Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Totul pornește de la femeie! Află sfaturi prețioase de la 6 femei de succes

Totul pornește de la femeie! Află sfaturi prețioase de la 6 femei de succes

 

În acest weekend, zeci de femei s-au adunat la un eveniment special, dedicat lor, pentru a se inspira de la femei puternice și de succes din Moldova – Women’s Day Chișinău, ediția a doua. Am selectat câteva sfaturi prețioase, care te vor ajuta să îți găsești motivația și talentul, te vor ajuta să duci un mod de viață sănătos, să îți recucerești bărbatul sau să devii o mamă și mai bună!

 

„De la femeie pornește totul!” – Galina Tomaș, nutriționist

„Suntem obișnuiți să mergem la medic când suntem bolnavi, însă... boala e doar o consecință a modului nostru de viață. Dacă vom duce un mod de viață corect, vom fi mai sănătoși! De femei depinde foarte mult, de la ea pornește totul. Dacă ea va ști ce să pună pe masă, ce sfat să ofere, ce să recomande, indicatorii modului de gândire se vor schimba în familia sa”.

Pe lângă nutriția corectă, și hidratarea este esențială, spune nutriționista. Se recomandă să bem cam 500 ml de apă dimineața, pe stomacul gol, după ce ne-am spălat pe dinți, apoi pe parcursul zilei încă, cel puțin, 1-1,5 l. Detoxifierea este și ea necesară, căci corpul nostru e asemenea unei haine murdare, are nevoie de curățare. Pași: 1. eliminăm alimentele nocive din alimentație; 2. facem detox o zi pe săptămână cu un singur aliment (dovleac, măr, chefir, cereale etc.); 3. facem detox profund de două săptămâni, după recomandările unui medic. 

Gândirea pozitivă este și ea importantă, căci boala se dezvoltă în mediu acid, sănătatea însă reprezintă mediul bazic în organism. Nutriția corectă, odihna, mișcarea, respirația în aer liber, informarea – toate acestea formează roata succesului în stilul de viață sănătos.

SFAT: Urmărește exemplul de alături pentru a da o notă stilului tău de viață. După care, scrie o listă de motivații, pentru a obține un cerc de „nota 10” și o listă de acțiuni concrete. Dă-ți promisiunea că le vei realiza, dar promite-i asta și unei alte persoane. Nu-ți rămâne decât să treci la APLICARE! Ai obținut ceva în viață pentru că ai muncit, la fel e și cu sănătatea, trebuie să depui efort.

 

„Tocurile te ridică, dar cultura te înalță” - Vera Nastasiu, profesor de dicție și arta vorbirii

„Trebuie să impresionați oamenii prin ceea ce știți, nu doar prin modul în care arătați. Da, noi, femeile, nu ne îmbrăcăm pentru bărbați, noi ne îmbrăcăm pentru alte femei. Este foarte important ca voi să vă simțiți bine cu voi, pentru ca mai apoi lucrurile să poată să meargă bine mai departe. Hainele și parfumul sunt o prelungire a limbajului nonverbal. Însă învățați, că în ziua în care veți ieși din casă și vă veți simți bine cu modul în care arătați, celelalte lucruri vor fi în spatele vostru. Da, e adevărat, tocurile te ridică, dar cultura te înalță. Și țineți minte, nu întotdeauna ceea ce vă doriți este ceea de ce aveți nevoie. Învățați să alegeți, începând cu oamenii pe care-i aveți în anturajul vostru și încheind cu activitățile pe care le aveți. Fiți selective, respectați-vă și învățați că lumea se conduce având în spate muncă, dedicație, devotament și încredere. Succesul nu vine urcându-te în lift, direct, dar simțind greutatea fiecărei trepte pe care o ai în față.

Vera Nastasiu a oferit femeilor o rețetă clară despre cum pot deveni comunicatori mai buni, cum își pot îmbunătăți dicția, dar și care sunt secretele unui discurs bun. Ea a recomandat și o serie de cărți, o vedeți în Galerie.

 

„Trăiește cu pasiune, fă-ți cărarea proprie!” - Angela Gladei, manager

Ideile noi vin din acțiune. Să-i dăm posibilitate minții să facă lucruri nebune, neobișnuite, creative – așa ne vom face remarcate. Să facem totul cu pasiune și implicare, căci, cum spunea Wayne W. Dyer, „Dacă trăiești dintr-un simț al obligației, ești un sclav”. Să conducem lumea prin exemplul propriu. Să ai păreri proprii, dar să le susții cu fundamente. Să nu ai tipare și idoli, doar să-i admiri pe alții, ești unic și decât să copiezi pe cineva, îmbunătățește-te pe tine însuți. Să-ți faci cărări proprii, să mergi împotriva valului uneori, dar să faci ceea ce faci cu plăcere, să trăiești cu satisfacție. Ieșind din zona de confort, câștigi inteligență emoțională, iar asta îți asigură 80% din creșterea în carieră. Citește mult, dar nu ține informația pentru tine, împărtășește-o cu alții și acționează, altfel e degeaba. Iar pentru a porni o afacere, trebuie mai întâi să te cunoști pe tine, să-ți știi potențialul, dar și ce vrei; apoi să cercetezi exteriorul, să faci o expertiză și să acționezi. Acțiune și pasiune – sunt două principii care îți vor aduce succes.

 

„Putem cuceri lumea cu ajutorul unui parfum” - Diana Giter, manager

Fiecare aromă naște emoții și amintiri diferite. Cu un parfum ales corect ne simțim mai puternice, mai încrezătoare, cucerim și punem amprenta asupra celor din jur. Parfumul e „autograful personalității”.

Fiecare femeie trebuie să aibă un anumit parfum care să-i dea acele resurse de energie pozitivă, care să-i încarce bateriile într-o zi posomorâtă. Trebuie să știm să alegem un parfum de calitate, potrivit personalității noastre, care să ne reprezinte. E bine chiar să avem o garderobă de parfumuri, la fel ca și cea de haine, pe care să o „purtăm” în dependență de dispoziția noastră, de starea interioară, de evenimentul la care mergem sau de persoana cu care ne întâlnim.

Parfumul ajunge direct în subconștient și formează un anumit „cod”, nu în zădar avem anumite amintiri legate de o anumită aromă. Și partenerul de viață îl alegem după miros, chiar dacă asta o facem adesea inconștient. Parfumul e mai important decât crezi, e puterea. Unele  arome trezesc sexualitatea (ambra, mosc), unele duc la crearea endorfinei, iar altele ne ajută chiar la slăbit, căci fie creează o anumită senzație de sațietate, fie îți taie pofta de mâncare (mentă, melisă, citrus, vanilie, măr etc.). Găsiți mereu motive pentru a vă uimi, pentru a vă bucura de ceea ce vă înconjoară, trăiți viața cu pasiune și suflet.

 

„Aromaterapia pentru mame și femei de succes” – Veronica Kalcev, aromaterapeut

Cu ajutorul uleiurilor esențiale naturale putem scăpa de durerile de cap, de oboseală, de răceală, putem să ne îngrijim tenul, să incităm simțurile sau chiar să slăbim. Putem să folosim uleiurile în tratamente cosmetice, putem să le folosim în baie, putem să purtăm o broșă textilă sau un aroma-culon din lemn sau argilă, pe care să picurăm ulei natural etc. E important însă să știm să alegem corect uleiul, ca să fie de calitate, 100% natural, terapeutic, nu sintetic și pe potriva necesităților. De asemenea, să știm în ce cantitate să-l folosim, căci uneori o picătură e mai bună decât cinci. Spre exemplu, uleiul de oregano este un antibiotic natural, scorțișoară te încălzește și îți dă energie, la fel și cedru, chiparos, ienupărul te ajută să scapi de lene, iar dafinul (laurul) ajută la concentrare.

 

„Învățați să selectați informația!” – Nadia Darie, editor media.

Jurnalista a recomandat femeilor, în cadrul evenimentului Women’s Day, să facă diferență între o bârfă și un articol de calitate - documentat, cu surse verificate și recomandări de-ale specialiștilor. Să citească mai mult, articole și cărți, și să fie informate în diverse domenii.

 

IMPORTANT! Următoarea ediție a evenimentului Women’s Day va avea loc pe 29-30 aprilie și va avea alți speakeri minunați ca invitați. Urmăriți pagina organizatorilor pentru a afla despre următoarele evenimente – Women Adventure Moldova și evenimentul Women's Days in Chisinau, editia III pentru a afla noi detalii.

Foto: Alex Morgoci

Share:

Articole recomandate