Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un bebeluş de un an, suspect cu Omicron. Care e starea copilului

Un bebeluş de un an, suspect cu Omicron. Care e starea copilului

Un bebeluș în vârstă de un an este suspectat că ar fi infectat cu noua variantă Omicron. Copilul este internat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti (România) şi ar putea fi cel mai tânăr pacient infectat cu noua tulpină, scrie click.ro

Copilul s-a întors recent cu părinţii lui din Marea Britanie. El este acum internat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, cu mama sa. „Bebeluşul este stabil”, a declarat managerul spitalului, medicul Tudor Ionescu.

Doctorii aşteaptă acum rezultatele analizei de secvenţiere, iar dacă informaţia va fi confirmată, micuţul va fi cel mai tânăr pacient cu Omicron din România.

În acest moment, cel mai tânăr caz de infectare cu Omicron confirmat oficial în România este un adolescent de 14 ani. El a fost depistat luni (27 decembrie), când au mai fost confirmate alte 13 cazuri cu noua tulpină. 

Dacă până acum noul coronavirus înregistra o rată de infectare destul de mică în rândul copiilor, se pare că varianta Omicron schimbă regulile jocului.

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul ”Alessandrescu-Rusescu” din București, a declarat că „în viitorul apropiat, dacă vor continua să meargă la joacă, la școală, în colectivitate, și copiii vor fi supuși unui risc semnificativ de infectare”.

El a sfătuit părinţii să ia cât mai repede o decizie privind vaccinarea celor mici şi a dat exemplul Statelor Unite, unde s-au înregistrat 30 de decese din cauza Covid-19 la copii la un milion de locuitori, 665 în total. 

Share:

Articole recomandate