Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Zeci de graviduțe s-au adunat la un festival! Vezi cât de sexy au defilat în costume de baie

Zeci de graviduțe s-au adunat la un festival! Vezi cât de sexy au defilat în costume de baie

Unde oare mai poți vedea aproape 150 de graviduțe adunate într-un singur loc? Nicăieri în altă parte decât la un „festival” dedicat lor, mămicilor în devenire. Evenimentul organizat de Odoraș la 11 iulie a mustit de frumusețea burticilor rotunde.

Festivalul Gravidelor, o ediție specială a evenimentului Șezătoarea Mamelor, a adunat zeci de mămici în așteptare, dar și mame care își doresc să simtă din nou fiorul primelor mișcări ale bebelușului din burtă – femei care doresc să devină mai bune și mai informate pentru copiii lor.

La eveniment au fost abordate teme legate de sarcină, naștere, igiena intimă, alegerea maternității, îngrijirea în primele luni de viață ș.a. Gravidele au putut întreba direct ceea ce le interesează de medicii ginecologi-obstetricieni prezenți la eveniment.

 

Medicul obstetrician Valeriu Pădure a vorbit despre vitaminele și microelementele necesare pentru o sarcină sănătoasă. Medicul a menționat că în lumea modernă este mai complicat să ne asigurăm organismul cu necesarul de vitamine și microelemente doar din alimentație, de aceea femeile însărcinate trebuie să ia anumite suplimente alimentare care să ofere aportul necesar. Curios este faptul că, conform ultimelor studii, acidul folic ar trebui luat de ambii parteneri cu un an înainte de concepere, iar apoi de gravidă în primele 12-16 săptămâni de sarcină. Un complex potrivit, care asigură mama și viitorul bebeluș cu vitamine și minerale esențiale, este și Ogestan. Vezi ce a mai spus medicul aici.

 

Corina Tulbure, medic obstetrician-ginecolog, a vorbit despre cele mai importante teste utpentru monitorizarea sarcinii. Pentru viitoarele mămici nu există frică mai mare decât aceea că bebeluşul ce urmează să fie adus pe lume ar putea avea probleme de sănătate. Îngrijorarea (și riscul) este mai mare dacă femeile însărcinate depăşesc vârsta de 35 de ani sau au avut în familie persoane cu malformaţii congenitale. Unele dintre cele mai importante investigații sunt Dublu Test și Triplu Test, care ar putea depista dacă există riscuri crescute pentru malformaţii ale inimii sau ale tubului neural, sindromul Down, trisomia 18 ș.a. Aceste teste sunt importante și pot fi realizate și în cadrul Laboratoarelor medicale Synevo, cu tehnologii de înaltă precizie, pentru siguranța și liniștea viitorilor părinți.

 

Cătălin Căuș, medic obstetrician-ginecolog la Clinica Familia, doctor în științe, a explicat care sunt criteriile de selectare a maternității. Medicul a menționat ca e important ca aceasta să poată lucra 24 de ore / 7 zile pe săptămână; să dețină echipament special, care să poată asigura atât o naștere naturală, cât și una prin cezariana și, în caz de necesitate, să poată asigura o resuscitare atât a mamei, cât și a fătului; să aibă laboratoare și utilaje pentru realizarea ecografiilor și a analizelor, pentru o bună monitorizare. De asemenea, e important să avem încredere în personalul medical și să nu ne fie jenă să adresăm cât mai multe întrebări, căci echipa e cea care consolidează munca în maternitate. Nu în ultimul rând, e bine să avem condiții optime, care să favorizeze o naștere cu blândețe și o experiență netraumatizantă. „Fiecare femeie merită să nască în condiții plăcute și sigure!” a mai spus medicul. Citește mai multe detalii despre Clinica Familia - o nouă maternitate privată din Moldova, prețurile și condițiile pe care le oferăaici.

 

Pavel Taban, reprezentant medical al companiei Vinamex, a vorbit despre igiena intimă la femei în perioada sarcinii. De ajutor mamelor în igiena intimă le este Epigen Gel, care înlătură disconfortul și menține PH-ul natural, având efect antibacterian și antiviral. Citește și: Igiena intimă la femei, între mit și realitate

 

Una dintre primele probleme care se vor confrunta viitorii părinți după nașterea bebelușului și de care nu este scutit practic nimeni sunt colicile abdominale. Veronica Odobescu, reprezentanta medicală a companiei Vinamex, a menționat că acestea se manifestă prin plânsetele copilului, neliniște, pumnișori strânși, fața roșie. Pentru a evita apariția colicilor, în perioada alăptării mama trebuie să se abțină de la produsele alimentare care balonează, să fie atentă ca micuțul să nu înghită aer când suge. De ajutor sunt și plimbările sau sunetele albe (precum cel de aspirator, aparatul de uscat părul, mașina de spălat etc.) Dacă metodele date nu ajută, atunci poate fi utilizat produsul Flatam Plus, care este natural, conține fenicul și chimen și nu are în componența sa alcool. Acesta elimină balonarea și îmbunătățește digestia micuțului. Citește și: Cum să prevenim și să tratăm colicile? Sfaturile medicului

 

Foarte importante, mai ales în primul an de viață al bebelușului, când pielea este extrem de sensibilă, sunt hăinuțele în care alegem să-l îmbrăcăm pe cel mic. Două mămici, fondatoare ale brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens, au prezentat o colecție de hăinuțe pentru nou născuți, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi și medici pediatri. De ce sunt aceste hăinuțe atât de speciale citește aici.

 

Momentul cel mai fierbinte al serii a fost defilarea mămicilor cu burtici în costume de baie. Colorate, binedispuse, cu ochelari de soare pe ochi și pălării pe cap, graviduțele au adus briza mării în sala evenimentului. Costumele de baie de la broducătorul autohton Dammex li s-au potrivit de minune viitoarelor mame și le-au pus în evidență burticile rotunde.

 

Vedeți și VIDEO: reportajul de la Acasă TV AICI și reportajul de la Jurnal TV AICI

Graviduțele au primit daruri speciale de la parteneri: genți și suzete de la NUK, scutece Pufies, șervețele umede Uni baby și mostre de produse cosmetice de la partenerii evenimentului și din partea Odoraș. Gravida cu cel mai avansat termen de sarcină - 40 de săptămâni și 5 zile - a fost „petrecută la maternitate” cu o cutie plină cu daruri pentru bebeluș, de la Fundația Edelweiss și alți parteneri. 

La eveniment a avut loc și un târg cu produse utile, iar la pauză mamele s-au delectat cu biscuiți B’sweet, cafea Moka și apa OM.

 

Parteneri: Ogestan, Flatam Plus, Epigen Gel, Synevo MoldovaClinica FamiliaMi-e DorPrimulSens, Fundaţia Edelweiss

Sponsori, Târg: Nuk, Camay, Sanosan, Molped, Uni baby, Maxikids, Pufies, Pollpharma, Viorica Cosmetic, Ivatherm, Equilibra, Klorane bebe, New NordicDammexPapioane Chico Style ş.a. 

Pauză: Cafea Moka, biscuiţi B’sweet, Apa OM.



Decor: Lenutsa Sclifos
Fotograf: Nadejda BilsagaevBilsagaev Photography

Share:

Articole recomandate