine unui grup de medicamente utilizate pentru tratamentul rănilor şi ulcerelor. Unguentul Recreol este inofensiv și este utilizat pentru tratamentul leziunilor superficiale ale pielii (arsurilor mici şi fisurilor, abraziunilor şi crăpăturilor pielii), inflamaţiei pielii (ca rezultat al expunerii la radioterapie, fototerapie sau radiaţii ultraviolete).
Reprezentantul medical, Anna Andronovici a discutat despre metodele contraceptive care se împart în șase categorii: metode de barieră (diafragma vaginală, prezervativul), contracepția hormonală (pilula contraceptivă combinată, injecții), implanturi sau plasturi, metoda chimică (ovule vaginale, creme vaginale, sterilete intra-uterine), metoda chirurgicală (sterilizarea masculină și feminină) și metoda naturală (metoda temperaturii bazale, metoda calendarului, act sexual întrerupt, metoda amenoreei de lactație). Pentru o protecție sigură și senzații plăcute fără efecte adverse, reprezentantul a recomandat Erotex - ovule vaginale non-hormonale. Erotex se dizolvă în vagin și are efect hidratant moderat (ca un lubrifiant).
Pentru senzația de pirozis în sarcină și alăptare, reprezentantul medical, Lilia Lazări a recomandat Gaviscon. Produsul poate fi administrat în orice trimestru de sarcină deoarece alginatul nu se absoarbe în circulația sistemică și nu afectează fătul. De asemenea, Gaviscon are un efect benefic asupra tranzitului intestinal al gravidei.
Ulterior, a urmat un defileu cu fetițe în fustițe și rochițe din colecția nouă de la producătorul autohton Dani Kristine. Colecțiile de haine Dani Kristine pun în evidență eleganța și personalitatea fiecărei fetițe, care se simt adevărate steluțe în aceste ținute de poveste.
Pentru corecția dereglărilor de somn la copii mici, reprezentantul medical, Ruslan Stavila, a recomandat produsul Dormikind. Acesta ajută copilul să revină la regimul normal de somn, înlătură excitabilitatea și neliniștea, restabilește structura somnului și nu provoacă moleșeală sau somnolență. Dormikind conține numai componente natural și este inofensiv la administrarea de lungă durată.
Pentru tratamentul inflamației gâtului, reprezentantul medical, Carolina Tabirta a prezentat produsul Lysobact, care se administrează în caz de: infecții acute ale căilor respiratorii superioare, gingivită, stomatită, afecțiuni herpetice și eroziuni ale mucoasei cavității bucale.
Următorul eveniment marca Odoraș – Festivalul Gravidelor va avea loc pe 3 aprilie. Nu rata această ediție, înregistrează-te AICI și participă GRATUIT!