Sala a devenit neîncăpătoare la cel mai recent Festival al graviduțelor organizat de Odoraș

Sala a devenit neîncăpătoare la cel mai recent Festival al graviduțelor organizat de Odoraș

Peste 200 de graviduțe și mămici s-au înregistrat la cel mai recent eveniment organizat de Revista Odoraș – Festivalul Graviduțelor. Și cum noi nu puteam să refuzăm niște graviduțe, dar și mămici cu tătici dornici de informare, sala de a V-Continental, unde au loc evenimentele Odoraș, a devenit neîncăpătoare. Evenimentul s-a bucurat de succes, iar cele 3 ore cât a durat au zburat parcă într-o clipită. Festivalul Graviduțelor a ajuns la a 7-a ediție, iar în această vară va mai avea loc unul la finalul lunii iulie.

Deci, evenimentul din 13 iunie a început cu o defilare adorabilă – 10 mămici graviduțe au defilat împreună cu fiicele lor fiind îmbrăcate în rochii de la alina Bradu. Rochiile prezentate sunt perfecte pentru perioada toridă a anului ca să fie îmbrăcate la diverse ceremonii. Și croiala lor lejeră anume că se potrivește graviduțelor. Iar în imagini puteți observa cât de bine se potrivesc rochiile de la alina Bradu graviduțelor și fiicelor lor.

 

Apoi seara informativă a început cu medicul dermatolog-cosmetolog de la Medpark, Irina Batîr, care le-a vorbit celor prezenți despre afecțiunile dermatologice la nou-născuți. Medicul le-a prezentat participanților în imagini diferite tipuri de afecțiuni ale pielii la nou-născuți subliniind că pielea lor este mult mai sensibilă decât la maturi și de aia necesită grijă special. Mămicile au avut posibilitatea să întrebe de medic diverse lucururi, cum ar fi dacă în băița copilului trebuie de pus soluții din plante medicinale și altele.

 

A urmat tema „Rolul probioticelor la bebeluși în primul an de viață” despre care  a vorbit medicul pediatru, Elena Lavreniuc. Medicul a recomandat produsul Eubiotic, pentru prevenirea dezechilibrului florei intestinale, factor cauzator de probleme digestive la bebeluș, mai ales când acești au un tratament cu antibiotic.

 

O altă temă de interes care s-a discutat la Festival a fost și „Mituri despre igiena intimă” – cu medicul ginecolog, Cebotari Tatiana. Medicul a subiniat importanța ca lenjeria intimă să fie din bumbac, iar utilizarea absorbantelor pentru fiecare zi este dăunătoare pentru igiena intimă a femeii. Totodată, medicul a recomandat Epigen gel pentru igiena intimă, acesta fiind un produs natural și absolut inofensiv inclusiv în perioada de sarcină.

 

„Întrebările de după naștere, ce știm și ce ne dorim”, tema abordată de reprezentantul medical al Bayer, Adriana Palii. Mămicile și viitoarele mămici au primit sfaturi de preț despre cum este corect să îngrijim bebelușii în primele zile de viață și cum să evităm unele situații mai puțin plăcute din această perioadă.

 

„Cum alegem corect primele hăinuțe ale bebelușului” – despre aceasta ne-au vorbit fondatoarele brandului Mi-e dor și Primul Sens. Aceste două mămici de fiecare dată descriu cu mult drag produsele create de ele cu ajutorul neonatologilor și medicilor pediatri, iar apoi mămicile dau buzna la standul lor de la târg ca să afle mai multe informații.

 

Înainte de a merge la pauză, ca de obicei, a fost aleasă Regina Serii – graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De data aceasta am ales o graviduță care cu termenul de 40 de săptămâni și 3 zile s-a încumetat să vină la eveniment pe o temeperatură de peste 30 de grade. Graviduța a fost „petrecută” simbolic la maternitate cu o cutie plină de produse de primă necesitate pentru bebeluș oferită de Fundația Edelwiss și partenerii evenimentului. Iar celelalte mămici cu termen de la 38 de săptămâni prezente la eveniment au primit cadouri de la Maxikids.

 

 

La pauză mămicile au putut bea cafea Moca, apă Om și servi dulciuri turcești cum ar fi baclava și lokum de la Magazinul Anatolya. Totodată au putut să procure produse utile de la micul târgușor organizat la eveniment. De asemenea, participanții au făcut rând să pozeze la minunatul decor făcut de mămica Lenuța sclifos și unde le fotografia minunata Irina Spinei.

 

După pauză a început a doua parte informativă a evenimentului nostru. „Schimbați apa, schimbați viața”a fost tema despre care a vorbit  invitatul special din România, Lilia Rădulescu. Cei prezenți au putut vedea o serie de experiemente făcute chiar pe loc la care s-au convins că apa alcalină Kangen este extrem de sănătoasă.

 

După aceasta, reprezentantul medical, Veronica Odobescu, ne-a prezentat produsul Davita Bone, care reprezintă secretul oaselor sănătoase. Acest supliment este foarte util persoanelor care au insuficiență de calciu în organism, iar graviduțele în special sunt expuse acestui deficit.

 

Reprezentantul medical Lilia Lazari a prezentat produsul Nurofen, foarte util în eliminarea durerilor de diversă proveniență. Iar mai aproape de finalul evenimentului mămicile și tăticii din saă au aflat și despre produsele necesare pentru gravide și viitoare mămici, despre care a vorbit reprezentantul Dr. Frei, Victoria Cociug.

 

Tradițional la finalul evenimentului cele mai norocoase mămici au câștigat premii prețioase la tombolă, iar mai apoi fiecare participant a primit cadou o pungă cu produse și informații necesare părinților și viitorilor părinți.

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri: Medpark, Bayer, Apa Kangen, Epigen Gel, Davita Bone, Eubiotic, Dr. Frei, Nurofen, Fundația Edelweiss, Busuioc TV.

Sponsori, Târg: Frosch, Splat, Ushastii Neani, Uni Baby, Sanosan, Ciornii Jemciug, Molped, Herbal Therapy, Maxikids, Pufies, Equilibra, Chicco, MAM&ME, Mama Box, Numis Med, Mi-e dor, Primul Sens, Promed.

Degustare: Anatolya Produse Naturale De Origine Orientală, MOKA CAFFE, Apa OM

Decor: Lenutsa Sclifos

Fotograf: Irina Spinei Photography

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu